Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-15, 23:47
Autor Wiadomość
mateusz999 
Wysłany: 2007-04-08, 23:39   skÂąd mam wiedzieĂŚ jaki kupiĂŚ odcieĂą lakieru
0
UP DOWN

tak jak w temacie moje autko nie jest nowe wiĂŞc juÂż przepÂłowiaÂło troche na naszym polskim sÂłoĂącu wiĂŞc jak kupie seryjny lakier to bĂŞdzie wyraÂżnie widaĂŚ. I tu moje pytanie co mam zrobiĂŚ aby dopasowaĂŚ lakier to tego co jest teraz??

baqo 
Wysłany: 2007-04-09, 10:08   
0
UP DOWN

jak to co zrobiÌ? po prostu trzeba go dorobiÌ. je¿eli jest numer,to pod niego,jak nie to trzeba szukaÌ odcienia. zbyt wielk¹ ró¿nicê zkorygowaÌ, wykonaÌ natrysk prubny,a¿ do uzyskania najlepszego wejœcia w dany odcieù,kolor. je¿eli jest taka mo¿liwoœÌ, a jest napewno zcieniowaÌ. DZIA£AJ :)

mateusz999 
Wysłany: 2007-04-09, 10:16   
0
UP DOWN

Ale co mam zrobiĂŚ iÂśc do lakiernika i powiedzieĂŚ Âże chce farbe i dalej nic ;( a co do cieniowania to niema takiej moÂżliwoÂści poniewaÂż jest to zderzak a klapa jest od wersji gti z czarnym spodem a autko jest biaÂłe a dokÂładnie jak by to kobiety powiedziaÂły ekri

baqo 
Wysłany: 2007-04-09, 11:29   
0
UP DOWN

na zderzakach ,to niemal na ka¿dym nowym fabrycznie aucie jest ró¿nica odcienia, wiêc problem jest trochê mniejszy,zreszt¹ tak jej tu nie bêdzie widaÌ,a maska,jak j¹ coœ odcina to te¿ mniejszy problem.. jak robi ci ten lakier lakiernik,czy kolorysta to powinien wiedzieÌ jak ma to zrobiÌ,a najlepiej sam nad tym te¿ popracuj,

mateusz999 
Wysłany: 2007-04-09, 15:44   
0
UP DOWN

tak na prawdê to twoja odpowiedz dla mnie jest 0 warta bo nie powiedzia³es mi tego co chce wiedzieÌ czyli co mam powiedzieÌ w lakierni? mam wzi¹œÌ ca³y zderzak i do niego iœÌ??

baqo 
Wysłany: 2007-04-09, 17:56   
0
UP DOWN

zadaÂłeÂś pytanie co mam zrobiĂŚ Âżeby dopasowaĂŚ lakier?
a co ja mam sobie wyobraziÌ? nie okreœli³eœ siê zbyt perecyzyjnie. mówisz o jakiejœ lakierni,to tam maj¹ ci malowaÌ ,czy sam chcesz dorobiÌ sobie lakier, w sklepie, mo¿e nie wiesz jak zkorygowaÌ kolor,odnale¿Ì nr,sam bêdziesz lakierowaÌ, jesteœ lakiernikiem,ale chyba nie bo byœ nie mia³ takiego problemu,jak oddasz to do lakierowania ,to wymagane od us³ugi dobór lakieru . wiêc w czym twuj problem. jeszcze piszesz ¿e czyjeœ odpowiedzi zero NIC znacz¹ :!: to sobie napisz do PRZYJACIU£KI :idea: a tu nie zadawaj durnych pytaù.bo ktoœ siê wysila ,a ty to sprowadzasz do zera :twisted:

mateusz999 
Wysłany: 2007-04-09, 21:32   
0
UP DOWN

ojezu myÂślaÂłem Âże zrozumiesz . Nie nie jestem lakiernikiem, nie nie oddaje zderzaka do lakierni, Tak bĂŞde go sam malowaÂł, A wiĂŞc skÂąd mam wiedzieĂŚ jak lakier? kupiĂŚ w mieszalni farb 'lakierni"

baqo 
Wysłany: 2007-04-09, 22:44   
0
UP DOWN

po pierwsze musisz mieĂŚ jakiÂś element z kolorem. klapka paliwa stary element. wpierw sprawdÂż jak te Âżeczy pasujĂŞ do reszty.mo..ze byĂŚ Âże klapka pasuje w tylnym bÂłotniku a lipa do maski..po drugie odnajdÂż kod lakieru.dobrze jak bĂŞdzie. po trzecie do sklepu bo lakiernia to tam gdzie siĂŞ lakieruje,chyba Âże kupujesz z warsztatu,np u mnie by tak byÂło bo mam mieszalnik do wÂłasnych potrzeb warsztatowych,ale tobie jako koledze sprzedam trochĂŞ farby. gdybyÂś przyjechaÂł do mnie to wpierw identyfikujĂŞ dany nr lakieru, w kompie,programie wyÂświetlajÂą miu siĂŞ jakie mam odcienie tego koloru.mam do tego celu juÂż wykonane natryski prubne. z poÂśrud tych wybieram najlepszy odcieĂą. drukujĂŞ recepturĂŞ. widzĂŞ co mam w skÂładzie.jeÂżeli uznajĂŞ Âże np twuj biaÂły jest troszkĂŞ odbiegajÂący odrazu ujmujĂŞ lub dodajĂŞ skÂładniki.jak mam juÂż farbĂŞ ,przy warsztacie mam warunki do zrobienia natrysku prubnego.robiĂŞ go .i widzĂŞ co siĂŞ dzieje. jaki kolor.Âżle poprawiam dobrze zostawiam.czĂŞsto jest tak Âże sklepikaÂżo to tylko wciskajÂą,a nie walczÂą z odcieniami,nie majÂą paoĂŞcia o natryskach,tylko na puszecce napiszÂą Âżeby go sobie wykonaĂŚ.dla wÂłasnej pewniÂści lepiej tak zrobiĂŚ.
i teraz jest jeszcze wiele ¿eczy. ale pisaÌ o nich to ksi¹¿ka. ty tylko z³ap opinie o mieszalni, czy robi¹ dobrze kolorki,czy wal¹ lipê. wtedy liczysiebie. a mo¿e akurat odcieù bêdzie wpadaÌ. no to dzia³aj i nie zepsuj roboty. :D

biba 
Wysłany: 2007-04-14, 21:54   
0
UP DOWN

baqu nie wiem gdzie pracujesz i z jakimi mieszalniami miaÂłes do czynienia ale wdÂług mnie kaÂżda szanujÂąca siĂŞ mieszalnia wykonuje natryski prĂłbne przy wÂątpliwych kolorach. bo na pewno wiesz , Âże gdy pracuje siĂŞ na jakimÂś systemie kilka lat to z gĂłry wiem ktĂłre odcienie wchodzÂą , a z ktĂłrymi jest problem i trzeba je idywidualnie dobarwiaĂŚ- przynajmniej ja tak podchodzĂŞ do mojej pracy :idea: 8) 8) 8) 8) 8)

baqo 
Wysłany: 2007-04-18, 13:31   
0
UP DOWN

w koÂłobrzegu sÂą trzy i nikt nie ma nawet kompresora,o natryskach nie wspomnĂŞ!

[ Dodano: 2007-04-18, 13:38 ]
obecnie mam PALINALA. wczeÂśniej jechaÂłem 14 km do siebie ,robiÂłem sam prĂłbĂŞ ,jak Âżle to z powrotem.to trochĂŞ wkurzaÂło. godz. 16 juÂż nic nie szÂło robiĂŚ,bo pozamykane,wtedy na drugi dzieĂą,a klient czeka,gorzej jak byÂł expres. teraz mam wszystko na miejscu. pozdr :)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu