Autor |
Wiadomo¶æ |
|
yazzar
|
Wys³any: 2011-03-09, 14:37 Moje poczynania...
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
yazzar
|
Wys³any: 2011-03-10, 06:41
|
0
|
|
|
|
Uda³o sie wstawic zdjecia tak jak mialy byc ....
-
-
-
-
-
-
-
- |
|
|
|
|
yazzar
|
Wys³any: 2011-03-16, 10:32 Doszed³ jeszcze przedni zderzak
|
0
|
|
|
|
-
|
|
|
|
|
yazzar
|
Wys³any: 2011-03-16, 10:48 Wymiana progów w Matiz'ie
|
0
|
|
|
|
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie bo to moj pierwszy kontakt ze spawark±.
Wymienione bed± oba poszycia progów i zrobione zacz±tki korozji.
Rozbebeszony matiz czeka na ciêcie...
Rozwiercone zgrzewy, wstepnie spasowany i odrysowany prog
Roz³upywanie starego, pognitego progu
Wewnêtrzny próg oraz wewntrzna strona poszycia pry¶niete 1 watstw± reaktywnego oraz akrylowym..
I juz przychycony
cdn...
( chetnie przyjme jakies sugestie, na dalszy etap pracy ) |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-03-16, 18:43
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
yazzar napisa³/a: | chetnie przyjme jakies sugestie, na dalszy etap pracy | spasuj drzwi i zagê¶æ spawy |
|
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2011-03-16, 20:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 324 Sk±d: okolice Mielca
|
moja ma³a rada .jak masz za³o¿ony nowy element na zak³adkê. to tnij go przez 2 blachy i wstawiaj do czo³a. jak tak wytniesz to miedzy krawedziami bêdziesz mia³ milimetrow± szczelinê. przypasuj i spawaj. nie bêdziesz musia³ rozje¿d¿aæ ³±czenia na szpachli no i bêdzie profesjonalnie |
|
|
|
|
Falconx
|
Wys³any: 2011-03-17, 09:44
|
0
|
|
|
|
kalbi napisa³/a: | spasuj drzwi i zagê¶æ spawy |
W³a¶nie . I nie zapomnij spasowaæ b³otnika .
Na kantach felców ja spawam na styk , bo pó¿niej jest problem ze szczelin± i trzeba du¿o kitu ¿eby felc wyprowadziæ . |
|
|
|
|
yazzar
|
Wys³any: 2011-03-17, 16:18
|
0
|
|
|
|
[quote="Falconx"] kalbi napisa³/a: |
Na kantach felców ja spawam na styk , bo pó¿niej jest problem ze szczelin± i trzeba du¿o kitu ¿eby felc wyprowadziæ . |
W³asnie tak robilem, teraz sprawdzam wiedze teoretyczn± na byt± na forach, w praktyce.
-
W³a¶nie skonczylem podk³adowanie tylko teraz maly przestoj bo w tak± pogode jak± dzis mam to nie wyschnie zbyt szybko.
Posz³a 1 pe³na warstwa reaktywnego oraz 2 pe³ne akrylu ( Profix CP388 ).
photo soon... |
|
|
|
|
yazzar
|
Wys³any: 2011-03-17, 20:11
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Falconx
|
Wys³any: 2011-03-18, 09:58
|
0
|
|
|
|
Ja bym dal : epoksyd- szpachel-epoksyd-akryl itd.
Wstawiles nowy element, tam nie ma rudej, wiec na zabezpieczenie dal bym epoksyd m.in dlatego , ze nie trzeba go matowac pod szpachel.
A po akrylu musisz nadac przyczepnosc- szkoda roboty.
Ale to jest moje zdanie |
|
|
|
|
yazzar
|
Wys³any: 2011-03-18, 12:32
|
0
|
|
|
|
Ale na spawane miejsca nie lepiej dac eaktywny + akryl ?
PS: Moze ktos ozwieje moje w±tpliwosci jak / gdzie zakoñczyc bezbawny na s³ypku przednim oaz ¶rodkowym i jak go zcieniowac , bo jak do tej pory robilem tylko po ca³ych elementach ? |
|
|
|
|
Falconx
|
Wys³any: 2011-03-19, 13:26
|
0
|
|
|
|
yazzar napisa³/a: | Ale na spawane miejsca nie lepiej dac eaktywny + akryl ? |
Reaktywny to tam gdzie by³a ruda , ale mo¿na zrobiæ tak jak zrobi³e¶ , tylko do po³o¿enia kitu musisz nadaæ przyczepno¶æ a w wypadku epoksydu po prostu k³adziesz na niego kit i wszystko ³±czy siê chemicznie.
yazzar napisa³/a: | jak / gdzie zakoñczyc bezbawny na s³ypku przednim oaz ¶rodkowym i jak go zcieniowac , bo jak do tej pory robilem tylko po ca³ych elementach ? |
Jak nie robi³e¶ wcze¶niej to ¶rodkowy s³upek sypnij po ca³o¶ci bo jest ma³y , a tylny b³otnik cieniuj na tym ³uku za pomoc± rozpuszczalnika do cieniowania .
Bêdziesz lakierowa³ akrylem , czy dwuwarstw± ?? |
|
|
|
|
yazzar
|
Wys³any: 2011-03-19, 22:17
|
0
|
|
|
|
Falconx napisa³/a: | Jak nie robi³e¶ wcze¶niej to ¶rodkowy s³upek sypnij po ca³o¶ci bo jest ma³y |
Wszystko spoko tylk owkoncu tez bedzie trzeba gdzies zakonczyc a nie malowac calych wnek i tu bardziej mi sie wydaje zeby uzyc rozpuchol do cieniowania.
Falconx napisa³/a: | a tylny b³otnik cieniuj na tym ³uku za pomoc± rozpuszczalnika do cieniowania . | z tym akurat nie ma problemu bo matiz jest ³adnie przet³oczony i mozna elegancko odci±c na wysokosci szyb.
Falconx napisa³/a: | Bêdziesz lakierowa³ akrylem , czy dwuwarstw± ?? |
baza + bezbarwny. |
|
|
|
|
Falconx
|
Wys³any: 2011-03-20, 12:40
|
0
|
|
|
|
yazzar napisa³/a: | Wszystko spoko tylk owkoncu tez bedzie trzeba gdzies zakonczyc a nie malowac calych wnek i tu bardziej mi sie wydaje zeby uzyc rozpuchol do cieniowania.
|
Bardzo dobrze Ci sie wydaje - jak dobrze wypylisz rozpucha do cienia to nie bêdzie ¶ladu.
yazzar napisa³/a: | z tym akurat nie ma problemu bo matiz jest ³adnie przet³oczony i mozna elegancko odci±c na wysokosci szyb |
Ja bym siê gubi³ na tym ³uku i nie papra³ do szyb - oczywi¶cie te¿ rozpuchem do cienia .Ma³a w±ska powierzchnia - nie ma problemu z cieniowaniem .
Sorry - nie zauwa¿y³em ¿e zaprawki jakie¶ s± na koñcu b³otnika- w takim wypadku to ca³y b³otnika i tak jak mówisz - jak jest gdzie skoñczyæ to ok , a jak nie ma to na s³upku np na wysoko¶ci tylnych drzwi . |
|
|
|
|
yazzar
|
Wys³any: 2011-03-23, 23:22
|
0
|
|
|
|
zgrubsza wszystko jest wyprowadzone , ale po prysnieciu podkladem wysz³y te mniejsze niedosi±gniecia .
Wkoncu bedzie jakis dzien wolny od pracy to cos porobie .
|
|
|
|
|
yazzar
|
Wys³any: 2011-04-13, 10:39
|
0
|
|
|
|
I pomalowane, drzwi robione na dolnym rancie, cieniowane do pierwszego przet³oczenia.
|
|
|
|