Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
oldi
Wysłany: 2010-11-15, 14:11   
0
UP DOWN

-Neonis ..raczej powinienes napisc . ze jeszcze stac go na takie dÂłubanie ..i za to mu honor..
bo Polskie realia "zawĂłd-aeografista" nie nastraja pozytywnie . ;)
a zeby byc dobryn tzreba nieustannie trenowac ..a zyc trzeba..
..wiec cieszmy sie ze Primo toruje droge ze wspania³ym skutkiem ..bo dzieki niemu inni tez chca spróbowac a inni te¿ mu dorównac ..a za tym idzie handlowiec który wietrzy zyski i ku naszej uciesze sprowadzi nam farby aerografy i odpowiedni sprzet ...bo za sprawa Prima bedzie nas wiecej i wiecej bedziemy pracowac i potzrebowac materia³ów..

PrimoOne 
Wysłany: 2010-11-16, 21:59   
0
UP DOWN

DziĂŞkujĂŞ, DziĂŞkujĂŞ, i jeszcze raz dziĂŞkujĂŞ.. Bez przesady bo w piĂłra obrosnĂŞ, i zaczne jakieÂś kicze malowaĂŚ.. :P
A tu film z malowania Iversona:
http://www.youtube.com/watch?v=d9NVzn-mUP0

Erni 
Wysłany: 2010-11-17, 13:27   
0
UP DOWN

Pytanka odnoÂśnie Iversona:
1. robiÂłeÂś jakiÂś szkic? jeÂśli tak to czym?
2. uÂżywaÂłeÂś jakichkolwiek krzywikĂłw?

PrimoOne 
Wysłany: 2010-11-17, 20:42   
0
UP DOWN

Robi³em szkic.. Czym?? JA u¿ywam o³ówków all surface.. Ale mozna te¿ zwyk³ym o³ówkiem, lub pastel¹.. o³ówkiem robi siê ciêzko, a pastela zostawia œlady.. Nie u¿ywa³em krzywików.

PrimoOne 
Wysłany: 2010-11-28, 23:52   
0
UP DOWN

Film z malowania p³ótna z M.J.
http://www.youtube.com/watch?v=QQkTRL-57YU

Snejl 
Wysłany: 2010-11-29, 12:30   
0
UP DOWN

MJ to klasa. MiÂło, Âże wrzucasz ostatnio czĂŞsto filmiki, bo sprawia mi radochĂŞ oglÂądanie tego :) Najlepsze jest to, Âże TwĂłj styl malowania moÂżna rozpoznaĂŚ bez wahania spoÂśrĂłd kaÂżdych z prac. :spoko: Ile zajmuje Ci obecnie zrobienie takiego canvasa od A do Z?

PrimoOne 
Wysłany: 2010-11-29, 12:50   
0
UP DOWN

Nie mam pojĂŞcia, bo robiÂłem go na raty, czasem 2godz, czasem wcale, czasem 3 dziennie.. DuÂżo ekspertymentĂłw i poprawek.. MyÂśle Âże spedziÂłem przy nim ok. 15godzin?? Ale daÂło by siĂŞ na pewno szybciej, gdyby nie obsÂługa kamery i w. wym. czynniki.
Pzdr, i dzieki za propsy.

PrimoOne 
Wysłany: 2010-12-21, 12:56   
0
UP DOWN

Dla uaktualnienia.. Panna, to test nowej maszynki... Badgera Renegade Velocity..

TShirt.JPG
Plik ściągnięto 126 raz(y) 159.14 KB

DragonB.JPG
Plik ściągnięto 55 raz(y) 268.77 KB

PrimoOne 
Wysłany: 2010-12-24, 10:55   
0
UP DOWN

Aaliyah na damskiej eMce. WesoÂłych ÂŚwiÂąt.

Aaliyah Airbrush.jpg
Plik ściągnięto 142 raz(y) 167.11 KB

macioo74
Wysłany: 2010-12-25, 14:28   
0
UP DOWN

Te panienki... Czad !!! wszystko bez szablonĂłw??

PrimoOne 
Wysłany: 2010-12-25, 20:18   
0
UP DOWN

Bez szablonów.. W T-Shircie z Aaliyah, przyci¹³em z krzywika, przy nosie i ¿renicy.

Asellus5
Wysłany: 2010-12-26, 19:23   
0
UP DOWN

Pieknie!!! naprawde pieknie :spoko: to gĂłrna pĂłla brachu! wyrazne kontury,wszystko ze smaczkiem!
jakich kolorow uzyles? bialy to oczywiste i czarny ! byl jeszcze niebieski transparent?czy szaro-niebieski pĂłlcien?

PrimoOne 
Wysłany: 2010-12-26, 20:34   
0
UP DOWN

2 odcienie szarego, biaÂły i czarny.. MoÂżliwe ze na zdjeciu wyszedÂł kolor.. Dzieki za propsy. Pzdr.

PrimoOne 
Wysłany: 2010-12-26, 20:59   
0
UP DOWN

Bruce Lee na t-shircie..

Bruce Lee Airbrush.JPG
Plik ściągnięto 78 raz(y) 196.33 KB

Asellus5
Wysłany: 2010-12-27, 03:09   
0
UP DOWN

Smok w mistrzowskim wydaniu! Naprawde robi wrazenie! bardzo realistycznie! wszystkie cienie ladnie dopracowane,piekny kolor ciala!Jakich farb uzywasz? wciaz createxow?na bialej koszulce malowales? czy kremowej?

PrimoOne 
Wysłany: 2010-12-27, 12:23   
0
UP DOWN

Dzieki. Dalej Createxy.. Czesto jak nie mam koloru z CreatexĂłw, to barwie Idea Stoffa ( dostepne wszedzie w PL ), no i jeszcze mam kilka z Aqua Flow, ale to za drogi biznes. Ostatnio kupiem czarny i biaÂły Detail z serii Wicked Createxa, do tego firmowy rozcienczalnik, i to jest poprostu mistrzostwo.. Do detali mieszam nawet 1:1, i jest rewelacja.Teraz tylko w tÂą seriĂŞ bede inwestowaÂł, bo nawet na zagranicznych stronach zbiera tylko pochlebne opinie. OgĂłlnie, to wprowadziÂłem sporo zmian, i w konsystencji, i aerograf nowy i pare innych.
Mia³em problem z maskowaniem na koszulce, bo nie bardzo mo¿na by³o ci¹Ì folie no¿ykiem bezpoœrednio na materiale, no i kupi³em wypalarke Cut Burner, i przy Bruce Lee sprawdzi³a siê rewelacyjnie.. Na dniach z³o¿ê filmik to bedzie mo¿na zobaczyÌ.
Bruce malowany by³ na bia³ej koszulce.. Zaj¹³ mi ok. 7 godzin, z czego troche czasu zabra³a mi obs³uga kamery.
Pzdr.

Asellus5
Wysłany: 2010-12-27, 12:45   
0
UP DOWN

No wlasnie apropo's Renegade Velocity -jak sie sprawuje? pochwalisz? kupiles go ze specjalnym przeznaczeniem? np do detali?
Przymierzam sie tak z ciekawosci do koszulki bo jeszcze nigdy nie malowalem i tez sie juz zastyanawialem jak wyciac ksztalt na naklejonej na material folii?jezeli sie ja odklei to straci wlasciwosci klejace :blee: mam nadzieje ze filmik to wyjasni! Jestes zadowolony z cut burnera? moglbys zrobic filmik z jego mozliwosciami? co i jak tnie z jaka dokladnoscia?moze zastapic skalpel?
Widze ze pomimo tak wysokiego poziomu jaki reprezentujesz wciaz sie pniesz i nadal uczysz podnoszac kwalifikacje :spoko: aerografia to nauka przez cale zycie Te ostatnie prace reprezentuja naprawde wysoki poziom! :tak:

PrimoOne 
Wysłany: 2010-12-27, 13:26   
0
UP DOWN

Na temat Renegade'a, : pĂłki co same plusy.. KupiÂłem go z przeznaczeniem do detali, i sprawuje siĂŞ naprawde przyzwoicie.. 2 minusy, nieprzeszkadzajÂące kompletnie w uÂżytkowaniu, to gwintowane dno pojemnika na farbkĂŞ, ktĂłre czasami ciezko doczyÂścic, i budowa spustu.. Jest krĂłtki, i dokrĂŞcajÂąc nakretke trzymajÂącÂą iglicĂŞ, troche to wszystko ma delikatny luz, ale jest to nieodczuwalne.. To takie 2 maÂłe mankamenty, po wczeÂśniejszych starciach z iwatami. Cena samego sprzetu jak i czĂŞsci za to jest rewelacyjna w porĂłnaniu do Iwaty, i z czystym sumieniem moge polecic ten sprzet.
Co do cut burnera, to ma on w zestawie dwie wymienne koncówki w formie kolca. kolec doœÌ ostro zaostrzy³em na papierze sciernym, i testowa³em na ró¿nej gruboœci foliach. Na szablonowej i reklamowej szed³ powoli, ale dok³adnie. Da siê wyci¹gn¹Ì fajny detal, taki jaki ciêzko wyci¹gn¹Ì no¿ykiem. Mi siê ciêzko tnie drobnicê, tym bardziej z zakretami przy pomocy nozyka. Za to burnerem idzie rewelacyjnie. Je¿eli chodzi o d³ugie, proste linie,to stawia³bym na nozyk. Jedno nie zast¹pi drugiego. Burner mia³ wtyczke amerykaùsk¹, i dzia³a³ na 110v. W sklepie elektrycznym dosta³em transformatorek z przejsciówk¹ w jednym za 25z³, i jest ok. Krawedzie Brucea wykleja³em i ci¹³em, z bezbarwnej taœmy pakowej. Jest cienka wiec ³atwo siê j¹ wypala³o, i ma mocny klej, wiec najlepiej spisa³a mi siê na t-shircie.
Co do podnoszenia poziomu, tomam jeszcze sporo pomys³ów, ale sianka na to brak. Progres jest, wolny bo wolny, ale jest i to najwa¿niejsze.. Pzdr. P1

Snejl 
Wysłany: 2010-12-27, 13:59   
0
UP DOWN

Jest ogieù. Bardzo podoba mi siê teraz Twój styl na bia³ych shirtach. Ostatnio mam spor¹ przerwê od projektownia mostów, dróg i innych monotonnych cenzuraó³, wiêc wiêcej czasu mogê poœwiêciÌ na rozwijanie pasji. Jaram siê odnajdywaniem nowych sposobów i technik :) Nie wiedzia³em, ¿e mo¿e byÌ to tak przyjemne i nie rozumiem osób, które wiecznie szukaj¹ pomocy u innych. Tym bardziej wiêkszy props za ci¹g³e poszukiwania mimo takiego skilla !;)

emil1906 
Wysłany: 2010-12-27, 16:17   
0
UP DOWN

Wielki podziw!!bardzo szczegó³owe twoje prace!
A powiedz mi jak uzyskujesz takÂą jasnÂą biel na czarnej koszulce?bo moja farba white opaque createxa nie jestem w stanie takiej bieli wymalowaĂŚ.
Pozdr.

PrimoOne 
Wysłany: 2010-12-27, 17:41   
0
UP DOWN

Do najjaœniejszych miejsc u¿ywam opaque wihite, nie rozcienczone z Createx Colors. Wazne na czarnych t jest to, ¿eby dobry odcien z³apaÌ na pocz¹tku, i wtryskiwaÌ bia³¹ farbê, a nie pyliÌ po koszulce. Czasami pierwsza warstwe malujê nawet 10x.

PrimoOne 
Wysłany: 2011-01-06, 20:15   
0
UP DOWN

Promoe - LoopTroop Rockers
Airbrush na p³ótnie 120x60cm
Jak ktoÂś nie zna, zapraszam, bo warto:
http://www.youtube.com/watch?v=i7UmiSl7Rb4

Na dniach dorzucĂŞ wideo z malowania..

PromoeAir.jpg
Finish
Plik ściągnięto 68 raz(y) 79.26 KB

PromoeDet.jpg
Detal
Plik ściągnięto 119 raz(y) 182.83 KB

PromoeProg.jpg
Progres
Plik ściągnięto 81 raz(y) 79.92 KB

Promoevisavis.JPG
PorĂłwnanie
Plik ściągnięto 95 raz(y) 75.89 KB

sebsa
Wysłany: 2011-01-07, 12:04   
0
UP DOWN

wolna rĂŞka???

dawid
Wysłany: 2011-01-07, 12:06   
0
UP DOWN

narazie techniczne twoj najleprzy nie widac juz nakladania jasnych kolorow skory na koncu co bylo czeste w twoich pracach elegancko. AAA... proponoje wygladzac plotno bedzie bogatrzy efekt!

Tak trzymaj!

PrimoOne 
Wysłany: 2011-01-07, 12:23   
0
UP DOWN

Co znaczy wygÂładzaĂŚ?? GruntowaĂŚ czymÂś jeszzce przed malowaniem?? DziĂŞki za propsy..
Sebsa.. KrawĂŞdz twarzy, jest z maski.. Oko rĂłwnieÂż.. Reszta z reki + pedzle.. Ale to przecieÂż widac.. po co za kaÂżdym razem to samo pytanie?? Liczy siĂŞ efekt koĂącowy??

dawid
Wysłany: 2011-01-07, 12:31   
0
UP DOWN

Ta pare warstw gruntu na plotno papierek scierny wygladzic, wrzucic, i na koniec lakierowanie ( warnish w malarstwie) i wtedy bedzie w pelni profesionalnie

Sprzedal mi to ten typek on tak robi http://simzzzz.deviantart.com/gallery/

PrimoOne 
Wysłany: 2011-01-07, 12:34   
0
UP DOWN

Grunt... Hmm.. P³ótno kupujê zagruntowane.. Czym je jeszcze potraktowaÌ.. Gruntem akrylowym?? Bia³¹ akrylówk¹?? Bia³¹ emulsj¹?? Lakier bezbarwny przed malowaniem?? Tryskam wodny akryl po malowaniu.. Napisz mi dok³¹dnie, bo to mnie zaciekawi³o..

dawid
Wysłany: 2011-01-07, 12:53   
0
UP DOWN

Hmmm... Ja to robilem w systemie lakierniczym Grunt, wrzuta, lakier efekt byl elegancki.Jesli w stylu starych mistrzow to napewno trzeba tego grunciku dac dosyc uzywaja do tego acrylic guesso a papier jak najdrobniejszy p 500 na sucho na koniec wodny akryl powiniwn byc ok ale ci co z nimi razmawialem robia to bardziej ciezszymi lakierami i pedzlem wiele warstw przez pare tygodni ze wzgledu na to ze potrzeboja odpowiednia grubosc co zmienia glebie kolorow i trojwymiarowosc obrazu a takze trwalosc. Proponoje poczytac forum kolezki ktorego dalem linka (i tez innych) a najlepiej to zadanie mu pytania wszyscy chetnie udzielaja wskazowek:)!!

PrimoOne 
Wysłany: 2011-01-07, 12:56   
0
UP DOWN

Tzn. w lakierniczym... Atakowa³eœ p³ótno podk³adem samochodowym np.. wype³niajacym, grafika, i klar samochodowy?? Myœla³em o tym...

dawid
Wysłany: 2011-01-07, 12:59   
0
UP DOWN

a jeee.... do konca nie jestem pewien co do trwalosci ale malowalem pare zeczy pare lat temu i zwrotow nie bylo:)

PrimoOne 
Wysłany: 2011-01-07, 16:15   
0
UP DOWN

No w³asnie.. Wydaje mi siê ¿e mo¿e to popêkaÌ.. Podk³ad jest doœÌ ,, sztywny i sypki ".. Ten element, trzeba by zamieniÌ na coœ pewniejszego, a do klaru dodaÌ troche elastyfikatora, i myœlê ze technologie mamy opracowana.. Coœ pokombinujê.. Dziêki za pomys³.

Robertop 
Wysłany: 2011-01-07, 16:30   
0
UP DOWN

Swietna praca! :spoko:

dawid
Wysłany: 2011-01-07, 16:38   
0
UP DOWN

Wszystkie nowe podklady sa elastyczne z drugiej strony nikt skakal po tym nie bedzie ani wyginal puki bedzie to naciagniete na rame... wiec troche zapalu pracy i gotowe. Ale najleprzym rozwiazaniem choc nie najtanszym jest plexa lub aluminiowa plyta to jest trwale na wieki:) wiekow:) Amen!!

Powodzenia!

PrimoOne 
Wysłany: 2011-01-07, 16:43   
0
UP DOWN

Mam chyba z 5 sporych podobrazi z plexi,gr.1cm, przygotowanych pod malowanie, i nie mam czasu sie za to zabraÌ, a klienta na to tez brak.. Spodk³adowane, otwory na dystanse nawiercone... No w³aœnie.. Tu jest ró¿nica... Nie ka¿dy chce miec nowoczesnoœÌ w mieszkaniu,lub innym pomieszczeniu.. Niektórzy wol¹ p³ótno, rameczkê, lub bez rameczki ;) .. Nie ka¿dy chce ,,szklany kawa³ek" czegoœ na œcianie, no i nie ka¿dego na to staÌ:), to racja..Ale efekt na plexi jest niesamowity.. A chc¹c uzyskaÌ jeszcze lepszy efekt na podobrazu p³óciennym rzeczywiœcie warto pokombinowaÌ i siê troszke bardziej namêczyÌ.. Pzdr.

dawid
Wysłany: 2011-01-07, 19:07   
0
UP DOWN

ta!!! plotno daje cieplo to prawda plastik jest zimny i to widac.

Sprawdz bedziesz zadowolony

emil1906 
Wysłany: 2011-01-07, 19:54   
0
UP DOWN

znacznie kroczysz! a czasowo jak wyszÂło?

PrimoOne 
Wysłany: 2011-01-07, 19:57   
0
UP DOWN

+/- 10-12h ....... 2godz materiaÂłu filmowego..

emil1906 
Wysłany: 2011-01-07, 20:36   
0
UP DOWN

a skĂłrĂŞ jak robiÂłeÂś,mieszaÂłeÂś kolory bezpoÂśrednio na obrazie?czy mieszasz cieliste odcienie i dopiero nanosisz? jakimi kolorami budujesz skĂłrĂŞ?

PrimoOne 
Wysłany: 2011-01-07, 22:36   
0
UP DOWN

Cielisty, ciemny cielisty, 4 odcienie brÂązu, biaÂły - czyli taka mocna norma,
oraz ¿ó³ty , pomaraùcz, czerwieù carmino, i tam gdzie trzeba, bardzo rozcienczony czarny ( w ostatecznoœci - tu projekt by³ bardzo ciemny ) - do nasycenia koloru.
Czyli uÂżyÂłem 11 kolorĂłw.
JechaÂłem od najjaÂśniejszych do najciemniejszych podstaw ( wszystko w mocnym trensparencie ) budujÂąc fakturĂŞ i kolor skĂłry, nasyceniem poszczegĂłlnych nakÂładanych kolorĂłw w danych miejscach.
Plamami, nasycaÂłem pozostaÂłymi w mocnym trensparencie, i wracaÂłem znĂłw do podstaw. CiĂŞÂżko to wytÂłumaczyĂŚ sÂłowami, ale tak to +/- wyglÂąda.

oldi
Wysłany: 2011-01-08, 02:00   
0
UP DOWN

dawid napisał/a:
) i wtedy bedzie w pelni profesionalnie

nie ma w malarstwie czegos takiego jak "w peÂłni profesjonalnie'" to slogany ..
liczy sie talent i umiejetnosci ..co za tym idzie ilosc malowanych ..prac a na czym i co nie jest juz takie wazne......jaki sens maja teorie aby obraz pzretrwaÂł 300lat jak za kilkadziesiat nas juz nie bedzie..

oldi
Wysłany: 2011-01-08, 02:20   
0
UP DOWN

Primo maluj.!!. jak dÂługo bedziesz mĂłgÂł.. :spoko:

PrimoOne 
Wysłany: 2011-01-08, 10:36   
0
UP DOWN

DziĂŞki.. Postaram sie..
oldi...
Dawidowi nie chodzi³o raczej o ,,profesjonalizm " w dok³adnym tego s³owa znaczeniu, ani te¿ o 300letni¹ trwa³oœÌ ( chocia¿ czemu nie?? )..
Chodzi³o o technologiê, która pozwoli uzyskaÌ jeszcze lepsze efekty.. Takie ³atwiej uzyskaÌ na plexi ni¿ na p³ótnie, a z tego co siê okazuje, da siê p³ótno przygotowaÌ i obrobiÌ tak, ¿eby uzyskaÌ jeszcze lepsze, ni¿ by³y do tej pory.. Czyli ten profesjonalizm, nazwijmy lepszym efektem pracy..
Czemu nie?? ;)
Pzdr.
P1.

dawid
Wysłany: 2011-01-08, 14:15   
0
UP DOWN

W sumie profesionalizm dla mnie to wszystko to co trzyma najwyzszy poziom , to cos co pozwala odzielic chlopcow od meszczyzn:) mozesz miec niewiadomo jakie umiejetnosci nie wiadomo jaki talent ale jesli zrobisz to np na zardzewialej blaszcze to nikt tego nie kupi. Nastepna zecza jest to ze Primo to moim zdaniem ktos kto dazy do profesionalizmu pod kazdym wzgledem jesli nie stanol by w miejscu. I jesli chodzi o malarstwo to twoja definicja Oldi jest juz troszeczke stara, bo teraz artysci tego gatunku sa nastawieni na sukces komercyjny i pieniadze bo jesc cos trzeba:), czym leprzy efekt tym wiekrzy sukces a profesionalizm to tylko slowo.

Amen

dawid
Wysłany: 2011-01-08, 14:15   
0
UP DOWN

W sumie profesionalizm dla mnie to wszystko to co trzyma najwyzszy poziom , to cos co pozwala odzielic chlopcow od meszczyzn:) mozesz miec niewiadomo jakie umiejetnosci nie wiadomo jaki talent ale jesli zrobisz to np na zardzewialej blaszcze to nikt tego nie kupi. Nastepna zecza jest to ze Primo to moim zdaniem ktos kto dazy do profesionalizmu pod kazdym wzgledem jesli nie stanol by w miejscu. I jesli chodzi o malarstwo to twoja definicja Oldi jest juz troszeczke stara, bo teraz artysci tego gatunku sa nastawieni na sukces komercyjny i pieniadze bo jesc cos trzeba:), czym leprzy efekt tym wiekrzy sukces a profesionalizm to tylko slowo.

Amen

oldi
Wysłany: 2011-01-08, 16:49   
0
UP DOWN

dawid napisał/a:
mozesz miec niewiadomo jakie umiejetnosci nie wiadomo jaki talent ale jesli zrobisz to np na zardzewialej blaszcze to nikt tego nie kupi.

powiedzmy za mam na ten temat inne zdanie.. ;)

dawid napisał/a:
I jesli chodzi o malarstwo to twoja definicja Oldi jest juz troszeczke stara, bo teraz artysci tego gatunku sa nastawieni na sukces komercyjny i pieniadze bo jesc cos trzeba:),

.byc moze i jestem stary ale rĂłwniez jem.. ;) ..jak i wiem z czego jem ..

ale masz racje ..kazde pokolenie ..powinno sie kierowac wÂłasnymi prawami i pzrekonaniami nawet jak sie komus wydajÂą niewÂłasciwe.. bo taka jest kolej rzeczy i swiata..

zwracam honor..

Robertop 
Wysłany: 2011-01-08, 16:57   
0
UP DOWN

Panowie-wazny jest talent! I nie pomoga tutaj "pedzle ze zlota" mysle ,ze najwiekszym sukcesem jest umiejetne wykozyztanie tego daru!
Materialy,technika,styl i wlasne laczenie technik to walasnie wszystko z czego wyrosli prawdziwi ARTYSCI!

Pozdrawiam

dawid
Wysłany: 2011-01-08, 18:55   
0
UP DOWN

ciesze sie ze mnie rozumiesz Oldi teraz wszyscy chca miec piekne domy duze samochody a konkurencja nie spi ,jesli o ta blaszke chodzi to na mysli mam to ze jesli bym komus na baku czy masce zkopcil lakier to by mnie wysmiali:) bo moze byc elegancki wrzut ale slaby lakier zepsuje caly efekt.

Robertop piszesz ze ;pedzle ze zlota; nie pomoga, a nizej piszez o materialach.

Aerografach, farbach, sprezarkach, pedzelkach wiadomo ze czym leprze (Bardziej profesjonalne:))tym leprzy efekt koncowy i wiekrza zabawa podczas malowania

Zdrowia..

sebsa
Wysłany: 2011-01-10, 20:36   
0
UP DOWN

Primo moze wrzucil bys jakis ciekawy tutoral??

PrimoOne 
Wysłany: 2011-01-14, 16:30   
0
UP DOWN

MoÂże kiedyÂś.. PĂłki co wrzucam film z malowania Promoe.:
http://www.youtube.com/watch?v=vwDY7HQsf7k

sebsa
Wysłany: 2011-01-14, 18:25   
0
UP DOWN

mam pytanko,nie wiem czy dobrze widzialem ale cioles folie bezposrednio na plutnie czy odchylales ja troszke zeby nie uszkodzic plutna??

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush

Odpowiedz do tematu