Autor |
Wiadomość |
 |
3M
|
Wysłany: 2011-01-23, 10:44 lakierowanie na wlasnej posesji na wlasny uÂżytek
|
0
|
|
|
|
Jak to jest gdy bede lakierowal sobie z garazu na wlasnej posesji. Z jednej strony mieszka sÂąsiÂąd a z drugiej strony jest mala firma ktora takze uzywa kompresora i pistoletu do malowania czegos tam. Ogolnie nikt chyba nie mozoe mi nic zrobic, jak to jest orientuje sie ktos? Wiem ze na mojej ulicy mieszkaja osoby ( starsze mochery) ktore z pewnoscia bedÂą chcialy mi zaszkodzic gdy tylko usÂłyszÂą lub cos poczujÂą pewnego ranka:) |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2011-01-23, 11:09
|
0
|
|
|
Przemo
|
Moga ci dac co najwyzej mandat. Bo lakierowac tak nie mozna ale lakieruja decyzja nalezy do ciebie. ByÂł na forum taki przypadek; |
|
|
|
 |
3M
|
Wysłany: 2011-01-23, 12:15
|
0
|
|
|
|
Dlaczego niby nie moge polakierowac swojego samochodu na wlasnej posesji?? Bo tego nie rozumiem wytlumacz mi to? |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2011-01-23, 12:44
|
0
|
|
|
Przemo
|
Bo ich zdaniem zanieczyszczas srodowisko . Nie masz gdzie wylac ropuszczalnika i wiaze sie z tym ochrona srodowiska. Poszukaj na tym forum bylo juz o tym . Identyczny przypadek tylko tyle ze w namiocie ktos malowal i sasiedzi zadzwonili po policje. Dostal chyba 200zl mandatu i wszytko. |
|
|
|
 |
3M
|
Wysłany: 2011-01-23, 13:10
|
0
|
|
|
|
a kto mi udowodni ze uzywam jakis rozpuszczalnikow moze maluje wodÂą. Moze ktos jeszcze sie wypowie |
|
|
|
 |
Mart-Dent
|
Wysłany: 2011-01-23, 14:26
|
0
|
|
|

|
Wystarczy ¿e wejd¹ i zobacz¹ co masz na pó³kach. I powiedz gdzie kupiÌ klar wodorozciêczalny Podobno jest ale siê jeszcze nie spotka³em. |
|
|
|
 |
3M
|
Wysłany: 2011-01-23, 14:43
|
0
|
|
|
|
Po pierwsze zeby wejsc na moje podrowko musza miec nakaz po drugie jak mi udowodnia ze uzywam lakier bezbarwny ? Nic na puÂłkach nie bede trzymaÂł w widocznym miejscu Po mojemu to mogÂą mi nasko**c Ale slucham jeszcze innnych moze macie jakies doswiadczenia w takich przypadkach |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-01-23, 15:30
|
0
|
|
|
|
3M napisał/a: | Po pierwsze zeby wejsc na moje podrowko musza miec nakaz | Za duÂżo naoglÂądaÂłeÂś siĂŞ amerykaĂąskich filmĂłw.Jak jest zgÂłoszenie o tym,Âże m¹¿ nap...la ÂżonĂŞ siekierÂą,to teÂż nie mogÂą wejœÌ,bo nie majÂą nakazu?Skala moÂże mniejsza,ale zasada taka sama. |
|
|
|
 |
3M
|
Wysłany: 2011-01-23, 17:15
|
0
|
|
|
|
jacenty a widzisz cos wspolnego z napier... zony siekierÂą a zgÂłoszeniem jakiegos mohera ze sasiad haÂłasuje i smierdzi mu z podworka?
Ale zgodze sie zyjemy w panstwie policyjnym moga wszystko nawet to czego nie ma w przepisach...
ale dopuki nie maja dowodow lub nie przypalia mnie na gorÂącym uczynku z pistoletem w reku nie moga mi nic zrobic. Tak mi sie wydaje |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-01-23, 21:32
|
0
|
|
|
|
No wÂłaÂśnie,tak Ci siĂŞ wydaje.WiĂŞc sprĂłbuj powiedzieĂŚ policjantom,jak przyjadÂą do Ciebie po zgÂłoszeniu tego mohera,Âże mogÂą sobie postukaĂŚ w sztachetkĂŞ,jak nie majÂą nakazu,a potem podaj adres,to Ci wyÂślĂŞ paczkĂŞ.
PaĂąstwo policyjne...ChÂłopie,gdzie ty mieszkasz,skÂąd piszesz,moÂże z Wenezueli?
Bo my tutaj w Polsce mamy demokracjĂŞ,i tylko niektĂłrym siĂŞ wydaje,Âże polega ona na tym Âże na swoim podwĂłrku,balkonie czy w piwnicy mogÂą robiĂŚ co im siĂŞ Âżywnie podoba.Ale demokracja pozwala sÂąsiadowi powiedzieĂŚ:jak nie masz wszystkich wymaganych PRAWEM pozwoleĂą,to licz siĂŞ z kÂłopotami.I moÂże tylko dziĂŞki temu nie masz za pÂłotem spalarni bakutylu. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2011-01-23, 22:14
|
0
|
|
|

|
3M napisał/a: | ... ale dopuki nie maja dowodow lub nie przypalia mnie na gorÂącym uczynku z pistoletem w reku nie moga mi nic zrobic. Tak mi sie wydaje |
Chcesz polakierowaÌ raz na rok swój w³asny samochód we w³asnym gara¿u ? Lakieruj ... nikt ci nic nie zrobi. ... ale spróbuj jeszcze zrobiÌ koledze b³otnik w jego samochodzie i cioci drzwi, a swojej dziewczynie przód po lekkiej st³uczce ... i w koùcu siê przekonasz jak dzia³a US, PSP, PNB, WIOŒ lub RDOŒ ... ale wbrew pozorom nie gro¿¹ ci ¿adne sankcje z SANEPIDu.
ZastanĂłw siĂŞ chwilĂŞ co byÂś zrobiÂł jakby sÂąsiad za pÂłotem zaÂłoÂżyÂł sobie schronisko dla psĂłw i te miÂłe pachnÂące "zwierzÂątka" wyÂły by po nocach i sraÂły przy twoim pÂłocie ... a on by siĂŞ tÂłumaczyÂł, Âże ma dobre serce i ratuje zwierzaczki. MoÂże czy nie moÂże ?
Dla wiĂŞkszoÂści normalnych ludzi lakiernictwo to ÂśmierdzÂące i trujÂące zajĂŞcie. Nikt normalny nie chce mieĂŚ lakierni pod domem ... ani legalnej, ani nie legalnej ! ... a najskuteczniejszy w wykaĂączaniu takich nielegalnych lakierni nie jest wcale WI Ochrony ÂŚrodowiska ... tylko UrzÂąd Skarbowy. Tu jedno pismo z "Uprzejmie donoszĂŞ ... " i koniec z lakierowaniem ... niby .... "po koleÂżeĂąsko za darmo". |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
3M
|
Wysłany: 2011-01-25, 17:57
|
0
|
|
|
|
jacenty moze tam u ciebie w tym makowie policja trzyma sie praw
ale u mnie w Warszawie lamie te prawa tyle |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-01-25, 19:21
|
0
|
|
|
|
A,to wiem,mieszka³em w tej nêdznej mieœcinie kilka lat,i never again!To wylêgarnia szczurów,które póŸniej ¿yj¹ tam,by uczestniczyÌ w szczurzym wyœcigu.
Sorki,Kalbi |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2011-01-25, 21:11
|
0
|
|
|
|
3M napisał/a: | jacenty moze tam u ciebie w tym makowie policja trzyma sie praw
ale u mnie w Warszawie lamie te prawa tyle | Bo czêœÌ ludzi idzie do Policji aby móc legalnie ³amaÌ prawo nie ponosz¹c ¿adnych konsekwencji i na dodatek aby mieÌ jeszcze przy tym ochronkê.
Poza tym pamiêtajmy, ¿e ¿yjemy w dziwnym kraju, gdzie nie jest codziennoœci¹ mi³oœÌ, uprzejmoœÌ, ¿yczliwoœÌ, ...... tylko wrodzona nienawiœÌ, szyderczoœÌ, zawiœÌ i nieopisana radoœÌ z uprzykrzenia komuœ ¿ycia....
I tu nawi¹¿ê do tego co wspomniaÂł kolega PROJEKTER: PROJEKTER napisał/a: | UrzÂąd Skarbowy. Tu jedno pismo z "Uprzejmie donoszĂŞ ... " i koniec z lakierowaniem ... niby .... "po koleÂżeĂąsko za darmo". | Panowie czy ktoÂś Was miaÂł takÂą delegacjĂŞ u siebie? Ja miaÂłem wÂłaÂśnie z takiego "Âżyczliwego donosu": tylko o nielegalnym warsztacie i kradzionych samochodach rozbieranych na czĂŞÂści.
MusiaÂłem siĂŞ tÂłumaczyĂŚ ze wszystkiego: kaÂżdego auta, kaÂżdej czĂŞÂści tej do montaÂżu i tej zdemontowanej, kaÂżdego narzĂŞdzia, starych puszek po farbach {z symbolami i markami aut}, z kaÂżdej opony w magazynku, kaÂżdego papierku, .... Z kompletnie wszystkiego co znajdowaÂło siĂŞ na terenie placu a nie tylko budynku.... Uwierzcie mi na sÂłowo, ze jest to bardzo ale to bardzo draÂżniÂące...
Ale to trzeba przeÂżyĂŚ aby siĂŞ o tym przekonaĂŚ.
A co do wtargniĂŞcia to rozmawiaÂłem juÂż na chÂłodno "z nimi" o tym i na KontrolĂŞ SkarbowÂą nie ma kozaka. Na pace ich terenĂłwki jest wsio: mÂłoty, Âłomy brechy, i inny niezbĂŞdny sprzĂŞt do pokonania wszelkich zamkĂłw i zamkniĂŞĂŚ
TakÂże juÂż wiadomo jak najszybciej i najÂłatwiej uprzykrzyĂŚ komuÂś Âżycie
Nie ÂżyczĂŞ, ale Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2011-01-25, 21:46
|
0
|
|
|
|
jacenty 741 napisał/a: | To wylĂŞgarnia szczurĂłw,ktĂłre póŸniej ÂżyjÂą tam,by uczestniczyĂŚ w szczurzym wyÂścigu. | tylko ta wylĂŞgarnia to 90% nie warszawiacy, temat dÂługi i szeroki, nikt nie lubi warszawiakĂłw |
|
 |
Adam Rentel
|
Wysłany: 2011-01-26, 16:27
|
0
|
|
|
|
DÂługo siĂŞ zastananawiaÂłem czy doÂłoÂżyc swoje 5 groszy do tego tematu,powiem tak ja mam takie samo podejÂście do tej sprawy jak kolega 3M,bo mam teÂż na posesji takÂą hobbystycznÂą lakiernie(sÂą zdjĂŞcia na forum temat"CAÂŁOÂŚCIĂWKA HONDA CRX)no bo panowie ja wiem Âże pszepisy muszÂą byĂŚ i inne reguÂły gry,ale nasz kraj bije wszelkie rekordy!!ALE jak ktoÂś siĂŞ tak zastanowi nad tym "bo ktoÂś sobie lakieruje w swoim garaÂżu na swojej posesji i nie moÂże" bo skarbowy siĂŞ zamelduje,hmm czyli widze Âże nie bĂŞde mĂłgÂł zainpregrowaĂŚ na nowy sezon mojej 'ALTANKI",bo puszka zostanie(mandat) acha i jeszcze pewnie mi skarbowy zarzuci Âże ÂŻONA MI ZA TÂĄ ROBOTE PÂŁACI I ZNOWU "MANDAT" moraÂł lepiej niech ALTANE kornik zje rower Âżonie miaÂłem zamiar polakierowaĂŚ teÂż niemoge pÂłot malowaĂŚ teÂż nie bo farba,farba i jeszcze raz farba , to co moÂżna robiĂŚ na swojej posesji ? zero prac ,ani hobby,myĂŚ auta teÂż nie ,acha jeszcze trawe kosze kurcze teÂż przestane,bo policja przyjedzie i stwierdzi ze robie to po browarku(bo robie )itd.powiem wam tylko jedno ,to Âże tak jest ,a nie inaczej to jest tylko wina nas wszystkich bo POLAK daje sobie tak Âłatwo wszystko narzucaĂŚ ze strony "Naszego Ukochanego PaĂąstwa" pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2011-01-26, 19:25
|
0
|
|
|

|
PorzÂądek musi byĂŚ. Jak jest anarchia to wszytko jest do d..... gdy kaÂżdy robi co chce.
Jednak jak obserwujĂŞ na jakim poziomie jest w Polsce robione PRAWO pod rzÂądami SLD, PIS i PO ( np. ustawa o handlu dopalaczami w tydzieĂą po nocach i po tygodniu to co byÂło legalne latami juÂż nie jest i ludzi na bruk a jak chcÂą swĂłj zakupiony legalnie towar odebraĂŚ ze sklepu to w kajdankach do radiowozu i wyrok 3 lata. W sobotĂŞ uczciwy obywatel biznesmen, a w poniedziaÂłek przestĂŞpca handlujÂący narkotykami ). Nie ma siĂŞ wiĂŞc co dziwiĂŚ ze nie moÂżna malowaĂŚ altanek rowerĂłw i haÂłasowaĂŚ kosiarkÂą dziÂś to Âśmieszne jutro bĂŞdzie na to paragraf.
W ustawie sejmowej Prawo Budowlane sÂą uÂłatwienia dla inwestorĂłw ... w RozporzÂądzeniach ministrĂłw do tej ustawy .... szereg utrudnieĂą i zÂłoÂśliwoÂści. W urzĂŞdach gminy i starostwach nikt nic nie wie i jak zadajesz pytanie :
DzieĂą dobry .... chciaÂłem wybudowaĂŚ .... NIE MA ÂŻADNEGO BUDOWANIA - WYNOCHA !
Faktura pÂłatna przelewem ... to tak jakbyÂś komuÂś oddaÂł towar za darmo ... wszyscy biedniejÂą w caÂłej europie, a w Polsce Âżeby byÂło lÂżej VAT do gĂłry i skÂładka ZUS ... Nie chcĂŞ narzekaĂŚ na kraj w ktĂłrym siĂŞ urodziÂłem i ÂżyjĂŞ ... ale jak Âżyje tak takiego burdelu formalno prawnego to jeszcze nie widziaÂłem odkÂąd prowadzĂŞ firmĂŞ, a to juÂż 13 lat !
... i najwaÂżniejsza sprawa gospodarcza dla 40 milionĂłw PolakĂłw od ktĂłrej zaleÂży egzystencja caÂłego narodu ... czy M.A.K nakÂłamaÂł w raporcie o SmoleĂąsku ?
kalbi napisał/a: | ... nikt nie lubi warszawiakĂłw |
Ja tam lubiê. Najfajniejsze firmy i interesy ( jak dot¹d ) zrobi³em w Warszawie. Normalni ludzie Nie dziaduj¹, ka¿dy rozumie bez zbêdnych s³ów gdzie jest czyj interes w trakcie wspó³pracy. Wiele rzeczy idzie na "gêbê" i "s³owo honoru" bez ¿adnych umów i aneksów. W Krakowie, Poznaniu, Wroc³awiu jest znacznie gorzej. Za to Lublin i np. Katowice z okolicznymi miejscowoœciami super .... najgorzej jest .... w Czêstochowie. Absolutnie specyficzne miasto pod wzglêdem formalnym i w powi¹zaniach, kto komu co za co ? Warszawa jest OK. |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2011-01-27, 00:15
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Warszawa jest OK | Biznesowo.Ale nie mentalnie.MoÂżna tu robiĂŚ pieni¹¿ki,ale mieszkanie jest prze...ne.Sorki za mocne okreÂślenie,ale mam po kilku latach mieszkania na Tarchominie wawkowstrĂŞt. |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2011-01-27, 16:34
|
0
|
|
|
|
jacenty 741 napisał/a: | ale mam po kilku latach mieszkania na Tarchominie wawkowstrĂŞt | dla mnie prawobrzeÂżna Warszawa to teÂż tak jakby nie Warszawa... |
|