Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Artur gaska
Wys³any: 2010-03-25, 22:53   Air Gunsa AZ30 HTE AV czy Air Gunsa AZ3 HTE2 AV lub EVO Star
0
UP DOWN

Witam jestem pocz±tkuj±cym, i prosze o pomoc w wyborze pistoletu. Mysla³em nad zakupem Air Gunsy AZ3 HTE2 AV lecz po rozmowie ze sprzedawc± w sklepie "narzedzia pneumatyczne" nie jestem pewien wyboru. Dlatego, ze powiedziano mi ze ten gun nie jest typowo pistoletem do lakierowania samochodowego!!! i ze przeznaczony jest do malowania drewna i ceramiki i ze jest to pistolet uniwersalny!
Zaproponowa³ mi Air Gunse AZ30 HTE AV lub EVO STAR mówj±c ze to sa pistolety z przeznaczeniem wy³±cznie do lakiernictwa samochodowego i e bêd± znacz±co lepsze!!!
Miedzy pistoletani Air Gunsty jest róznica 100pln a EVO jest tañsze troszkê.
Który wybraæ i czy naprawde jest znacz±ca ró¿nica miedzy tymi pitoletami Air Gunsy?

skyline84
Wys³any: 2010-03-26, 16:08   
0
UP DOWN

jak± masz wydaino¶æ kompresora.
mysle ze ten pistolet siê nadaje malowania aut sam mam taki i jest ok.Air Gunsy AZ3 HTE2

Artur gaska
Wys³any: 2010-03-26, 19:51   
0
UP DOWN

skyline84 napisa³/a:
jak± masz wydaino¶æ kompresora.
mysle ze ten pistolet siê nadaje malowania aut sam mam taki i jest ok.Air Gunsy AZ3 HTE2

Wiem, ze ten pistolemmapozytywne opinie na tym forum,ale dlaczego specjalista migo odradza i mówi ze stanowczolepszy bedzie AZ30 HTE AV? zastanawiam sie dlaczego?

b-rad
Wys³any: 2010-03-26, 20:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Na + airgunsy jest to ¿e poniek±d podpisuje siê pod ni± iwata, a to klasa sama w sobie :)

domagalka 
Wys³any: 2010-03-26, 20:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Sk±d: Beszowa
Mi siê wydaje ¿e ten sprzedawca nie wie sam o czym mówi. Ja tym air Guns± Lakieruje prawie 2 lata i jest super a teraz mam drugiego do bazy i trzeci chcê kupiæ Iwatê. Na Air gunse nie narzekam bo jest bardzo dobra. bierz t± gunse to te¿ nie bêdziesz ¿a³owa³. A sprzedawcy moze nie ida tamte wiêc ci proponuje zeby mu zesz³y.

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-03-27, 21:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kolego jak jeste¶ pocz±tkuj±cy to kup sobie jaki¶ tañszy pistolet na pocz±tek. Jak sie tobie ta "zabawa" spodoba to we¿miesz go sobie wtedy do podk³adu. Jeden pistolet do wszystkiego to raczej pomy³ka. Min. to w³a¶nie 2 pistolety: do podk³adu oraz do bazy i bezbarwnego lub akrylu. Pozdrawiam :spoko:

Artur gaska
Wys³any: 2010-03-27, 21:51   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisa³/a:
Kolego jak jeste¶ pocz±tkuj±cy to kup sobie jaki¶ tañszy pistolet na pocz±tek. Jak sie tobie ta "zabawa" spodoba to we¿miesz go sobie wtedy do podk³adu. Jeden pistolet do wszystkiego to raczej pomy³ka. Min. to w³a¶nie 2 pistolety: do podk³adu oraz do bazy i bezbarwnego lub akrylu. Pozdrawiam :spoko:

Tak w³asnie zrobi³em,kupi³em sobie do podk³adu tañszy pistolet SICO dysza 1,8 do bazy i bezbarwnego mam jakis stary pistolet WAN mojego Ojca niestety to bardzo stara technologia, sprzet równiez na wykoñczeniu!

jurek 
Wys³any: 2010-03-28, 14:40   
0
UP DOWN

tym wanem to napsikasz jajka na ¶wiêta! :spoko:

Artur gaska
Wys³any: 2010-03-28, 20:49   
0
UP DOWN

jurek napisa³/a:
tym wanem to napsikasz jajka na ¶wiêta! :spoko:

Oj do pierwszych szlifów sie nadawa³ czym¶ trzeba by³o zacz±æ, teraz przyszed³ czas na zakup co¶ lepszego.
Nadal nikt mie nie podpowiedzia³ czym ró¿ni± sie te dwa modele Air Gunsy!!!

jurek 
Wys³any: 2010-03-28, 21:49   
0
UP DOWN

ja mam AIR GUNSA az3 hte2 ma ma³e zapotrzebowanie na powietrze mniejsze ni¿ evo -t ale lakierowanie nimi jest prawie takie same bo mia³em te¿ evo-t v2 i z³ego s³owa nie powiem na niego ,lakierowa³em nim 2,5 roku bez awarji, AZ 30 HTE AV nie mia³em i nic o nim nie powiem. :tak:

megacar 
Wys³any: 2010-03-31, 21:27   
0
UP DOWN

Sk±d: Ryki
dzis zakupi³em ta air gunse AZ3 HTE2 i powiem szczerze ze tyle go chwalicie a bardzo sza³u ni ma :nie: malowa³em do tej pory expertem i ta gansa k³adzie lakier tak samo ,..... a expert kosztuje 218z³ i urzywa³em go od kilku lat bezawaryjnie a polakierowa³ kuuupe aut :spoko:
ne wiem? moze jeszcze przyzwyczajenie do tamtego ?? pewnie za któryms podejsciem zakumam go ;)
w kazdym badz razie pierwsze co mnie rozczarowa³o po otwarciu pude³ka to brak klucza i wycioru do czyszczenia ,a to raczej podstawa .....
wiec jak dzis mam mieszane uczucia co do zakupu zobaczymy co czas pokaze ;)
pozdrawiam

domagalka 
Wys³any: 2010-03-31, 21:46   
0
UP DOWN

To skoro tak piszesz ¿e k³adzie tak samo to jeszcze go nie obczai³e¶. Air gunsa ma lepsze rozbicie materia³u od saty i jest mo¿na powiedzieæ nie zast±piona do wpy³ek i lakierowania na lustro. A podstaw± jest bezawaryny i dobrze k³ad±cy pistolet a nie jaki¶ tam wyciorek których za 5z³ mozna kupiæ a¿ 5. Ja do mycia mojej gunsy u¿ywam tylko pêdzelka bo lakier z tefo pistoletu schodzi niesamowicie.

Lackdoctor 
Wys³any: 2010-03-31, 23:19   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
domagalka napisa³/a:
Air gunsa ma lepsze rozbicie materia³u od saty

Jakas literówka czy naprawde tak twierdzisz?
Sata gorsza od air gunsa???

domagalka 
Wys³any: 2010-04-02, 19:18   
0
UP DOWN

No kumpel ma Sate lakierowa³ ni± 3 lata i pad³a i ma te¿ air gunsê troszeczkê d³u¿ej( bodaj¿e 5 latek) i dzia³a do teraz i jest bardziej z niej zadowolony mówi³ ¿e jak mu ta sata mu pad³a to za ni± kupi Air Gunsê albo Iwatê bo lepiej mu siê lakieruje. Malowa³em pare razy u niego ta sata i te¿ powiem szcze¿e ¿e moj± air Guns± lepiej mi siê lakieruje a wpy³ki to nie do opisania. Dlatego Air Gunsy mam ju¿ 2 i trzeci siê szykuje ale to ju¿ Iwata. A i nie piszcie ¿e ¿le ustawiam i siê tak dzieje, tu chodzi orozbicie materia³u Air Gunsa jak i Iwata jest w tym lepsza w tych pistoletach materia³ jest rozpylony na drobniejsze cz±steczki tak wiêc i lepsze wpy³ki wychod±.

Lackdoctor 
Wys³any: 2010-04-02, 21:08   
0
UP DOWN

domagalka napisa³/a:
No kumpel ma Sate
domagalka napisa³/a:
air Guns± lepiej mi siê lakieruje
domagalka napisa³/a:
A i nie piszcie ¿e ¿le ustawiam i siê tak dzieje, tu chodzi orozbicie materia³u Air Gunsa jak i Iwata jest w tym lepsza w tych pistoletach materia³ jest rozpylony na drobniejsze cz±steczki

Pierwszy raz sie spotykam z takim twierdzeniem ze sata jest gorsza i ma mniejsze rozbicie materia³u niz air gunsa.
A jaki model tej saty ???

megacar 
Wys³any: 2010-04-03, 12:37   
0
UP DOWN

wed³ug mnie ta air gunsa jest s³aba do bezbarwnego a to dlatego ze robi zbyt delikatna more (wiem to wina dyszy 1.3 na 1.4 wychodzi lepiej) wiec polakierowa³am nia kilka elementów ju¿ od zakupu i co mogê stwierdziæ .... wykonanie do¶æ dobre ,dobrze zakreca sie pojemnik na farbe ,baze k³adzie zadowalaj±co (zobaczymy jeszcze jeak sobie poradzi ze srebrem ;) ) natomiast jesli chodzi o klar jestem rozczarowany z deka na ¿adszym robi zdyt delikatna more a na gêstszym juz ca³kiem beton .... no nie wspominajac o tym braku klucza ;)
pewnie tam gdzie trzeba wylac klar to siê sprzwdzi ale jak mi przyjdzie polakierowac bok w np passacie b5 to nie wstrzelê sie z oryg. more :nie:

pozdrawiam

Lackdoctor 
Wys³any: 2010-04-03, 13:38   
0
UP DOWN

megacar napisa³/a:
wiem to wina dyszy 1.3 na 1.4 wychodzi lepiej

Ja tam lakiernikiem nie jestem. Tak sobie maluje znajomym i sobie.
S³ysza³em o problemach ze sreberkiem, ale jak dot±d moje srebra wychodz± dobrze.
Chcia³em sobie kupic sate, ale skoro air gunsa ma juz zbyt rozbity materia³ to co taka sata.
Tu piszecie ze mniej rozbija, za chwile czytam ze wiecej rozbija.
A co do morki przy roznicy dyszy o 0,1 mm to juz sam niewiem.
Ja tam zawsze patrze jaka jest orginalna struktura (morka) na orginalnych elementach i tak± robie.
Tez nie wiedzia³em ze mog± byc z tym problemy.
Mam pistol hp z dysz± 1,3 i jakos daje rade.
Drogi nawet nie jest teraz bo podobne a wrêcz takie same kupisz teraz za 79 zl (sico).
Co s±dzicie o malowaniu takimi s³abymi pistoletami.
Mam drugiego jeszcze tanszego fobo hvlp 1.4 za jakies 60 zl i tez daje rade ale zostawi³em go do podk³adu.

domagalka 
Wys³any: 2010-04-03, 22:44   
0
UP DOWN

Model Saty to 3000 Digital i naprawde kolega jest rozczarowany ¿e za tak± kase tak szybko siê rozpad³a. Mi siê du¿o lepiej lakieruje Air Guns± i nie mam problemu z odpowiedni± mork± a w zesz³ym tygodniu robi³em kilka wpy³ek na srebrnym Seicento i nie zauwa¿y³em ¿adnych niepokojacych zjawisk. Ode mnie tyle, ka¿dy woli co innego a ja na pewno nie prze¿ucê siê z Iwaty na Satê. Lakierowa³em i jednym i drógim i wiem co wybieram.

Artur gaska
Wys³any: 2010-04-04, 15:36   
0
UP DOWN

Widze, ze jest zainteresowanie moim tamatem, ale nikt z was nie udzieli³ mi podpowiedzi czym ró¿ni± siê te dwa modele Air Gunsy!

Brylant
Wys³any: 2010-04-04, 21:54   
0
UP DOWN

Ró¿ni± siê, zaworem regulacji ci¶nienia ten w Av podobno jest bardziej precyzyjny, ale co to za ró¿nca skoro i tak siê zak³ada regulator ci¶nienia pod pistolet a ten zawór siê rozkrêca na max, te¿ interesuje siêi mam zamiar kupiæ tego guna, ale narazie brak funduszy a pozatym siê ucze dopiero.

megacar 
Wys³any: 2010-04-04, 21:59   
0
UP DOWN

wed³ug mnie to air gunsa jest spoko ale napewno nie zrobicie nia ³adnej grubej morki i kolego domagalka zobacz kilka postów nizej kloega zrobi³ test tego pistoletu z natryskiem próbnym i na jednym ze zdjec po srodku widac strukture morki o jakiej mówie ....niewiem moze zbyt wiele wymagam od pistoletu za 475z³???? ale wiem natomiast jedno ze expertem za 218zl po³oze morke bardziej zblizona do orygina³u niz ta air gunsa ;(
ale zaznaczam to jest tylko moje zdanie w tym temacie a wy mozê macie inne ;)
pozdrawiam

domagalka 
Wys³any: 2010-04-05, 16:11   
0
UP DOWN

No expertem jeszcze nie robi³em ale Leaderem, SatA3000 iwat± i Air guns± i jak ju¿ mówi³em ¿e Iwaty ani air gunsy nie zamienie na Satê mimo ¿e sata jest tañsza od iwaty.

Lackdoctor 
Wys³any: 2010-04-05, 18:01   
0
UP DOWN

Ja wam powiem ze dobrze idzie wylac klar kazdym z tych pistoli tylko nie kazdy to potrafi.
Jak ktos pisze ze sata do dupy i air gunsa lepiej cos tam to soryyyy.
:nie:

[ Dodano: 2010-04-05, 19:06 ]
megacar napisa³/a:
air gunsa jest spoko ale napewno nie zrobicie nia ³adnej grubej morki

Niby dlaczego nie.
Jaja sobie robicie troszke koledzy lakiernicy.
megacar napisa³/a:
niewiem moze zbyt wiele wymagam od pistoletu za 475z³???? ale wiem natomiast jedno ze expertem za 218zl po³oze morke bardziej zblizona do orygina³u niz ta air gunsa

Czyli tanszy zrobi lepsza morke niz drozszy.
Fajnie.
Czyli sata 3000 obojetnie jaka robi lustro idealne i org morki nie zrobi?
Ale taki ca³kiem tani to pewnie bez problemu zrobi super morke bo nie rozbija prawie wcale materia³u???
Kazdym idzie zrobic morke jak± sie chce tylko trzeba wiedziec czego od pistoletu wymagac.
Ale jaja ... wielkanocne.

stek
Wys³any: 2010-04-05, 19:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: ok kraków
Lackdoctor napisa³/a:
Ja wam powiem ze dobrze idzie wylac klar kazdym z tych pistoli tylko nie kazdy to potrafi.
Jak ktos pisze ze sata do dupy i air gunsa lepiej cos tam to soryyyy.
:nie:

[ Dodano: 2010-04-05, 19:06 ]
megacar napisa³/a:
air gunsa jest spoko ale napewno nie zrobicie nia ³adnej grubej morki

Niby dlaczego nie.
Jaja sobie robicie troszke koledzy lakiernicy.
megacar napisa³/a:
niewiem moze zbyt wiele wymagam od pistoletu za 475z³???? ale wiem natomiast jedno ze expertem za 218zl po³oze morke bardziej zblizona do orygina³u niz ta air gunsa

Czyli tanszy zrobi lepsza morke niz drozszy.
Fajnie.
Czyli sata 3000 obojetnie jaka robi lustro idealne i org morki nie zrobi?
Ale taki ca³kiem tani to pewnie bez problemu zrobi super morke bo nie rozbija prawie wcale materia³u???
Kazdym idzie zrobic morke jak± sie chce tylko trzeba wiedziec czego od pistoletu wymagac.
Ale jaja ... wielkanocne.

Sata czy iwata? marka, owszem, sprzet jak sie patrzy, zrozumcie wreszcie ¿e sama nie lakieruje, czego siê sprzeczaæ? jak kto¶ zna sie na rzeczy to nawet gunem za 200 polakieruje. Ciekawe który z lakierników, który trzyma sate 3000 (nie ubli¿aj±c) polakierowalby pistolem wanem z lat 90_tych?, w±tpie? powiedzmy autorenolakiem, takie by³y czasy i ludzie sobie radzili i sie ie przekomarzali. Pozdr.

Lackdoctor 
Wys³any: 2010-04-05, 20:21   
0
UP DOWN

stek napisa³/a:
wanem z lat 90_tych?

Ale te pistolety s± do dzis w sprzedazy NOWE !!!!!!!!!!!!
Mia³em nieprzyjemnosc trzymac takiego w ³apie w mieszalni która handluje DP !!!!!!!!!!!! i takimi pistoletami?????????????
Pistolet s³uzyc by mia³ teraz do ............... ???? czego????

stek
Wys³any: 2010-04-05, 20:27   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: ok kraków
Lackdoctor napisa³/a:
stek napisa³/a:
wanem z lat 90_tych?

Ale te pistolety s± do dzis w sprzedazy NOWE !!!!!!!!!!!!
Mia³em nieprzyjemnosc trzymac takiego w ³apie w mieszalni która handluje DP !!!!!!!!!!!! i takimi pistoletami?????????????
Pistolet s³uzyc by mia³ teraz do ............... ???? czego????

Widzisz? a lakierowa³o sie.

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-04-06, 07:50   
0
UP DOWN

WAN-y ju¿ dawno nie produkuj± poniewa¿ ten zak³ad z Gdyni ju¿ na pocz±tku lat 90-tych zosta³ zlikwidowany. Obecnie u nas w kraju jest tylko jeden producent aparatów natryskowych i sprzêtu do natrysku ,to CHS z Warszawy. Maj± kilka "modeli" pistoletów i innych rzeczy w produkukcji i sprzeda¿y.
Jeszcze teraz znam kilka osób które korzystaj± z tych pistoletów: podk³ad ,natryskowa szpachla ,a nawet akryl czy bezbarwny. Tak jak napisa³ kolega ¿e dobry lakiernik to prawie ka¿dym pistoletem po³o¿y lakier ,a jak kiepska "baletnica" to wszyskie "pantofelki" bêd± za "ciasne". Co do Sata to mamy je w pracy i nie mogê nic z³ego o nich powiedzieæ ,normalne pistolety ,mo¿e to kwestia przyzwyczajenia?. Chocia¿ sam mam Sate Jeta 90 u siebie ,to k³ade nim tylko nawierzchniowy . Zaraz powiecie ¿e to stary model i "trup" ale spokojnie "dziadek" ma swoje lata ,ale 2 lata temu przeszed³ kapitalny remont u Saty w Pabianicach. Kolega ma taywan-a który maluje lepiej jak jego Sata w pracy,ale spotka³em tylko ten jeden jedyny pistolet ,mój 1 taywan poszed³ na podk³ad (tylko do tego sie nadawa³) ;) Mo¿na kupiæ i trafiæ taniego taiwana który bêdzie bardzo dobrze k³ad³ lakier ,ale z nimi jest problem z tzw. powtarzalno¶ci± ,nastêpny z tej samej partii mo¿e nadawaæ siê tylko do podk³adu. Nie ma regu³y! Pozdrawiam :spoko:

crystal
Wys³any: 2010-04-06, 10:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Robertlodz09 napisa³/a:
WAN-y ju¿ dawno nie produkuj± poniewa¿ ten zak³ad z Gdyni ju¿ na pocz±tku lat 90-tych zosta³ zlikwidowany.

Chyba wznowili produkcjê http://www.wan-gdynia.pl/glowna.html

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-04-06, 20:32   
0
UP DOWN

To mnie kolega zaskoczy³! Pamiêtam jak kiedy¶ podawali ¿e ta wytwórnia pad³a ,a tu prosze produkcja na ca³ego. Pozdrawiam :spoko:

gorzalinek
Wys³any: 2010-06-03, 15:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
panowie mam pytanko jak ustawic air gunse cisnienie rozbicie materialu i szerokosc strumienia i rozcienczenie bezbarwnego by zrobic lustro bo zawsze mi wychodzi delikatna morka :p i nie moge nim dojsc do tego jak to zrobic

Nurglepl 
Wys³any: 2010-06-03, 16:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Gryfino
gorzalinek napisa³/a:
panowie mam pytanko jak ustawic air gunse cisnienie rozbicie materialu i szerokosc strumienia i rozcienczenie bezbarwnego by zrobic lustro bo zawsze mi wychodzi delikatna morka :p i nie moge nim dojsc do tego jak to zrobic

Ci¶nienie ustaw na 3,2
Szeroko¶æ na max
Ilo¶æ materia³u w takiej ilo¶ci ¿e gdy przeci±gniesz to nie robisz zacieków, i gdy bêdziesz musia³ dolaæ to te¿ nie zrobisz zacieku.
Rozpuszczalnika Ja leje 10% do 3750s

Ale morka mo¿e Tobie wychodziæ z tego powodu, ¿e za grubo lejesz.
Ten klar nak³adam jedn± cienk± warstwê, czyli szybciej macham pistoletem, i odrazu leje drug±.

gorzalinek
Wys³any: 2010-06-03, 20:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
no ja robilem teraz ;p proby akurat mialem troche starych baz xd i pomieszalem je wyjelem stare drzwi z drugiego garazu po oplu rekordzie sztuk dwie xd i mialem litr lakieru bezbarwnego ;p i robilem probe baza rozcienczona 50 % 3 warstwy strumien max material dostosowany tak by sie delikatnie wypruszylo odleglosc okolo 15 cm cisnienie 2 bary
bezbarwny 2-1 standardowo i 10 % rozcienczalnika novol 590 pierwsza warstwa strumien na max cisnienie 3 bary odleglosc okolo 15 cm a druga warstwa tez 3 bary tylko strumien na 4 i delikatnie wiecej materialu i wolno dolewam odloeglosc okolo 10 cm zaciek ciezko zrobic chyba ze szybko sie nalozy z 3 warstwy pelne i wyszlo no prawie lustro xd

Jutro poslucham twoich rad Nurglepl i zobacze jak wyszlo jak cos to jeszcze zapytam dokladnie na priv a jak cos kupie ten lakier co ty masz i zobacze jak go sie leje ;p bo czasem trzeba wylac lustro a ciagle jechac polerka to bez sensu

a moze za za bardzo wypruszam baze dlatego mam morke?? moze musze ja na gladko wylac??

I takim sposobem jak dzis zrobila mi sie bardzo delikatna morka cos jak na nissanie no ale xd ciagle nie moge osiagnac lustra co nie bylo problemem w pistolecie leader xd ale ten za to jest zajebiscie oszczedny w farbe

PROJEKTER
Wys³any: 2010-06-05, 11:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Robertlodz09 napisa³/a:
To mnie kolega zaskoczy³! Pamiêtam jak kiedy¶ podawali ¿e ta wytwórnia pad³a ,a tu prosze produkcja na ca³ego. Pozdrawiam :spoko:

.... bo pad³a ! ... tamte pistolety by³y z wytworni Pañstwowej ... a to teraz Spó³dzielnia. Ich najwiêkszym konkurentem by³y pistolety firmy Kar³owicz - pó¼niej CHS - zreszt± do dzi¶.... a wiadomo, ¿e w tamtych zamierzch³ych czasach konkurencja firmie Pañstwowej rodzi³a siê na jej w³asnym cycku ... ale dziw bierze, ¿e jedni i drudzy maj± jeszcze odbiorców na te produkty niezmienione konstrukcyjnie od 30 lat. ^^

Pneumatyka_NTS
Wys³any: 2010-06-08, 09:50   
0
UP DOWN

Model AZ30 ma technologiê HVLP szyli wysoka wydajno¶æ przy niskim ci¶nieniu (szeroko¶æ strumienia nieco wiêksza ni¿ przy AZ3). Obydwa pistolety lakieruj± w jako¶ci trans tech, czyli technologii wystarczaj±cej do napraw karoserii jednak¿e ni¿szej ni¿ ta, która wykorzystywana jest podczas produkcji auta (High TEC). Wy¿ej wymieniona jako¶æ sprawia i¿ pistolety AZ trochê s³abiej radz± sobie z rozbiciem cz±stek metalicznych i przy niewprawnej rêce mog± je gromadziæ blisko siebie lub stroszyæ.

PROJEKTER
Wys³any: 2010-06-08, 14:10   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Pneumatyka_NTS napisa³/a:
... Wy¿ej wymieniona jako¶æ sprawia i¿ pistolety AZ trochê s³abiej radz± sobie z rozbiciem cz±stek metalicznych i przy niewprawnej rêce mog± je gromadziæ blisko siebie lub stroszyæ.

Fajne sformu³owanie .... stroszyæ metal ... muszê zapamiêtaæ :spoko:

bynio1991
Wys³any: 2011-02-08, 13:13   
0
UP DOWN

Wiec tañsze EVO Star V2 lakieruje tak samo Air Gunsa AZ3 HTE2 AV ? A jaka jest ró¿nica pomiêdzy Air Gunsa AZ3 HTE a Air Gunsa AZ3 HTE2 ?

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-02-10, 01:10   
0
UP DOWN

Kolego ró¿nica pomiêdzy Air Gunsa AZ3 HTE a HTE2 jest tylko praktycznie w tym i¿ ta HTE2 posiada regulacje ci¶nienia powietrza :tak: a której to HTE nie ma :nie: Trzeba albo za³o¿yæ orginaln± np. tak± jak od modelu AZ30 albo dokupiæ tak± z manometrem i podpi±æ przy z³±czce np. Sata :tak: Reszta tzn. korpus ,cyngiel ,dysza ,iglica ,g³owica s± takie same zarówno w jednym jak i w drugim "modelu" :tak: Ró¿nice s± tylko w tzw. "kosmetyce" ,np.
bolec mocuj±cy "cyngiel" do "korpusu" w HTE2 nie jest skrêcany tak jak w HTE tylko ma "rozwi±zanie" takie jak w Sata czyli bolec z zabezpieczeniem :tak: Pozdrwiam! :spoko:

bynio1991
Wys³any: 2011-02-10, 09:55   
0
UP DOWN

AZ3 ma mniejsz± miot³e ni¿ AZ30 ? Czyli rozumiem, ¿e argument tañszych czê¶ci zamiennych odpada.
AZ30 z dysz± 1.3 da rade do bazy i bezbarwnego ?
I jeszcze jedno AirGunsy s± HVLP ?

Pneumatyka_NTS
Wys³any: 2011-02-10, 10:43   
+1
UP DOWN

W obecnej chwili AZ3 wystêpuje równie¿ w wersji HVLP Dane techniczne dostêpne na stronie www.anest-iwata.eu w zak³adce AZ3HTE 2. Cena pistoletu to oko³o 700-800 z³. Nadal jednak jest to TRANS TECH. W ubieg³ym roku na AUTOMECHANICE we Frankfurcie IWATA zaprezentowa³a Nowe modele AZ HVLP obudowa w kolorze czarnym oraz IMPACT przeznaczonych do lakierów WB i HS. Ceny pistoletów oscyluj± w granicy 1000 1200 z³ za sztukê co rodzi wiele w±tpliwo¶ci gdy¿ W400 mo¿na kupiæ ju¿ za 1500 z³.

Odno¶nie porównania z pistoletem EVO. My¶lê ¿e nie ma ró¿nicy w jako¶ci natrysku. Natomiast na pewno istnieje ró¿nica w powtarzalno¶ci (czyli ile takich natrysków mo¿emy wykonaæ na jednym zestawie dyszy i iglicy bez straty jako¶ci pow³oki). Nie zapominajmy ¿e AZ3 to pistolet który na wielu warsztatach s³u¿y nawet po 10 lat.

bynio1991
Wys³any: 2011-02-11, 22:36   
0
UP DOWN

Na jaki okres producent daje gwarancjê na AZ30 HTE ?

sawmaster 
Wys³any: 2012-03-06, 22:24   
0
UP DOWN

Sk±d: Bia³ystok
kto¶ mia³ w rêce AZ3 HTE -S impact?

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-03-07, 22:10   
0
UP DOWN

Chyba jeszcze nikt tego nie mia³ w rêkach :nie: poniewa¿ cena jest taka ¿e lepiej do³o¿yæ trochê i kupiæ ju¿ Sate :tak: zamiast tej Air Gunsy ;) nawet "u¿ywan±" :tak:
Wiesz kolego Sata to Sata i nawet taka "poz³acana" Gunsa siê do niej nie "umywa" ^^
Pozdrawiam! :spoko:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: