|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
subratri
|
Wysłany: 2010-09-24, 21:25 Malowanie felg - jak takie coÂś zrobiĂŚ??
|
0
|
|
|
|
Witam, to mĂłj pierwszy post na tym forum.
Mam takiego starego sztrucla ktĂłrego kupiÂłem wÂłaÂściwie dla ÂżartĂłw ale coraz bardziej podoba mi siĂŞ zabawa nim;)
zrobi³em sobie zdjêcie a póŸniej w Photoshopie wygina³em kolory felgi i wysz³o coœ takiego jak na zdjêciu. Wa¿ne jest, ¿e wszystkie cienie s¹ oryginalne, znienia³em tylko kolory, a w³aœciwie jeden kolor - kolor felgi.
Moja pierwsza myœl by³a coby prysn¹Ì na kolor alu w perle (czy te¿ proszkiem) a póŸniej po³o¿yÌ zabarwiony bezbarwny, póŸniej jednak pomyœla³em, ¿e mo¿e by prysn¹Ì felgê na pomaraùczowo a na wierzch po³o¿yÌ jak¹œ pó³przepuszczaln¹ per³ê.
Problem jednak w tym, Âże niewiele wiem o malowaniu a juÂż kompletnie nic o dostĂŞpnych materiaÂłach.
Pytanie moje jest wiêc nastêpuj¹ce - jak osi¹gn¹Ì taki efekt i/lub czy jest mo¿e jakiœ magik co wyprawia takie rzeczy??
Na forum audi podpowiadali, Âżeby cieniowaĂŚ ale ja nie bardzo chcĂŞ mieĂŚ zrobione cienie- chcĂŞ, Âżeby na praktycznie metalowej feldze powstawaÂł pomaraĂączowo zÂłoto brÂązowy cieĂą. MaÂło ÂświatÂła duÂżo pomaraĂączu - duÂżo ÂświatÂła duÂżo perÂłowej "bieli"
bĂŞdĂŞ wdziĂŞczny za wszelkie sugestie.
test koÂła.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 146 raz(y) 64.8 KB |
|
|
|
|
 |
K-mal
|
Wysłany: 2010-09-26, 21:32
|
0
|
|
|
|
wedlug mnie to chyba jakis kameleon jest |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|