Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
stars 
Wys³any: 2010-09-13, 15:28   kompresor
0
UP DOWN

Sk±d: Wilkowice(B-B)
Witam mam pytanko czy kompresor z 10 litrowym zbiorniczkiem nadaje siê do malowania samochodu,i jaki pistolet dobraæ,czy na po³o¿enie akrylu wystarczy i czy bedzie uniwersalny pistolet z dysz± 1,5??proszê o szybk± odpowiedz bo lakier juz zdar³em kompresor mam teraz tylko pistolet,i temu pytm czy wystarczy kompresor bo nie wiem czy nie muszê szukac po¿yczaæ innego??

plichciorhehe
Wys³any: 2010-09-13, 15:40   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
nie ma opcji ¿eby co¶ tym zrobiæ jest za ma³y szukaj czego¶ ok 100l butla przynajmniej ewentualnie 50l 2 t³okow± sprê¿arkê

djluzak
Wys³any: 2010-09-13, 16:14   
0
UP DOWN

Moze lusterko tym wymalujesz....

stars 
Wys³any: 2010-09-13, 16:33   
0
UP DOWN

Dziêki za b³yskawiczne odpowiedzi,no có¿ muszê ko³owaæ kompresor:(

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-09-14, 04:45   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Taki 10-litrowy to spokojnie "uci±gnie" areograf ,i mozesz modele samolotów ,czo³gów itp. ju¿ malowaæ! :tak: Ale na samochód to ju¿ musi byæ "znacznie wiekszy" :tak: Pozdrawiam! :spoko:

stars 
Wys³any: 2010-09-30, 18:24   super!!!
0
UP DOWN

spróbowa³em malowaæ moim kompresorkiem i nie zgodze siê z koleg± ¿e 10litrowy kompresor to do aerografu tylko,co prawde problem by³ z podk³adem ale lakier akrylowy poszed³ jak mase³ko:)

plichciorhehe
Wys³any: 2010-09-30, 18:38   
0
UP DOWN

jakie elementy tym robi³e¶ ?? jakim pistoletem i wstawisz jakie¶ foty ??? :)

jacenty 741
Wys³any: 2010-10-01, 06:19   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Gratulacje...Spadamy coraz ni¿ej.Jeszcze trochê,i bêdziemy czytaæ o profi lakierowaniu z kompresora dentystycznego,a zaraz potem o polerowaniu szczoteczk± elektryczn± do zêbów,i o doborze lakieru z lini Soraya...
Czas umieraæ...
A zdrugiej strony...Im wiêcej Was partaczy ma takie pomys³y,tym wiêcej my mamy roboty.
Poprawiaj±c po paprokach...
A poprawianie jest dro¿sze,ni¿ naprawianie.

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-10-01, 06:45   
0
UP DOWN

Kolego przestañ "be³kotaæ" ¿e 10-litrowe "g....o" nadaje siê do lakierowania :rotfl: Mia³e¶ kiedy¶ do czynienia z prawdziwym komresorem i podpiêtym pod niego profesionalnym pistoletem ? Nie mia³e¶ ! :tak: Dlatego piszesz takie g³upoty! :tak: A co tym "pomalowa³e¶"? ;) Klapke od wlewu paliwa? :rotfl: Czy mo¿e co¶ wiêcej? np. b³otnik od roweru? :rotfl: Ja zdania nie zmienie ,¿e takie "cacko" to tylko do aerografu lub do napompowania ko³a lub materaca:tak: Napisz na ile ci starcza "wiatru" na wyj¶ciu jak naci¶niesz spust pistoletu :tak: Chyba tylko tak ja ju¿ napisa³em ,na b³otnik od roweru albo klapke od wlewu paliwa :tak: A co do tego podk³adu to je¶li masz problemy z nim to we¿ go bardziej "rozcieñcz" i te¿ bedzie tobie wychodzi³ "jak mase³ko" :rotfl: Napisz nam jaki "podpinasz" pistolet pod ten "super ach i och g......y kompresorek"? Mo¿e kupi³e¶ jaki¶ "super oszczêdny"? :rotfl: Pozdrawiam braæ lakiernicz±! :spoko:
ps. Mnie osobi¶cie tacy "zawodnicy" ciesz± i "bawi±":tak: Oby takich wiêcej! :rotfl:

stars 
Wys³any: 2010-10-04, 17:06   
0
UP DOWN

malowa³em maskê,i wszystkich wy¶miewaczy proszê o zamilczenie bo to wy chyba g..o wiecie,farba firmy profix akrylowa po rozrobieniu z utwardzaczem jest leista jak woda i bardzo dobrze ci¶nie z pistoletem 1,5.Jak nie próbowli¶cie to siedzcie cicho.

PICT0945.JPG
A tu ma³e aerografowe cacko:)
Plik ¶ci±gniêto 83 raz(y) 632.22 KB

PICT0944.JPG
maska
Plik ¶ci±gniêto 220 raz(y) 628.09 KB

stars 
Wys³any: 2010-10-04, 17:21   
0
UP DOWN

jeszcze ma³e sprostowanie sz³o na 2,4 bara.Dla ciekawskich.

Nurglepl 
Wys³any: 2010-10-04, 17:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Gryfino
Ogólnie koledzy to wiecie co siê teraz na ¶wiecie dzieje. MINIATURYZACJA !!!. W ma³ych telefonach komórkowych mie¶ci siê coraz wiêcej pamiêci, lepsze aparaty fotograficzne no i masa gier :) . Kiedy¶ tak nie by³o. Czyli My wszyscy musimy i¶æ do przodu i tak¿e kupowaæ najnowocze¶niejsze rozwi±zania wprost z NASA.

A tak ogólnie stars, to Ci powiem, ¿e zdjêci nie pokazuje jak to na serio wygl±da, ale po tym jednym odbiciu ¶wiat³a które jest bardzo daleko to stwierdzam ¿e lepiej by³o by to pomalowaæ wa³kiem, a nastêpnie papier ¶cierny 500 -> -> 800 -> 1000 -> 2000 -> 2500 -> pasta polerska i by³o by lepiej. :)

A co do tych 2,4 bar to zapewne na kompresorze i z wê¿em spiralnym do³±czonym do zestawu. Zobacz sobie na filmach instrukta¿owych jak wygl±da rozpylanie na 2 bary i porównaj do swojego.
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=2321

stars 
Wys³any: 2010-10-04, 17:48   
0
UP DOWN

powiem tyle ja jestem adowolony oczywiscie bez polerowania i papieru siê nie obêdzie,dziêkuje za jak± kolwiek pomoc i nie muszê siê dzieliæ ju¿ z wami moimi do¶wiadczeniami które mo¿e kiedys komus by co¶ podpowiedzia³y.

stek
Wys³any: 2010-10-04, 18:49   
0
UP DOWN

Sk±d: ok kraków
@stars, a ta cytryna i brak po³ysku to co sie sta³o?
stars napisa³/a:
powiem tyle ja jestem adowolony oczywiscie bez polerowania i papieru siê nie obêdzie,dziêkuje za jak± kolwiek pomoc i nie muszê siê dzieliæ ju¿ z wami moimi do¶wiadczeniami które mo¿e kiedys komus by co¶ podpowiedzia³y
z szacunkiem ale zdaje mi sie ¿e masz zaj... iste do¶wiadczenie. Nie obra¿aj sie, ale sam da³e¶ powód. Pozdr.

crystal
Wys³any: 2010-10-04, 19:48   
0
UP DOWN

Spoko, spoko.
Poæwiczy, pomy¶li, doinwestuje i bêdzie dobrze.

Ryba 
Wys³any: 2010-10-04, 20:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: Radomsko
O fak ! Tylko tyle mogê powiedzieæ ! Jak spoleruje ta MORÊ tfu!! BARANA to albo zostanie lakier grubo¶ci 1/4 w³osa, albo wyjdzie piêkny podk³adzik ^^

Nurglepl 
Wys³any: 2010-10-04, 20:17   
0
UP DOWN

Ryba napisa³/a:
O fak ! Tylko tyle mogê powiedzieæ ! Jak spoleruje ta MORÊ tfu!! BARANA to albo zostanie lakier grubo¶ci 1/4 w³osa, albo wyjdzie piêkny podk³adzik ^^

To niech do³o¿y jeszcze trochê farby wa³kiem przed polerk± :) .

jacenty 741
Wys³any: 2010-10-04, 20:38   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Ale czego Wy siê czepiacie,ch³opaki,doprawdy nie wiem???Ja ju¿ dawno nie widzia³em takiego po³ysku,blasku,szklistej powierzchni...Stary,czym Ty myjesz te okna???Gdyby¶ jeszcze wzi±³ z widoku to czerwone co¶,to Ko³o Gospodyñ Wiejskich z Jajek Wielkich w gminie Mordy urz±dzi³oby do Ciebie pielgrzymkê!!!O Wielki Sprz±taczu!!!Chylê czo³a przed Twym wielkim do¶wiadczeniem,wiedz± i pomys³owo¶ci±!Bo chyba t± pier...k± ze zdjêcia obdmuchujesz okna ?

pawel1108 
Wys³any: 2010-10-04, 21:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Wroc³aw
nie czepiajcie siê POMALOWA£ zajefajnie...
bo o lakierowaniu tu nie mo¿na mówiæ.Ludzie siê tu spinaj±,my¶l± jak wyci±gn±æ wnioski ze swych do¶wiadczeñ aby poradziæ komu¶ innemu a tu proszê kolega okrasi³ maskê w stylu baranek i siê wym±drza.Mo¿e kolega nie skuma³ celu forum,LAKIEROWANKO to nie to samo co Partaninka i MALOWANKO.
pOZDRAWIAM MALARZA

plichciorhehe
Wys³any: 2010-10-04, 22:58   
0
UP DOWN

a ja tylko poprosi³em o fotki i jak siê dyskusja rozwinê³a hehe :rotfl:

obcy_69
Wys³any: 2010-10-05, 20:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
Spoko..i firany w kabinie. Brakuje tylko dywanu na podlodze..

