Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
chart210
Wys³any: 2011-03-17, 23:06   Wynalazki PRL-U
0
UP DOWN

Witam, u dziadka w gara¿u znalaz³em jaki¶ wiekowy kompresor i podejrzewam ¿e równie¿ stary pistolet. Jedno i drugie u¿ywane by³o w epoce prl-u , ostatnio jakie¶ 15 lat temu :D
Chcia³bym zacz±æ przygodê z lakiernictwem, ale póki co nie znam siê na tym sprzêcie.
Jak my¶licie czy jakbym wszystko wyczy¶ci³, to nadawa³oby siê to do rozpoczêcia przygody z malowaniem natryskowym ? Dodam ¿e kompresor dzia³a , i nic nie leci bokiem, a pistolet ma drewniany uchwyt i wyryte jakie¶ polskie napisy .

Kto¶ mo¿e siê zna na tego typu wiekowych konstrukcjach ? Je¿eli tak to proszê siê pochwaliæ wiedz± na temat jako¶ci dzia³ania takiego sprzêtu :D

a tu kilka zdjêæ tych wynalazków

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-03-18, 00:41   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Mam kolego w swojej "zabytkowej kolekcji" pistolet który ma oko³o 30 lat (CHS-7a) :tak: i przyznam ¿e przy tym twoim to on wygl±da jak "professional" :tak: Widzia³em ju¿ kilka razy (na bazarach tzw. pchli targ) taki pistolet jaki ty posiadasz ,ale naprawde nie wiem ile on mo¿e mieæ lat :nie: Musi byæ "do¶æ wiekowy" :tak: Proponuje jednak zrobiæ zakup :tak: i kupiæ jaki¶ "taywañsko-chiñski cud" za oko³o +-100z³ :tak: Bedzie to zakup czy raczej inwestycja
na tzw. "przysz³o¶æ" ;) Skoro pomalujesz ten swój motorower to bedziesz jeszcze chcia³ mo¿e za jaki¶ czas pomalowaæ te¿ jeszcze co¶ innego ;) Pozdrawiam! :spoko:

PROJEKTER
Wys³any: 2011-03-18, 00:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
... a ten pistolet zapakuj w kartonik i schowaj bo ju¿ za kilka lat jak go precyzyjnie doczy¶cisz mo¿e byæ wart tyle ile dzi¶ zap³acisz za nowe SICO .... Ja tam lubiê takie historyczne rzeczy i sam siê przymierzam do jakie¶ kolekcji.

chart210
Wys³any: 2011-03-18, 15:04   
0
UP DOWN

podobno w gara¿u s± jeszcze ze dwa jakie¶ pistolety.... i faktycznie jest wiekowy :D

A co powiecie o dzia³aniu takiego pistoletu, bo póki co mam od³o¿on± kaskê na malowanie motoroweru, pistolet nie przewidziany :D mo¿e jednak dam radê ..... dzisiaj go wyczyszczê denaturkiem i zobaczymy co jest pod "os³on± " z brudu :D

Ja te¿ lubiê takie historyki, mój dziadek pokaza³ mi gara¿ z samymi takimi wynalazkami prl-u, nie wiem jakim cudem nikt nie poroskrada³ tych rzeczy...

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: