Wys³any: 2010-09-18, 12:05 Masa w pistolecie na gor±co...
0
Pomóg³: 1 raz Posty: 246
Witam.Moje zapytanie odnosi sie do roznego rodzaju mas uszczelniaj±cych i takich jakie fabrycznie s± po³ozone w autach.Ostatnio wspawywa³em poszycie b³otnika tylnego w Megance i staralem sie aby wyglada³o to jak najbardziej przypominajace orygina³...wszystko wyszlo ekstra ale na ³aczeniu blach w bagazniku trzeba by³o dac gume...Stara³em sie jak mog³em ale nijak to nie przypomina³o gumy po³ozonej po drugiej stronie Moze sa jakies srodki ktore daje sie precyzyjnie po³ozyc zeby wyglada³o jak orygina³ ...a nie mazac pedzlem,palcem czy wyklejac ta¶ma jakies paski...Dowiedziaqlem sie w mieszalni ze trzeba miec specjalny pistolet i ze taka masa jest k³adziona na ciep³o...hmmm...moze jest cos podobnego w tubie ?A moze pochwalcie sie jak Wy takie rzeczy za³atwiacie...zawsez to jakas podpowiedz
No nie mów ¿e chodzi to co¶ takiego http://allegro.pl/pistole...1220258420.html
Nie wiem jaki efekt dok³adnie chcesz uzyskaæ ale je¶li jest to efekt wy³±cznie wizualny to byæ mo¿e ¿e siê uda, hmm... w sumie je¶li chodzi o jako¶æ to nie trzeba siê prê¿yæ - w koñcu to francuz.
Mozliwe , ze chodzilo o to ...ze podgrzewasz sobie ten material wkladajac tube czy tez kartusz do goracej wody przed aplikacja, tudziez innymi sposobami...nie wiem - zapalniczka
Wtedy faktycznie ..lzej jest nakladajac taka mase..
Crystal nie chodzilo mi o taki sprzet ale bardziej o pistolet ktorym mozna po³ozyc gume wlasnie na ³aczenia blach,tak jak to masz oryginalnie w swoim aucie Z tym podgrzaniem to nie g³upie ale myslalem ze sa jakies specjalne techniki kaldze3nia tego w warunkach garazowych...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum