| Przesuniêty przez: DrCruel 2009-04-16, 07:42 | 
|---|

| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | rbfm   | 

|  Wys³any: 2008-01-09, 18:49   woda novola i pierwsze testy | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 21 razy
 Sk±d: Kraków

| 

| dostalem dzisiaj probke spectral wave. zrobilem test najpierw w zimnym pomieszczeniu przy przy 6 stopniach a pozniej przy 20. jestem zaskoczony poniewaz przy 6 stopniach baza wyschla po okolo 2h. przy 20 schla zdecydowanie szybciej co jest zrozumiale. natomiast nie wiem jak sie ma sprawa z kolorem, czy niska temp nie wplywa znaczaco na kolor.
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | £ukasz1   | 

|  Wys³any: 2008-01-09, 18:51 | 0 |  |  | 

|  

| 

| rbfm dlaczego ty ci±gle o tym novolu nie probujesz nic innego? |  | 

|  |  | 

|  | 
  | rbfm   | 

|  Wys³any: 2008-01-09, 18:52 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | £ukasz1 napisa³/a: |  	  | rbfm dlaczego ty ci±gle o tym novolu nie probujesz nic innego? | 

bo lubie. przeszkadza ci to ?
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | £ukasz1   | 

|  Wys³any: 2008-01-09, 18:54 | 0 |  |  | 

|  

| 

| Nie tak agresywnie spoko chlopie wyluzuj trochê.Robisz od czasu do czasu innymi materia³ami z innych firm? Ja w³a¶nie poniewieram glasurita i sie mi podoba |  | 

|  |  | 

|  | 
  | rbfm   | 

|  Wys³any: 2008-01-09, 18:55 | 0 |  |  | 

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | £ukasz1   | 

|  Wys³any: 2008-01-09, 18:55 | 0 |  |  | 

|  

| 

| ale tak¿e korzystam przy tym z innych marek np Iavat bardzo sobie chwale ich podk³ad ivat rush z nowola to epoxyd itd 
 [ Dodano: 2008-01-09, 18:58 ]
 Mam taka  pro¶bê spróbujesz kiedy¶ przy okazji bezbarwny z glasurita 923-335
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | rbfm   | 

|  Wys³any: 2008-01-09, 19:00 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | £ukasz1 napisa³/a: |  	  | Mam taka pro¶bê spróbujesz kiedy¶ przy okazji bezbarwny z glasurita 923-335 | 

nie ma sprawy. jak dostarczysz probki to sprobuje.
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | £ukasz1   | 

|  Wys³any: 2008-01-09, 19:03 | 0 |  |  | 

|  

| 

| napisz na gg (mam w danych) to pogadamy |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2008-01-10, 18:21   Re: woda novola i pierwsze testy | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 42 razy

| 

|  	  | rbfm napisa³/a: |  	  | (...)zrobilem test najpierw w zimnym pomieszczeniu przy przy 6 stopniach(..) .
 | 

Ja sie zwolni³em z firmy gdzie sie malowa³o w takiej temperaturze. Bez przesady....jak to potem wyglda? Woda czy nie woda - wo³a o pomstê do nieba.
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | rbfm   | 

|  Wys³any: 2008-01-10, 21:35 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | mebArth napisa³/a: |  	  | Ja sie zwolni³em z firmy gdzie sie malowa³o w takiej temperaturze. Bez przesady....jak to potem wyglda? Woda czy nie woda - wo³a o pomstê do nieba. | 

rozumiesz znaczenie slowa "test" ?
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | baqo   | 

|  Wys³any: 2008-01-10, 22:14 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 20 razy
 Sk±d: ko³obrzeg

| 

| to jak robi³e¶ dwa natryski to nie mo¿esz ich porównaæ  to ja to powiem tak co do suszenia.robiê natrysk próbny na chali i zaraz suszê grza³k±,lakierowanie w kabi¶ce suszê kabin±. suszê kabin± i dysz± venturiego,kilka sposobów,z ró¿nymi czasami odparowywania.na odcieniach nie ma zmiany. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | rbfm   | 

|  Wys³any: 2008-01-10, 22:17 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | Cytat: |  	  | to jak robi³e¶ dwa natryski to nie mo¿esz ich porównaæ   | 

wiesz co racja tyle ze robilem to na szybko i na kartkach papieru i pozniej wyrzucilem. nie pokrywalem tego nawet bezbarwnym.  blad, moglem to zostawic i dzisiaj porownac
  chodzilo mi tylko o to zeby sprawdzic czy wyschnie w skrajnie zlych warunkach. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | ixell | 

|  Wys³any: 2008-01-11, 00:52 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 4 razy
 Sk±d: Kalisz

| 

| rbfm widzisz, nie wa¿ne czy to Novoll czy Profix, czy inna nasza firma. Wa¿ne jest to, ¿e technologie tych firm zosta³y opracowane w Polsce, dla naszych warunków klimatycznych. Dlatego ty bêdzie lakierowaæ Novollem, a ja bêdê sprzedawaæ Profixa. Przynajmniej wiemy, ¿e to bêdzie sch³o i w miarê pasowa³o, mo¿e nie na 100% jak DuPont baqo, ale damy radê. Do tego pomy¶l za jak± cenê!!!! |  
				| _________________ ZOBACZ
 http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=7388319
 http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=3442968
 www.autolakier.pl

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | online   | 

|  Wys³any: 2008-01-11, 08:15 | 0 |  |  | 

| MTGarage. 
 Pomóg³: 10 razy
 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec

| 

|  	  | ixell napisa³/a: |  	  | rbfm widzisz, nie wa¿ne czy to Novoll czy Profix, czy inna nasza firma. Wa¿ne jest to, ¿e technologie tych firm zosta³y opracowane w Polsce, dla naszych warunków klimatycznych. Dlatego ty bêdzie lakierowaæ Novollem, a ja bêdê sprzedawaæ Profixa. Przynajmniej wiemy, ¿e to bêdzie sch³o i w miarê pasowa³o, mo¿e nie na 100% jak DuPont baqo, ale damy radê. Do tego pomy¶l za jak± cenê!!!! | 

Dok³adnie! Novol sam "mówi³", ¿e opracowywuj±c linie jakichkolwiek produktów, bierze pod uwagê to, jakie warunki panuj±c w Polsce (klimat, garazowcy itd).

kiedys to bylo w pismie lakiernik.

co jak co, moze novol najlepszy nie jest, ale tylko PL firmy bêd± wspieraæ polskich lakierników
  a cena prod. novola ca³kiem, ca³kiem! |  
				| _________________ 

Lakierowanie motocykli i skuterów!

www.bikepics.com/members/online/
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mebArth   | 

|  Wys³any: 2008-01-11, 11:30 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 42 razy

| 

| @rbfm rozumiem slowo "test"  nie goraczkuj sie;) Ale jakby nie patrzyl, w 6 stopniach zawsze wyjdzie szajs. Przy 6 stopniach ja ubieram kurtke a Ty testujesz malowanie...eee   |  
				| _________________ Bart

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | rbfm   | 

|  Wys³any: 2008-01-11, 11:36 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | ixell napisa³/a: |  	  | technologie tych firm zosta³y opracowane w Polsce, dla naszych warunków klimatycznych. | 

juz dawno o tym pisalem na forum. nalezy dodac ze w razie jakichkolwiek problemow przyjedzie fachowiec z novola i jesli sie okaze ze blad po stronie materialow, to nawet kase zwracaja. znam 2 takie przypadki. ciekawe czy dupont tez daje takie wsparcie?

| mebArth napisa³/a: |  	  | Przy 6 stopniach ja ubieram kurtke a Ty testujesz malowanie...eee   | 

dla wielu tzw lakiernikow taka informacja bedzie bardzo cenna. uwierz ze niejeden maluje w nizszej temp
   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | baqo   | 

|  Wys³any: 2008-01-11, 22:43 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 20 razy
 Sk±d: ko³obrzeg

| 

| chcecie to sobie malujcie novolami,profixami-mnie pasuje Du Pont  i nim sobie robiê! 	  | Cytat: |  	  | Przynajmniej wiemy, ¿e to bêdzie sch³o i w miarê pasowa³o, mo¿e nie na 100% jak DuPont baqo, ale damy radê. Do tego pomy¶l za jak± cenê!!!! | 

[ Dodano: 2008-01-11, 22:45 ]
 a
  i ciekaw jestem czy je¿dzicie polonezami   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | zed | 

|  Wys³any: 2008-01-12, 18:35 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 7 razy

| 

|  	  | rbfm napisa³/a: |  	  | dla wielu tzw lakiernikow taka informacja bedzie bardzo cenna. uwierz ze niejeden maluje w nizszej temp | 
 jak to kiedys napisal FIFKA 'lakiernictwo to nie jest sport ekstremalny'

| ixell napisa³/a: |  	  | Wa¿ne jest to, ¿e technologie tych firm zosta³y opracowane w Polsce, dla naszych warunków klimatycznych | 

to z tego wynika ,ze reszta europy (niemcy,holandia,itp)  to inna strefa klimatyczna
   |  
				| _________________ Inteligentni ludzie s± czêsto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spêdzaæ czas z idiotami
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | ixell | 

|  Wys³any: 2008-01-12, 23:42 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 4 razy
 Sk±d: Kalisz

| 

|  	  | ixell napisa³/a: |  	  | Wa¿ne jest to, ¿e technologie tych firm zosta³y opracowane w Polsce, dla naszych warunków klimatycznych | 

to z tego wynika ,ze reszta europy (niemcy,holandia,itp)  to inna strefa klimatyczna
  [/quote] 
 dok³adnie TAK. Nie jeste¶my niestety uniwersalnym centrum. Co wa¿asz za Europê? Szkocjê, Hiszpaniê, Grecjê czy mo¿e Czechy??????
 Gdzie s± laboratoria koncernów prdukuj±cych materia³y lakiernicze? W Rosji, Turcji na Cyprze? Ja nie wiem. A ty?

[ Dodano: 2008-01-12, 23:46 ]

| baqo napisa³/a: |  	  | chcecie to sobie malujcie novolami,profixami-mnie pasuje Du Pont  i nim sobie robiê! 	  | Cytat: |  	  | Przynajmniej wiemy, ¿e to bêdzie sch³o i w miarê pasowa³o, mo¿e nie na 100% jak DuPont baqo, ale damy radê. Do tego pomy¶l za jak± cenê!!!! | 

[ Dodano: 2008-01-11, 22:45 ]
 a
  i ciekaw jestem czy je¿dzicie polonezami   | 

Przy nastêpnym po¶cie dostaniesz zdjêcie mojego samochodu, liczê ¿e odp³acisz siê tym samym.
 |  
				| _________________ ZOBACZ
 http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=7388319
 http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=3442968
 www.autolakier.pl

|  | 

|  |  |