Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
markoss24
Wys³any: 2010-11-11, 15:39   problem z przejsciem
0
UP DOWN

Witam . lakierowa³em lekko uszkodzony b³otnik przedni kolor srebrny metalik na przejsciu podk³adu na stary lakier po polakierowaniu widac miejsce podk³adu tak jakby ziarno inaczej sie u³ozy³o hmm jak tego uniknac ?

Homer S. 
Wys³any: 2010-11-11, 15:53   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
¯ywica do cieniowania przydaje siê w³a¶nie do srebra.Wszelkie przej¶cia i ró¿ne powierzchnie np. podk³ad a zmatowany lakier .

³ysy73 
Wys³any: 2010-11-11, 18:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
markoss24 napisa³/a:
przejsciu podk³adu na stary lakier po polakierowaniu widac miejsce podk³adu tak jakby ziarno inaczej sie u³ozy³o hmm jak tego uniknac ?
Mi siê wydaje, ¿e albo ¼le by³o zmatowane czy tez zrobione przej¶cie, lub za ma³a warstwa bazy i prze¶wituje.
Ale mogê siê myliæ

markoss24
Wys³any: 2010-11-11, 19:52   
0
UP DOWN

tzn to nie przeswituje tylko jak by sie inaczej ziarno u³ozy³o w³asnie w miejscu ³aczenia podk³adu ze starym lakierem i jest to widoczne hmm a jak zrobic ta zywica ? :help:

³ysy73 
Wys³any: 2010-11-11, 20:00   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Po mojemu by³o co¶ ¼le zmatowane, czy niedomatowane.
Teraz je¶li pokry³e¶ t± bazê klarem nie musisz nic kombinowaæ ¿adnymi ¿ywicami itp. Teraz jak klar wyschnie tylko zmatujesz i od nowa polakierujesz i nie ma szans aby by³o teraz co¶ widaæ.
A ta ¿ywica, to nie jest taka do ³atania w mat± szklan±, tylko lakiernicza.

Homer S. 
Wys³any: 2010-11-11, 20:22   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
markoss24 napisa³/a:
tzn to nie przeswituje tylko jak by sie inaczej ziarno u³ozy³o w³asnie w miejscu ³aczenia podk³adu ze starym lakierem i jest to widoczne hmm a jak zrobic ta zywica ? :help:

To tak siê mo¿e staæ w³a¶nie na przej¶ciu poniewa¿ baza inaczej siê uk³ada na podk³adzie i na zmatowanym lakierze .Jak kolejne warstwy bazy by³y zbyt mokre to na podk³adzie baza ju¿ siê ,,przy³apie,, a na lakierze jeszcze p³ynie i wtedy metaliki siê inaczej u³o¿± .W³a¶nie dla ujednolicenia powierzchni ja stosujê ¿ywicê do cieniowania .Przy takiej zapy³ce na fragmencie b³otnika od razu pokrywam ca³o¶æ i mam b³otnik o jednolitej powierzchni ( a cieniuje baz± tylko naprawiane miejsce) . ¯ywica do cieniowania jest nalewana z ,,mieszalnika,,.

mebArth 
Wys³any: 2010-11-12, 19:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
Niedoszlifowany element. Do cieniowania bazy jest Blender czyli prz¼roczysta baza. ale skoro masz odcinke na bazie to ewidentnie jest ¼le przygotowany elemen do malunku.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: