Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Kamilr
Wys³any: 2011-03-10, 15:16   Zestaw materia³ów do 1 polerowania samochodu co wybrac ?
0
UP DOWN

Witam, wcze¶niej polerowa³em samochód wy³acznie rêcznie ale teraz uda³a mi sie zaoszczêdziæ troszke funduszy i chce sie zabawiæ w polerowanie mechaniczne, polerke mam ju¿ zakupian± ale co do past i padów polerskich jestem troszke zagubiony, prosze o rady jaki zestaw kupiæ na pocz±tek zale¿y mi na lekkim usunieciu rys z granatowego lakieru a nastêpnie naniesieniu na niego politury, przyznajê ¿e jestem amatorem i prosze o polecenie jaki¶ ³agodnych ¶yrodków, oczywi¶cie najpierw potrenujê na starym samochodzie.

jacenty 741
Wys³any: 2011-03-11, 05:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Kup bia³± g±bkê (tward±)i do niej jak±¶ pastê ¶ciern± rozlewan± w mniejsze pojemniki,w mieszalniach znajdziesz zazwyczaj G3 Farecli albo 3M.Za pojemniczek 250 g powiniene¶ zap³aciæ ok 25 z³.Do tego czarn± g±bkê do polerowania politury.
Nie piszê celowo o dok³adniejszym wykoñczeniu,bo dopiero zaczynasz swoj± przygodê z polerowaniem,i na wszystko przyjdzie czas (albo i nie).
Osobi¶cie poleci³bym Ci 3M,jako ¿e G3 jest past± bardziej pracoch³onn±,a niektórzy nie daj± sobie rady z polerowaniem ni± na sucho,i lej± wodê (taka stara szko³a :shock: ),a pó¼niej kln± na ¿ywy kamieñ przy czyszczeniu plastików.Poza tym G3 ³atwiej pozostawia hologramy,a do usuniêcia ich trzeba do¶wiadczenia i kolejnej pasty.3M jest past± do polerowania na sucho,0 wody na etapie polerowania.

Kamilr
Wys³any: 2011-03-11, 14:54   
0
UP DOWN

Dziêki kolego, tylko jeszcze 2 pytanka jaki rodzaj 3m wybraæ (kolor korka) i ewtualnie mo¿e by¶ doradzi³ jakoms paste meguiarsa, bo u¿ywam ich produktó i jestem bardzo zadowolony.

jacenty 741
Wys³any: 2011-03-11, 20:08   
0
UP DOWN

Ja nie u¿ywa³em,wiêc nie wiem.A co do 3M,to,o ile nie kupisz ca³ej butelki (100 pln),tylko w jakim¶ mniejszym opakowaniu,to musisz zdaæ siê na sprzedaj±cego,niech Ci powie,co to jest.Ogólnie do takiej polerki jest w starej linii bia³y korek,a w nowej zielony.

obcy_69
Wys³any: 2011-03-11, 21:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
Z tym ..ze bialy korek jest bardziej agresywna pasta.

wsmpw 
Wys³any: 2011-03-11, 22:23   
0
UP DOWN
Pawe³ WSM

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Pabianice
jacenty 741, to mozna farecl± na sucho polerowaæ?
ps. z tego co podpyta³em w lakierni to 3M w takiej kolejno¶ci:
09374
09375
09376
09377

nie wiecie czy mo¿e takie produkty s± tañsze u naszych s±siadów? np niemcy

jacenty 741
Wys³any: 2011-03-12, 23:15   
0
UP DOWN

Oczywiscie,¿e mo¿na,a przynajmniej nie lej±c wody wiaderkiem,a tylko zraszaj±c od czasu do czasu g±bkê zraszaczem do kwiatów.I pilnowaæ siê,¿eby nie przypaliæ lakieru.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: