Autor |
Wiadomo¶æ |
|
3M
|
Wys³any: 2011-02-05, 14:12 lakierowanie jedno warstwowe
|
0
|
|
|
|
Moze mi ktos opisac to blizej chodzi mi o lakierowanie jedn± warstw±
czy stosuje sie to rowniez w lakierach wodnych ? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-02-05, 14:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
nie do konca rozumiem o co ci chodzi??jesli jak w temacie to lakiery 1 warstwowe to nic innego jak akryl a 2 to nic innego jak baza+lakier bezbarwny, a co do wody to o bazach,lakierach wodorozcienczalnych slyszalem o akrylu jeszcze nie....a to nie znaczy ze nie istnieja...ja woda nie maluje wiec nie wnikam w to za bardzo |
|
|
|
|
3M
|
Wys³any: 2011-02-05, 14:42
|
0
|
|
|
|
znajomy byl na pewnym szkoleniu w duzym renomowanym zakladzie gdzie slyszal ze lakieruj± baz± jedn± warstw± ( ja lakieruje na 3 warstwy, 1 50 % krycia, 2 100% , 3 przypruszaj±ca) na to 2 bezbarwnego. Chcialbym sie dowiedziec jak to jest moze ktos sie z tym spotkal dodam ze lakiery maj± firmy Dupont ale niewiem wlasnie czy to woda |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-02-05, 14:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
to zapewnie bedzie woda...raz malowalem zderzak i to na czerwono na 1,5 warstwy i pokrylo swietnie...i z tego co slysze wodnymi bazami maluje sie duzo oszczedniej bo na 1-1,5 wartwy wystarczy w zupelnosci,ale ja malowalem raz i faktycznie w szoku bylem krycia...ale moze niech sie wypowie ktos kto woda maluje czesciej.... wiem 1 ze do fego trzeba miec warunki "komorowe" bo nie wysuszysz tego tak szybko,u mnie bez opalarki sie nie obylo:) |
|
|
|
|
lorakkr21
|
Wys³any: 2011-02-05, 16:31
|
0
|
|
|
lorakkr21
Pomóg³: 4 razy Posty: 123
|
Na szkoleniu z Max Meyera technik kaza³ 1 ( przypruszyæ ) 2 ( wylaæ ) 3 ( przypruszyæ ) mówi³ ¿e to jest prawid³owa aplikacja lecz jak to w praktyce bywa jest ca³kiem innaczej !! zleezy te¿ od sily krycia koloru wiadomo ¿e niektóre czerwone i rózne inne srebra itp co s³abo kryj± trzeba robiæ innaczej |
|
|
|
|
³ysy73
|
Wys³any: 2011-02-05, 19:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 978
|
Witam.
Jak "wod±" DP to mo¿e nowa baz± wodn± DuPonta: CROMAXEM PRO?
Nie maluje wod± -choæ latem se na calaki bêdê bra³- ale wiem ¿e lada chwila ma byæ ju¿ w obiegu ta nowa baza wodna DuPonta Cromax PRO.
Tylko nie pamiêtam ju¿ na ile rzekomo warstw ona ma kryæ. Pamiêtam tylko, ¿e ponoæ du¿o lepiej ni¿ tera¼niejszy Cromax.
Mo¿e to o t± bazê chodzi?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2011-02-05, 19:20
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
lorakkr21 napisa³/a: | Na szkoleniu z Max Meyera technik kaza³ 1 ( przypruszyæ ) 2 ( wylaæ ) 3 ( przypruszyæ ) mówi³ ¿e to jest prawid³owa aplikacja |
Chodzi Ci o wode czy konwencje..??
Wode DuPonta - Cromax..aplikuje sie troszke inaczej..
Po pierwsze jest to produkt gotowy z mieszalnika - nie wymaga rozcienczania.
- pierwsza warstwe wylewamy na mokro ..po czym bez zadnego odparowania..
- druga warstwa wylewamy rowniez na mokro ..z lekkim oddaleniem jak i szybszym prowadzeniem pistoletu..
- trzecia ostatnia warstwa, tez bez odparowania poprzedniej..na pol cyngla - tonujaca.
Przy kolorach z reguly dobrze kryjacych ..mozna sie pokusic o dwie warstwy - jedna wylana, nastepna tonujaca na pol cyngla.
Aplikacja naprawde prosta..
Niebawem na polskim rynku pojawi sie nowy produkt DP Cromax Pro... podobno rewelka - lepsze krycie , szybsze schniecie.
Sie okaze .. |
|
|
|
|
³ysy73
|
Wys³any: 2011-02-05, 19:22
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 978
|
obcy_69 napisa³/a: | Niebawem na polskim rynku pojawi sie nowy produkt DP Cromax Pro... podobno rewelka - lepsze krycie , szybsze schniecie.
Sie okaze .. | Wiem
I jak tylko bêdzie {nawet wiesz gdzie} to od razu dostanê cyk i wezwanie
Pozdro |
|
|
|
|
3M
|
Wys³any: 2011-02-06, 10:41
|
0