Autor |
Wiadomo¶æ |
|
mooosztarda
|
Wys³any: 2010-10-03, 12:48 Potrzebna wasza pomoc! - Kompresor do 1000pln. - dla amatora
|
0
|
|
|
|
Witam. Mam do wydania ok. 1000z³ na sam kompresor. Kompresor ma mi s³u¿yæ w gara¿u do sporadycznych napraw tzn. co¶ pomalowaæ, przedmuchaæ i przede wszystkim musi uci±gn±æ ¶redniej klasy klucz pneumatyczny (wiadomo ¿e to wszystko nie bêdê robi³ na raz). Potrzebuje waszej rady co do marki,rozmiaru zbiornika,wydajno¶ci itp. Po prostu nie wiem czym siê sugerowaæ kupuj±c kompresor.Mile widziane linki do wybranych kompresorów. Pozdrawiam i z góry dziêkuje za pomoc. |
|
|
|
|
m³ody19
|
Wys³any: 2010-10-03, 18:52
|
0
|
|
|
Æwicz æwicz æwicz :D
|
Na forum jest masa tematów z zapytaniem o kompresory poszukaj i na 100% znajdziesz odpowiedz |
|
|
|
|
gomez405
|
Wys³any: 2010-10-03, 19:15
|
0
|
|
|
|
ja te¿ siê przy³±cze do pytania
¶ledzi³em forum ca³e jest trochê tego ale ogólnie na pada konkret tylko jest ba³agan i k³ótnia miêdzy profesjonalistami a amatorami
czyta³em o expo ale te¿ jest ba³agan
proszê mo¿e napiszcie swoje w³asne odczucia na temat kompresorów zw³aszcza amatorzy na czym robicie i czy macie problemy z dan± firm± a profesjonalistów proszê o dodanie swoich 5 groszy ale nie w stylu ¿e 50 czy 100 mogê sobie malowaæ a nie lakierowaæ |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2010-10-03, 20:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Jak sami zauwa¿yli¶cie,takie tematy s± z regu³y zarzewiem k³ótni,i ten pewnie te¿ w tym kierunku pod±¿y.Bo 1000 z³,to za ma³o na co¶ powa¿nego,a z zasady trudno jest doradziæ miêdzy jednym a drugim ch³amem made in china,taywan,lesotcho...Czy gdzie tam jeszcze koszta produkcji s± ni¿sze ni± miska ry¿u za tydzieñ...Ma byæ tylko do dora¼nych robót?To we¼ pierwszy lepszy,pracuj±c tylko od czasu do czasu wytrzyma d³ugo.
Ma byæ czê¶ciej eksploatowany?To mo¿e jaki¶ u¿ywany WAN,ASPA,z butl± min 110 litrów,co¶ ju¿ na tym podzia³asz,czê¶ci s± tanie i ³atwo dostêpne,a wolnoobrotowy kompresor prawie wieczny.
Przyda³aby siê wydajno¶æ na wyj¶ciu chocia¿ 250-300l/min,wtedy mo¿na ju¿ my¶leæ o lakierowaniu,klucz na krótk± metê te¿ poci±gnie.
Jaki¶ czas temu sam sprzeda³em WAN-a CE,ca³kiem dobry sprzêt,robi³em te¿ ASP¡,,jeden podstawowy dla mnie minus to silnik sprzêgniêty na sztywno z kompresorem,poza tym dawa³o siê nawet ca³y samochód polakierowaæ,oczywi¶cie zachowuj±c rozs±dne przerwy dla odpoczynku kompresora. |
|
|
|
|
gomez405
|
Wys³any: 2010-10-03, 20:30
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2010-10-06, 09:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Kolego za 1000z³ mo¿esz "odkupiæ" kompresor u¿ywany! Wystarczy po¶ledziæ ogloszenia aby co¶ znale¿æ! Ostatnio znajomy kupi³ 2-letni 50 litrowy dwut³okowy w³oski kompresor za 500z³! Nowy taki sam kosztuje na Alleg.... 1100z³. Pozdrawiam! |
|
|
|