Autor |
Wiadomo¶æ |
|
prisonerhatred
|
Wys³any: 2010-09-30, 12:43 Jak uzyskaæ podobny efekt??
|
0
|
|
|
|
Dzieñ dobry mam kilka pytañ odno¶nie malowania plastików do moto. Kupi³em motocykl w takim malowaniu jak na zdjêciu jednak mia³em niemi³± przygodê zwi±zan± ze ¶lizgiem po asfalcie. Uda³o mi siê skompletowaæ na nowo owiewki , mam jako takie pojêcie jak przygotowaæ plastiki (bo wcze¶niej malowa³em b³otnik sprayem i wyszed³ spoko) nie wiem jak pomalowaæ by uzyskaæ taki sam efekt. ( g³ównie chodzi mi o te czarne paski na bia³ym tle bo szachownice na dole raczej nie da³bym rady zrobiæ). Bardzo proszê o pomoc do¶wiadczonych lakierników w jaki sposób i jakimi materia³ami (np. do oklejania) po kolei zrobiæ to tak aby mia³o rêce i nogi.
( bêdê próbowa³ malowaæ pistoletem )
Z góry dziêkujê za udzielon± mi pomoc , pozdro
moto1.JPG
|
|
Plik ¶ci±gniêto 95 raz(y) 106.45 KB |
|
|
|
|
|
Giezet
|
Wys³any: 2010-09-30, 19:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 123 Sk±d: Krosno
|
Kolego "sprayowanie" z lakierowaniem wiele wspólnego nie ma, ale jak masz checi, to próbuj..
Ciekawa F3 :d
Co do "pasków" to wydaje mi sie, ze to paski od Hondy CBR 600 F4i Sport, lub bardzo podobne, bedzie bardzo ciezko uzyskac taski efekt na ta¶mach do obklejania..
Moze lepiej zainwestowac w naklejki?
Popatrz na link ponizej, i zwróc uwage na paski na boku..
http://www.motorcyclespec...600f4S%2001.htm
pozdro. |
|
|
|
|
prisonerhatred
|
Wys³any: 2010-10-01, 07:56
|
0
|
|
|
|
Na tym F4 wygl±da podobnie ale w rzeczywisto¶ci to te naklejki z niej wygl±daja inaczej , patrzy³em na allegro i nie podejda
czy kto¶ jeszcze ma moze jaki¶ pomys³?? |
|
|
|
|
Giezet
|
Wys³any: 2010-10-03, 22:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 123 Sk±d: Krosno
|
Jezeli to mozliwe to sie skontaktuj z poprzednim w³ascicielem, i jezeli to on robi³ to masz problem rozwi±zany... |
|
|
|
|
prisonerhatred
|
Wys³any: 2010-10-04, 10:45
|
0
|
|
|
|
niestety nie jest to mozliwe , poprzednim w³ascicielem by³ jakis stary niemiec ...lipa straszna |
|
|
|
|
prisonerhatred
|
Wys³any: 2011-02-02, 14:33 UP
|
0
|
|
|
|
Czy jest kto¶ z okolic Brzegu , Opola , kto podjo³ by siê takiego malowania ?? przy okazji ile za wykonanie?? |
|
|
|
|
samurajek
|
Wys³any: 2011-02-02, 16:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 68 Sk±d: Wroc³aw
|
Witam
Jestem z Wroc³awia mogê siê podj±æ bez problemu .
Jak jeste¶ zainteresowany to zapraszam na priv.
pozdro |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-02-02, 20:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
wszystko idzie,mysle ze kazdy lakiernik ci to zrobi bez problemu,nawet z ta szachownica,zaplacisz moze z 200-400zl za taka owiewke a bedziesz mial ladnie
prisonerhatred napisa³/a: | Czy jest kto¶ z okolic Brzegu , Opola , kto podjo³ by siê takiego malowania ?? przy okazji ile za wykonanie?? | zawsze mozna poczta przeslac czy kurierem z tym ze bez moto bedzie ciezko paski dopasowac,ale wszystko sie da:)samemu raczej nie warto bo nie kupisz nigdzie 0,1l podkladu i tez cie material dosc duzo wyniesie a napewno wez doswiadczenia tego nie zrobisz konkretnie |
|
|
|