Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
lorakkr21 
Wys³any: 2010-11-12, 21:17   podk³aodowanie
0
UP DOWN
lorakkr21

Pomóg³: 4 razy
Witam mam pytanie dosyæ czêsto tak jest ¿e jak co¶ podk³aduje i za grubo mi siê przyleje to lubi podnosiæ na bazie nawet jak nieraz zakurzê to i tak podniesie czym to najlepiej izolowaæ Epoxydem ???

obcy_69
Wys³any: 2010-11-12, 21:33   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
Dokladnie ...sa tez podklady izolujce..

lorakkr21 
Wys³any: 2010-11-12, 23:23   
0
UP DOWN
lorakkr21

A co polecacie z izoluj±cych ??? mam naprzyk³ad teraz podk³ad z trotona 3:1 MM robi³ kto¶ tym ??? Bo epoksyd strasznie d³ugo schnie a nie jestem przkonany za bardzo co do wi±zañ chemicznych

³ysy73 
Wys³any: 2010-11-13, 04:19   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
lorakkr21 napisa³/a:
nie jestem przkonany za bardzo co do wi±zañ chemicznych
A dla czego? A wszystkie produkty 2K jakich u¿ywasz {podk³ady, lakiery bezbarwne, akryle...} s± utwardzane chemicznie i jako¶ wszystko siê sprawdza, czy¿ nie. Chemii nie oszukasz.

lorakkr21 
Wys³any: 2010-11-13, 13:52   
0
UP DOWN
lorakkr21

a dlatego pewnie ze za ma³o praktyki w kierunku MM mam ale jak tak kolego piszesz to atakujê w ten sposób dziêki wielkie pzdr !!!

mebArth 
Wys³any: 2010-12-03, 14:53   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
z aduzo rozcienczalnika albo za bardzo przylewasz na pierwszy raz. innej opcji nie ma. nie uzywaj NITRA!! Na pierwszy raqz puszczasz mgie³ke zeby zamkn±æ przedarcvia. pauza 10 minut w 20 stopniach i stopniowo ³adujesz 2 warstwy srednio przylane. Pamietaj ze im wiecej rozpuszcalnika dasz tym bardziej siada w rysy. ja uzywam APP HS bez rozcienczalnika w ogóle - kit. Na 2x 1.8 dysza. Materia³u idzie wpierony ale mam gwarancje ze nie bedzie zwrotu.

obcy_69
Wys³any: 2010-12-03, 20:03   
0
UP DOWN

@lorakkr21...a sprobuj tak..poloz 1 warstwe epoksydowego, odczekaj okolo 1 godziny i poloz M/M 2-3 warstwy akrylowego. Zchowujac oczywiscie przerwy miedzy kazda z nich..

obcy_69
Wys³any: 2010-12-03, 20:29   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:
Pamietaj ze im wiecej rozpuszcalnika dasz tym bardziej siada w rysy.

A nie o to chodzi, by wlasnie siadlo w tych rysach jeszcze przed obrobka..?
Bo jezeli sie zawiesi ..to bankowo po jakims czasie na sloneczku bedzie mial je na wierzchu. Ogladales elementy po jakims czasie ..?? Bo jezeli to 2K HS Compact to nawet jako wypelniacz, dedykowne ma 10% rozpucha. Jakis czas temu spialem sie na tym forum z @siekiera ..ktory twierdzil , ze pod podklad wystarczy 150 na maszynce - podobno sa to nowe metody , a ja jestem starej daty i w ogole niedouczony. Mozliwe , ze nie widac nic w krotkim czasie po lakierowaniu, ale co sie dzieje jakis czas pozniej..?? Osobiscie zakanczam 240, a w niektorych przypadkach 320..Mam wtedy mniejszy problem z rysami..a wlasciwie jego brak, jesli chodzi o powierzchnie przed podkladem..

Ale z rozpuchem masz racje..zbyt duza ilosc potrafi "zruszyc" spodnie warstwy..

kubazjan
Wys³any: 2010-12-03, 23:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
glupio sie przyznac ale ja dodaje czasem nitra jako rozcienczalnik do podkladu... :D i szczerze mowiac nigdy mi nic nie podnioslo...Niby to jest nitro lakiernicze ale dodaje...Rozcienczalnika dodaje z glowa ale nigdy nie mialem niespodzianek...I wiem ze masa ludzi tak robi ale nikt sie nie przyznaje...a ja tak... ;P Wiem ze to jest nie fachowe...nie zgodne z tendecjami ... nieprofesjonalne i ze zaraz ktos sie przyczepi ale trudno.Reklamacji nidgy nie mialem ...nic nikomu nie odpad³o ani nie zwazy³o po czasie...czasami cos siadzie ale to dlatego ze pospiech w naszym fachu to standard i czasami mamy niespodzianki,z tym sie liczylem zawsze. :roll:

lorakkr21 
Wys³any: 2010-12-03, 23:32   
0
UP DOWN
lorakkr21

epoksyd za³atwia sprawe :) ale nawt mgie³ka nie pomaga³a robiê w tym gównie od 5 lat a ten problem zaczo³ siê pare miesiecy temu ( w sumie mia³em tylko 2 takie przypadki sam nie wiem mo¿e za grubo przyla³em podnosi³o na bazie starej ) nie wiem ju¿ sam czemu takl siê sta³o teraz jadê na Ranalu ( szpachle , podk³ady 9epoksyd , wype³niacz rozpuch te¿ a nitro to do mycia pistoletu mam ) lakier tylko inny i jest ok dzieki wszystkim za podpowiedzi

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: