Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
kowal205
Wys³any: 2011-02-08, 21:24   Lakierowanie mojej furki
0
UP DOWN

Witam, ostatnio mialem st³uczke i auto musialem oddac do blacharza, i byl pryskany lakier , i pytanie:

1 . Po jakim czasie moge jechac na myjnie cisnieniowa od pry¶niêcia lakieru?

jacenty 741
Wys³any: 2011-02-09, 05:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Po kilku dniach,ale zaleca³bym i tak trzymaæ lancê ,,nieco dalej" ni¿ 2 cm od lakieru.Tego mo¿e nie znie¶æ nawet dobrze utwardzony lakier.
I oby¶ mia³ uczciwego lakiernika...

gugun 
Wys³any: 2011-02-10, 20:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
wg mnie to skoro auto oddane po kilku dniach zapewne to chyba raczej odrazu...jak jest wszystko dobrze zrobione to nic sie nie stanie a jak spartolone to itak odpadnie...

slawciu 
Wys³any: 2011-02-11, 15:30   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Kielce
jesli bedziesz myl z odstepem ok 15 cm to nic sie nie stanie . ale jak prysniesz zbyt blisko to moze ale nie musi odpasc.

lakar
Wys³any: 2011-02-17, 11:18   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
¶wierzo lakierowane auto powinno sie mysc wedlug procesu i wszelikch zalecen dopiero po okresie od 4 do 6 tygodni po lakierowaniu.tyle czasu potrzebuje lakier na wydalenie resztek rozcienczalnika powinno sie do tego uzywac w pierwszym mysiu jedynie cieplej wodu bez dodatkow chemicznych .po umyciu wytrzec auto do sucha miekka sciereczka.no ale nikt tyle nie bedzie czekal.ja zalecam klijentom mysie auta dopiero po okolo 2 tygodniach nie korzystac z myjni cisnieniowych i mechanicznych nie mysc agresywnu\ymi srodkami uzywanymi do myjek cisnieniowych.szampon samochodowy ceipla woda wytrzec do sucha.pozniej polozyc na to poliure jezeli ktos ma czas i lubi i tyle.

3M
Wys³any: 2011-02-21, 23:48   
0
UP DOWN

po kilku dniach nie przesadzajta ja myje auta karcherem na drugi dzien po lakierowaniu takze nie ma sie co bac tylko karcherem laæ:)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: