Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
gugun 
Wys³any: 2011-02-02, 22:27   ocieplenie
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
wiec w skrucie,buduje sobie garaz blaszak 5x7x3-2,5 sortowalem materialy pomalu no i zaczelem ostro...garaz w sumie juz stoi.i mam male pytanie...mam styropian 5mm ok 160m i jak mam go przykleic??moze kiedys ktos przerabial podobny temat??myslalem nad pianka montazowa,jednak ze nie wiadomo jak moze sie to zachowac latem jak blacha sie nagrzeje,najprawdopodobniej odpadnie...klej tez odpada,wiec mam zamiar poprzykrecac listeweczki i do nich styropian???bo nie mam lepszego pomyslu...oczywiscie na niego przyjdzie siatka klej i calosc bedzie jakos tam wykonczona...z gory dzieki za jakiekolwiekuwagi i odpowiedzi na ten temat...nie pytajcie czemu blaszak,poprostu nie stac mnie na kabine lub tez jakas super lakiernie...i robie z tego co mam a akurat blache i styropian kiedys kupilem za pare groszy konkretna z rozbiorki a nie zaden papier:) pozdrawiam

rybok16 
Wys³any: 2011-02-03, 11:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: okolice ostrowa wlkp
mi siê wydaje ¿e przerwa powinna byæ pomiêdzy blachom a styropianem bo siê woda skraplaæ bêdzie

gugun 
Wys³any: 2011-02-03, 14:32   
0
UP DOWN

wiec tez dlatego wymyslilem sobie ze poprzykrecam sobie listeweczki i zawsze jakas tam bedzie,a po 2 blacha tez ma fale i to gruba ,4 fale na metr.tylko ze z listewkami kilka dni roboty a tak by p[rzykleil i by bylo...tylko na co??zeby nie odpadlo w lato...

slawciu 
Wys³any: 2011-02-03, 18:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Kielce
chyba 5cm ten styropian. ?
ja na twoim miejscu zrobilmym kieszenie na styro a na to zamiast kleju plyta oSB i przykrecenie do tych "kieszeni" J[{}]I ze wzgledu na to ze puzniej nie przykrecisz zadnej polki czy w³acznika do sciany a do plyty wiorowej tak .
bede stawia³ sobie garaz i ja osobiscie tak bym to robi³..

gugun 
Wys³any: 2011-02-03, 19:40   
0
UP DOWN

moze i rozwiazanie nie jest zle no ale na dzien dzisiajeszy kasa sie konczy a listewki mam i to od koloru do wyboru....a do przykrecenia lamp grzejnikow itp to mam dos duzo profili wzdluz wiec do nich moge wszystko poprzykrecac niby...no chyba ze jutro sprzedam auto to wtedy zainwestuje...najlepiej by mi pasowalo szybko,tanim kosztem jakos to przykleic i robic a na lato wtedy dopiero dzialac dalej,bo poki co nie mam gdzie robic,no tylko ze na szybko nie ma na co by przykleic tego a mi zalezy na czasie....bo wiadomo rodzina,oplaty itp..i tez dlatego sie pytam,bo moze akurat ktos ocieplal blaszaka,uzyl jakiegos specyfiku i tzyma ladnie...tak kolego styro 5cm..

slawciu 
Wys³any: 2011-02-06, 18:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Kielce
wyslal bys mi zdjecia tego garazu bo tez cos takiego sobie bede kminil.
co do styropiany to jest klej draco bodajrze w takich butelkach jak plyn do zmywania i jest elastyczny . ja nim przyklejalem styro do bramy wjazdowej do garazu i trzyma.

damian 
Wys³any: 2011-02-06, 20:09   
0
UP DOWN

Sk±d: Lublin
ja u siebie przy ocieplaniu blaszaka na pocz±tku klei³em klejem polimerowym (trzeba by³o posmarowaæ, przy³o¿yæ, oderwaæ, poczekaæ z 10min i dopiero przykleiæ), ale da³em sobie z tym spokój. ociepli³em go w ten sposób, ¿e do k±towników poprzykrêca³em ³aty dachowe, grubo¶æ chyba 4cm, bo to by³ k±townik 4 i styropian powk³ada³em na styk miêdzy ³aty, a na to przykrêca³em blachê chyba 0,5mm. na zdjêciu widaæ ju¿ skoñczone ¶ciany i zaczêty sufit

foni-r
Wys³any: 2011-03-30, 21:27   
0
UP DOWN

W lato bêdziesz mia³ troszkê parno ;)
Ale w zimie za to ciepe³ko.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów