Autor |
Wiadomo¶æ |
|
K-mal
|
Wys³any: 2010-09-26, 19:55 pomoc przy warzeniu sie podkladu!
|
0
|
|
|
|
przygotowalem sobie drzwi w podkladzie i na drugi dzien (czyli 4 godz temu) zaczalem szlifowac je wodnym 600, i oczywiscie przetarlo sie jak zwykle w paru miejscach co do tej pory nie sprawialo mi problemu z pozniejszym lakierowaniem. Ale na wszelki wypadek odtluscilem te miejsca zmywaczem silikonowym i psiklem podkladem w sprayu novola a tu d.p! zaczelo sie wazyc wokol przetartego miejsca.
I czego teraz uzyc lub co zrobic zeby bylo git? |
|
|
|
|
Giezet
|
Wys³any: 2010-09-26, 20:38
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 123 Sk±d: Krosno
|
Kolego jest takie dobre, polskie przys³owie:
"Niedzielna praca w gówno siê obraca", to pierwsza sprawa..
Uzyj podk³adu epoksydowego w celu izolacji przetartych miejsc, i bedzie cacy..
Tylko odpusc sobie juz dzisiaj |
|
|
|
|
K-mal
|
Wys³any: 2010-09-26, 20:53
|
0
|
|
|
|
Kurde racja z ta niedziela!
ale bylem dzis w pracy i zapomnialem.
aha probowalem dac taki promotor przyczepnosci do plastiku bo czytalem ze to podobne jest jak epoxyd chyba ze sie gdzies sie wallem, ale i po tym kupa byla.
a jak nie pomoze to zdzierac to i na nowo podklad??? |
|
|
|
|
tom_s
|
Wys³any: 2010-09-26, 21:52
|
0
|
|
|
|
Ja mia³em niedawno tego typu k³opot - wa¿y³a mi siê baza na podk³adzie 1K Novola (spray). Wa¿y³a siê wtedy gdy doda³em do bazy rozcieñczalnika FAST. Gdy da³em normalny by³o ok. Choæ w mieszalni babka dawa³a rêkê uci±æ ¿e podk³ad jest ok pod t± bazê fast (teraz chodzi³a by bez rêki), to zrobi³em kolejn± próbê i jeszcze raz na ten podk³ad da³em bazê rozrobion± z normalnym rozcieñczalnikiem. Z nim nic siê nie wa¿y³o i by³o ok. Ten podk³ad jest po prostu za s³aby do agresywnej bazy. I jako nie utwardzony zmywa siê on te¿ nitrem. Mo¿e i u Ciebie wa¿enie ma co¶ wspólnego z tym konkretnym podk³adem. |
|
|
|
|
Giezet
|
Wys³any: 2010-09-27, 07:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 123 Sk±d: Krosno
|
Rozszlifuj troche tam gdzie wazy³o, i epoksyd na to.
I nie wiem, kto Ci doradzi³, zeby PZP uzywac, jako epoksydu, cos musia³es pomylic.. |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2010-09-27, 08:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
¬le doczyta³,a w³a¶ciwie odwrotnie:zamiast pzp mo¿na opcjonalnie u¿yæ epoksydu,ma dobr± przyczepno¶æ do plastiku. |
|
|
|
|
K-mal
|
Wys³any: 2010-10-07, 18:58
|
0
|
|
|
|
mozliwe ze cos popierniczylem, a co do tego podkladu to wlasnie byl novol w sprayu i ten lepik z economy . wiec polecili mi podklad mobihela i bylo gitara.
Jednak najlepsze bylo to ze szlifowalem potem wodnym i przedarlem dwa male punkciki znowu do starej bazy!! I mowie cenzura, zobaczymy! polakierowalem baza i NIC nie zwarzylo . Ale nie zaluje zakupu tego podkladu bo kladzie i szlifuje sie go miodzio |
|
|
|
|
Ryba
|
Wys³any: 2010-10-08, 08:11
|
0
|
|
|