Autor |
Wiadomość |
 |
micri
|
Wysłany: 2011-02-12, 22:08 Wycena naprawy blacharskiej (budowa rajdĂłwki astra gsi)
|
0
|
|
|
|
Witam miaÂłem w zeszÂłym roku powaÂżnego dzwona na rajdzie a mianowicie drzewo stronÂą pilota i wÂłaÂśnie jestem w trakcie budowy nowej rajdĂłwki.Mam juÂż karoserie od gsi klatka max rozbudowana IRECO i przyszedÂł czas na blacharkĂŞ.Ile Panowie kosztowaÂła by taka robĂłtka bo chciaÂłbym wiedzieĂŚ zanim postawie auto do blacharza. W ramach przypomnienia karoseria OPEL ASTRA GSI 3 DRZWIOWA HATCHBACK.
-Tylnie prawe nadkole skorodowane wymiana reperaturki + wlew paliwa
-zaspawanie otworĂłw w tylniej scianie po zapinkach klapy (2 otwory wielkoÂści palca wskazujacego hehe)
-wstawienie podÂłogi pod fotelem pasaÂżera
Czekam na info i pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
 |
matejko
|
Wysłany: 2011-02-14, 00:08 Re: Wycena naprawy blacharskiej (budowa rajdĂłwki astra gsi)
|
0
|
|
|
matejko

|
micri napisał/a: | Witam miaÂłem w zeszÂłym roku powaÂżnego dzwona na rajdzie a mianowicie drzewo stronÂą pilota i wÂłaÂśnie jestem w trakcie budowy nowej rajdĂłwki.Mam juÂż karoserie od gsi klatka max rozbudowana IRECO i przyszedÂł czas na blacharkĂŞ.Ile Panowie kosztowaÂła by taka robĂłtka bo chciaÂłbym wiedzieĂŚ zanim postawie auto do blacharza. W ramach przypomnienia karoseria OPEL ASTRA GSI 3 DRZWIOWA HATCHBACK.
-Tylnie prawe nadkole skorodowane wymiana reperaturki + wlew paliwa
-zaspawanie otworĂłw w tylniej scianie po zapinkach klapy (2 otwory wielkoÂści palca wskazujacego hehe)
-wstawienie podÂłogi pod fotelem pasaÂżera
Czekam na info i pozdrawiam wszystkich |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
witam czesc
powiem ci koledze w vw golfie 3 jak byÂł sie pytaĂŚ za sama reperaturke tu gdzie wlew paliwa spiewali nawet do 300zÂł oczywiscie bez malowania:)
ale znalazÂł chÂłopakĂłw poza miastem i zrobili mu pieknie za 150zÂł z konserwacja tego co wymieniali
Âłacznie wyszÂło mu 150zÂł robota +40zÂł reperaturka =190zÂł teraz tylko malowanie
ale pewnie za ta robote co ty masz to zapÂłacisz z 500zÂł to spokojnie + -
nie jestem blacharzem |
|
 |
fan_audi
|
Wysłany: 2011-02-14, 11:18
|
0
|
|
|
|
o ile pamietam to reperaturka w calosci nie obejmuje wlewu paliwa w astrze i raczej wymiana calego tylnego blotnika by wchodzila jesli masz skorodowany wlew .ja mialem skorodowane nadkole i wstawilem reperaturke.2 lata pozniej musialem wyciac wlew bo klapka odpadla i nie bylo do czego przyspawac to ze szrota innego wycialem i wstawilem.i pewnie wewnetrzna strona blotnika jest ostro skorodowana (w mojej byla jedna wielka dziura)zobaczysz jak odchylisz tapicerke to napewno podniesie lekko koszty.u nas biora 250 za lakier+100 za wstawienie ale chlopaki tez robia po godzinach i tu stawka jest zdecydowanie inna
[ Dodano: 2011-02-14, 11:21 ]
zapomnialem dodac ze normalnie wujo w serwisie bierze od 350 w gore za samo lakierowanie a za blacharke lepiej nie pytac pozdr |
|
|
|