Otwarty przez: Tech 2008-07-17, 10:03 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
mirh
|
Wys³any: 2008-01-05, 23:39 Pytanie o pistolet mini do moderatora
|
0
|
|
|
|
Dosz³y mnie s³uchy z dzia³u lakiernictwo samochodowe ze moderator z dzia³u airbrush ma ten pistolet:
http://www.allegro.pl/ite...c_3_dysze_.html
Jest on dobry do zaprawek?
Chodzi mi o zaprawki na samochodzie (lakier akryl nie metalik) i na forum lak. sam. ca³y czas mnie zniechêcaj± do aerografu i ka¿± kupowaæ pistolet
W czym pistolet bêdzie lepszy i dlaczego aerograf ma byæ gorszy. Ja nie zamierzam lakierowaæ ca³ych elementów a jedynie leczyæ odpryski i zadrapania. |
|
|
|
|
adams90-90
|
Wys³any: 2008-01-05, 23:43
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 400 Sk±d: Krasiniec
|
mirh, koledzy pisali ze do akrylu jeszcze ujdzie ale do metaliku sie nie nadaje bo zmienia kolor |
|
|
|
|
mirh
|
Wys³any: 2008-01-05, 23:59
|
0
|
|
|
|
adams90-90 napisa³/a: | mirh, koledzy pisali ze do akrylu jeszcze ujdzie ale do metaliku sie nie nadaje bo zmienia kolor |
¯e siê tak siê g³upio spytam dlaczego aerograf zmienia kolor w metalu a ten mini pistolet nie?
Czy takim pistolecikiem mam te¿ tak± precyzjê jak aerografem? |
|
|
|
|
acidhouse
|
Wys³any: 2008-01-12, 13:49
|
0
|
|
|
Kustom Kulture
Pomóg³: 10 razy Posty: 267
|
Tak posiadam ten pistolet, jestem z niego w miarê zadowolony, do klaru siê nie nadaje, jednak wszelkie podk³ady mo¿na nim wymêczyæ. Powierzchnie które ogarnia to kaski, baki i b³otniki, mniejsze elementy. Zaprawki - no có¿ trochê wprawy, æwiczeñ i niskie ci¶nienie oraz odleg³o¶æ i mo¿na powalczyæ. Tak¿e nie rozumiem sytuacji ze zmian± koloru, malowa³em zarówno aerografem jak i w/w pistoletem kolorem metalicznym i nie zauwa¿y³em ¿adnych zmian |
_________________ Training all life
|
|
|
|
|
mirh
|
Wys³any: 2008-01-13, 17:32
|
0
|
|
|
|
acidhouse napisa³/a: | Tak posiadam ten pistolet, jestem z niego w miarê zadowolony, do klaru siê nie nadaje, jednak wszelkie podk³ady mo¿na nim wymêczyæ. Powierzchnie które ogarnia to kaski, baki i b³otniki, mniejsze elementy. Zaprawki - no có¿ trochê wprawy, æwiczeñ i niskie ci¶nienie oraz odleg³o¶æ i mo¿na powalczyæ. Tak¿e nie rozumiem sytuacji ze zmian± koloru, malowa³em zarówno aerografem jak i w/w pistoletem kolorem metalicznym i nie zauwa¿y³em ¿adnych zmian |
Dlaczego siê do klaru nie nadaje? I czy do zaprawek zostaæ lepiej przy aerografie? |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-01-13, 18:37
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
lakiery z efektem czyli np. metalik lub per³a s± bardzo uczulone na to, czym sie je naklada.
na odcien bazy w bardzo duzym stopniu wplywa dysza w pistolecie. zalecana to 1.3/1.4 mm.
maluj±c mniejsz± dysz± jak w aerografie, rzêdu 0.2 lub 0.3 mm lakier jest du¿o ja¶niejszy :] ale nie wiem Mihr, czy jest sens kupowania przez Ciebie 2 pistoletu, aby zrobiæ sobie parê zaprawek na bryce? rzêdu 1cm2 max!
aerografem te¿ to zrobisz |
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-01-26, 05:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
online napisa³/a: | maluj±c mniejsz± dysz± jak w aerografie, rzêdu 0.2 lub 0.3 mm lakier jest du¿o ja¶niejszy :] |
jest na to sposob - zmniejszenie cisnienia. tylko ze nie zawsze sie da odpowiednio je zmniejszyc. |
|
|
|