Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
luk-90
Wys³any: 2010-08-25, 11:20   Konserwacja rantów nadkoli, progów
0
UP DOWN

Witam, dopiero co siê zarejestrowa³em, chcia³bym rozwiaæ swoje w±tpliwo¶ci odno¶nie kilku rzeczy. W najbli¿szym czasie chcê zabezpieczyæ nadkola, ranty nadkoli, pasy przednie w swoim Fordzie Fiesta, ma to wygl±daæ tak, ¿e najpierw czyszczê szczotk± drucian± na wiertarce (nie mam dostêpu do piaskowania), nastêpnie miejsca te odt³uszczam, kolejnym etapem jest wytrawienie tych miejsc brunoxem, next po ok 12h nak³adam podk³ad reaktywny Novol protect 340, na niego k³adê podk³ad akrylowy novol 310, na rantach od wewn±trz nak³adam masê uszczelniaj±c± na akryl i na koniec baranek boll. Jestem amatorem i to co napisa³em powy¿ej to wymys³ wszystkiego czego dowiedzia³em siê z ró¿nych stron internetowych. Teraz prosi³bym o poprawienie je¿eli co¶ jest nie tak jak powinno byæ. Pytanie jeszcze takie, bo nie wiem czy uda mi siê sko³owaæ pistolet do sprê¿arki, czy mogê podk³ady reaktywny i akrylowy nanosiæ pêdzlem?? Proszê o wyrozumia³o¶æ

plichciorhehe
Wys³any: 2010-08-25, 12:14   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Wszystko ok dobrze my¶lisz ;) lepiej postaraj siê o pistolet a jak nie to kup jaki¶ tani to takich prac wystarczy pozdro..

luk-90
Wys³any: 2010-08-25, 12:18   
0
UP DOWN

hmm, spokoju Mi nie daje, czy epoksyd( bo brunox jest epoksydem) mo¿na k³a¶æ pod reaktywny??

plichciorhehe
Wys³any: 2010-08-25, 13:09   
0
UP DOWN

ja bym nie dawa³ tego lepiej dobrze wyczy¶æ i na to reaktywny tylko ¿eby by³o czyste do go³ej blachy

luk-90
Wys³any: 2010-08-25, 14:05   
0
UP DOWN

Przede wszystkim chodzi mi o zabezpieczenie rantów od wewnatrz i zewn±trz, poniewa¿ po zrobieniu tego chcê za³o¿yæ nadkola( bo nie mam) i ca³y pakiet ospoilerowania ze sportowej wersji, w sk³ad tórego wchodz± poszerzenia nadkoli. Tak wiêc chodzi o to, ¿eby ta konserwacja wytrzyma³a i za rok, ¿eby nadkola by³y takie jak s± teraz czyli praktycznie bez rdzy, postaram siê wyczysciæ co siê da, ale pewnie do go³ej blachy nie dam rady, dlatego chcia³em wytrawiæ brunoxem i dalej reaktywny, ale skoro odradzasz to pewnie po³o¿ê na oczyszczon± blachê tylko reeaktywny, potem akryl, masa uszczelniaj±ca i baranek. Moze tak byæ??

plichciorhehe
Wys³any: 2010-08-25, 16:01   
0
UP DOWN

tak ;)

przeczytaj ten temat ;)

http://lakierowanko.info/...erwacja+nadkoli

luk-90
Wys³any: 2010-08-25, 17:44   
0
UP DOWN