Autor |
Wiadomo¶æ |
|
michal15qaz
|
Wys³any: 2010-09-26, 11:31 Malowanie plastików
|
0
|
|
|
|
Witam . Jestem tu nowy wiêc WITAM . Mam problem dotycz±cy malowania plastików mojego motoru . Wiêc tak na pocz±tku zrobi³em wszystko idealnie szpachl± .. Dotar³em najpierw 100 a potem 800 . Wszystkie elementy rzuci³em w podk³ad . Po wyschniêciu dotar³em 800 . Moja farba to emalia akrylowa (podk³ad te¿ by³ akrylowy) . Wczoraj pomalowa³em wszystko wysz³o ca³kiem ca³kiem .. ale dzi¶ rano chcia³em jeden wypolerowaæ a tu farba schodzi . Na jednym elemencie jest zwali¶cie farba siê trzyma ma po³ysk a na niektórych od wody robi± siê b±belki i farba schodzi . Czego ?? Pomocy .. |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2010-09-26, 11:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
michal15qaz napisa³/a: | Wiêc tak na pocz±tku zrobi³em wszystko idealnie szpachl± .. |
No niezupelnie idealnie..taki przeskok gradacji , daleki jest od idealu..
Ze zaczales od 100 to ok..nastepnie jednak powinienes uzyc 150 a kolejno przynajmniej 240. Osobiscie uzywam jeszcze 320 (choc w niektorych kregach postrzegne jest to jako przesada)..
800 to zdecydowanie za drobna gradacja pod podklad..
Aha..mowa tutaj o matowaniu "na reke"..
Moze napisz jeszcze co zrobiles przed nalozeniem tej szpachli..bo to istotna sprawa..
michal15qaz napisa³/a: | Wszystkie elementy rzuci³em w podk³ad |
Dodales jakis "elastic " do tego podkladu..??
michal15qaz napisa³/a: | Po wyschniêciu dotar³em 800 . |
Jezeli pod AKRYL to spoko..
michal15qaz napisa³/a: | Wczoraj pomalowa³em wszystko wysz³o ca³kiem ca³kiem .. ale dzi¶ rano chcia³em jeden wypolerowaæ a tu farba schodzi . |
Troche za wczesnie jak na polerke..daj im troche "odetchnac" z rozpucha.
Mozliwe , ze tutaj tkwi przyczyna.
Do tego lakieru to tez dodalbym "elastica"... |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-09-26, 11:56 Re: Malowanie plastików
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
michal15qaz napisa³/a: | ... Moja farba to emalia akrylowa (podk³ad te¿ by³ akrylowy) . . |
To znaczy co ? ... Lakier syntetyczny modyfikowany ¿ywic± akrylow± bez utwardzacza ... czy lakier akrylowy chemoutwardzalny systemu 2K ? |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
michal15qaz
|
Wys³any: 2010-09-28, 14:33
|
0
|
|
|
|
to jest emalia akrylowa.. ona jest jaka¶ dziwna poniewa¿ wa¿y siê ze wszystkimi rozpuszczalnikami .. Nawet utwardzacza nie mog³em dodaæ bo siê wa¿y³a .. |
|
|
|
|
plichciorhehe
|
Wys³any: 2010-09-28, 17:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 87
|
a mo¿e chodzi ci o tak± uniwersaln± emaliê akrylow± ( ostatnio malowa³em drzwi na dzialce tak±) a nie o lakier akrylowy ?? |
|
|
|
|
michal15qaz
|
Wys³any: 2010-09-28, 19:29
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
dvd
|
Wys³any: 2010-10-10, 17:27
|
0
|
|
|
|
Witam, nie chcia³em tworzyæ nowego tematu wiêc postanowi³em napisaæ tutaj. Tak wiêc kupi³em lusterka no i one s± pod kolor karoserii (aktualnie czerwone) ja mam autko w kolorze morskim. Chcia³bym przemalowaæ te lusterka i nie wiem od czego zacz±æ. Na ch³opski rozum wydaje mi siê ¿e nie trzeba robiæ wszystko od nowa tylko przy matowaæ. Mo¿e mi pomóc jaki¶ fachowiec? |
|
|
|
|
mezotr
|
Wys³any: 2010-10-10, 18:01
|
0
|
|
|