|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
subratri
|
Wys³any: 2010-09-24, 20:25 Malowanie felg - jak takie co¶ zrobiæ??
|
0
|
|
|
|
Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Mam takiego starego sztrucla którego kupi³em w³a¶ciwie dla ¿artów ale coraz bardziej podoba mi siê zabawa nim;)
zrobi³em sobie zdjêcie a pó¼niej w Photoshopie wygina³em kolory felgi i wysz³o co¶ takiego jak na zdjêciu. Wa¿ne jest, ¿e wszystkie cienie s± oryginalne, znienia³em tylko kolory, a w³a¶ciwie jeden kolor - kolor felgi.
Moja pierwsza my¶l by³a coby prysn±æ na kolor alu w perle (czy te¿ proszkiem) a pó¼niej po³o¿yæ zabarwiony bezbarwny, pó¼niej jednak pomy¶la³em, ¿e mo¿e by prysn±æ felgê na pomarañczowo a na wierzch po³o¿yæ jak±¶ pó³przepuszczaln± per³ê.
Problem jednak w tym, ¿e niewiele wiem o malowaniu a ju¿ kompletnie nic o dostêpnych materia³ach.
Pytanie moje jest wiêc nastêpuj±ce - jak osi±gn±æ taki efekt i/lub czy jest mo¿e jaki¶ magik co wyprawia takie rzeczy??
Na forum audi podpowiadali, ¿eby cieniowaæ ale ja nie bardzo chcê mieæ zrobione cienie- chcê, ¿eby na praktycznie metalowej feldze powstawa³ pomarañczowo z³oto br±zowy cieñ. Ma³o ¶wiat³a du¿o pomarañczu - du¿o ¶wiat³a du¿o per³owej "bieli"
bêdê wdziêczny za wszelkie sugestie.
test ko³a.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 143 raz(y) 64.8 KB |
|
|
|
|
|
K-mal
|
Wys³any: 2010-09-26, 20:32
|
0
|
|
|
|
wedlug mnie to chyba jakis kameleon jest |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|