Ale tak na powaznie...to kazdy z nas uwaza, ze robi wszystko najlepiej ... czyz nie..??
Co potwierdzil i kolega @stars..swoja wypowiedzia... :spoko:

plichciorhehe
Wys³any: 2010-10-05, 20:48   
0
UP DOWN

ja nie uwa¿am tak a nawet twierdzê ¿e ma³o potrafiê ale jak co¶ siê robo to siê to robi porz±dnie a jak 20 typa mowi ¿e to jest ¼le to siê poprawia a nie idzie w zaparte ¿e jest za... bi¶cie wiêc kolega stars powinien wyci±gn±æ wnioski chyba ¿e ta maska by³a pêdzlem pomalowana to mo¿e teraz jest lepiej i jemu siê podoba dziêkujê :)

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-10-06, 09:20   
0
UP DOWN

Witam kolegów! ;)

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-10-06, 09:21   
0
UP DOWN

Kolega @stars jest niesamowity! :tak: Za³o¿y³ "Temat"w którym zada³ pytanie i sam udzieli³ sobie tak¿e odpowiedzi! :rotfl: Teraz ju¿ wiem co to znaczy ¿e "lakier poszed³ jak mase³ko" :rotfl: Lepsze efekty osi±gaj± ludzie jak maluj± wa³kiem albo pistoletem zasilanym odkurzaczem :rotfl: Ju¿ sobie moge wyobraziæ jak wygl±da³ ten podk³ad skoro by³ z nim "problem" :rotfl: U mnie masz ju¿ kolego nominacje do tytu³u "PAJACA MIESI¡CA" :tak: No chyba ¿e kolego chcia³e¶ uzyskaæ na tej masce "strukture lakieru" tak± jaka jest na tym Fordzie Escorcie? :rotfl: A mamusia nie wyrzuci³a ciebie z domu jak jej tak zasmrodzi³e¶ i zabrudzi³e¶ "mieszkanie"? :rotfl: Tak¿e kolego @stars nie rób nam tego i nie opuszczaj tego forum! :tak: "Nie b±dz samolubny i dziel sie z nami swoimi nowymi lakierniczymi do¶wiadczeniami" :rotfl: Tak¿e czekamy na nastêpne pytania :tak: ale jeszcze bardziej kiedy to udzielisz na nie sam odpowiedzi :rotfl: Pozdrawiam ca³± braæ lakiernicz±! :spoko:
ps. Nie zapomnij o zdjeciach swoich kolejnych "prac lakierniczych" ,szczególnie o ich "efektach" ;)

stars 
Wys³any: 2010-10-06, 16:45   
0
UP DOWN

S³uchajcie dzieci,po pierwsze mieszkam w swoim domu,i mogê robic co mi siê tylko podoba,nie powiem ze maska jest jak od lakiernika wziêta,ale jestem zadowolony.a co do kompresora to da³ rady i jest ok.

Nurglepl 
Wys³any: 2010-10-06, 18:11   
0
UP DOWN

stars, s³uchaj dziecko, to w jakim celu zak³ada³e¶ temat ?, skoro ten kompresor da³ radê.

stars 
Wys³any: 2010-10-06, 18:51   
0
UP DOWN

temat tematem ale wysmiewanie i wyzywanie nie s± tu na miejscu,chyba wyra¿nie pisze ¿e to strona dla profesjonalistów i amatorów a wiec dziwi mnie to dziecinne zbiorowisko.A co do tematu ok jest racja pytam a potem odpowiadam sobie ale ze wzgledu ze nie mia³em dostêpu do innego sprzetu sprawdzi³em to co mam.
Ps;jak by kto¶ znowu ¿le mnie zrozumia³ nie zaliczam siê do profesjonalistów.

stek
Wys³any: 2010-10-06, 19:46   
0
UP DOWN

Sk±d: ok kraków
stars napisa³/a:
jeszcze ma³e sprostowanie sz³o na 2,4 bara.Dla ciekawskich.
ten brzeczek Ci tyle wydoli³? do areografu braknie wiatru, i znów ciekawie wyskoczy³e¶ z dzieæmi. Taki wielki sta¿ u Ciebie?.
stars napisa³/a:
Ps;jak by kto¶ znowu ¿le mnie zrozumia³ nie zaliczam siê do profesjonalistów.
. I tak trza by³o od razu, tylko czemu takie stwierdzenie?
stars napisa³/a:
nie muszê siê dzieliæ ju¿ z wami moimi do¶wiadczeniami które mo¿e kiedys komus by co¶ podpowiedzia³y.
. przemy¶l te posty, nikt Cie nie gani za wiedze, racja forum jest dla wszyskich, tylko sie troche trzeba zastanowiæ co sie pisze. Pozdrawiam wszystkich.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: