Autor |
Wiadomość |
 |
bigos83
|
Wysłany: 2011-03-20, 10:36 Pomoc w doborze kompresora
|
0
|
|
|
|
Witam
KupiÂłem juÂż pistolet do bazy + klar i do podkÂładu.
- Air Gunsa IWATA AZ3 HTE 2
- PISTOLET LAKIERNICZY SPEEDWAY HP 1,8
Czas przyszedÂł na zakup kompresora no i tu prosiÂłbym o pomoc zaawansowanych uÂżytkownikĂłw o pomoc w doborze urzÂądzenia co by spokojnie zasiliÂł te dwa pistolety.
Mile widziane linki z allegro lub innych sklepĂłw internetowych a budÂżet na to przedsiĂŞwziĂŞcie to 1300 PLN . |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2011-03-20, 12:02
|
0
|
|
|
Przemo
|
Jakis 2 tÂłkowy kup. na allegro jest peÂłno . nawet mozesz znalesc w tej cenie 3 tÂłokowy bo przed wczoraj wÂłasnie widzialem. o kompresorach tez bylo . poszukaj |
|
|
|
 |
caci
|
Wysłany: 2011-03-20, 17:00
|
0
|
|
|

|
W tej cenie najlepsze co mozesz kupiĂŚ to Expo, dwu lub trzy tÂłokowy. Jesli bedziesz malowaÂł czasem duÂże powierzchnie typu dach czy maska to lepiej ten drugi. Nawet piaskowaĂŚ moÂżesz z przerwami. |
|
|
|
 |
bigos83
|
Wysłany: 2011-03-21, 18:18
|
0
|
|
|
|
a powiedzcie mi czy ten kompresor uciÂągnie mi te dwa guny ?
http://moto.allegro.pl/ko...1513646237.html
tzn. Air Gunsa powinien uci¹gn¹Ì bo z karty technicznej wynika ¿e zapotrzebowanie jego jest 200 l/min a Speedway 1.8 300 l/min. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-03-21, 21:32
|
0
|
|
|

|
Taka dwucylindrowa V poci¹gnie ci te pistolety jej wydajnoœÌ na "wydechu" to oko³o 220-240 lit. Air Gunsa potrzebuje 200 lit. wiatru Gorzej jest jeœli "prze³o¿enie" masz na pasku wtedy taki kompresor (dwut³okowy) ma wydajnoœÌ na wyjœciu oko³o170 lit. Na pasku to tylko taki nowy Expo ale trzyt³okowy Pozdrawiam!
ps. Na takiej dwutÂłokowej (jak ta) to nawet szÂła Sata jet90 Tylko "powietrze" nie byÂło na max. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-03-21, 21:39
|
0
|
|
|

|
Karta tech. Air Gunsy jest wiarygodna ale chiĂąskiego "Speedsreya" to te dane tech. to "nie bierz na powaÂżnie" Jego "parametry" to nawet nie zna sam "skoÂśnooki producent" Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
bigos83
|
Wysłany: 2011-03-21, 21:39
|
0
|
|
|
|
Super Na razie zakupiê taki a póŸniej pomyœle nad czymœ wiêkszym i wydajniejszym.
Robertlodz09 , miaÂłeÂś racjĂŞ co do Air Gunsa super solidne wykonanie tak wiĂŞc nie byÂło mi Âżal wydaĂŚ takiej sumy. Co profi sprzĂŞt to profi.
Pozdrawiam jak nie bĂŞdĂŞ czegoÂś wiedziaÂł to tu wrĂłcĂŞ :P |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-03-21, 21:47
|
0
|
|
|

|
Wiesz kolego ,juÂż troche czasu w tym lakierowaniu siedze (ponad 18 lat) i troche tych pistoletĂłw miaÂłem juÂż (i mam) w swoich rĂŞkach TÂą sprĂŞÂżarke widzaÂłem wczoraj na gieÂłdzie samochodowej w ÂŁodzi za 720zÂł. To cena "wywoÂławcza" takÂże "na spokojnie" weÂż poszukaj ja w niÂższej cenie niÂż ta ktĂłrÂą "podesÂłaÂłeÂś" Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
bigos83
|
Wysłany: 2011-03-22, 15:57
|
0
|
|
|
|
Wiem Âże Twoja wiedza jest obszerna tak wiĂŞc dziĂŞki za pomoc w kaÂżdym z moich tematĂłw.
Ja dopiero siĂŞ tego wszystkiego uczĂŞ i wiem Âże to wÂłaÂśnie mnie krĂŞci tak wiĂŞc pewnie nie raz bĂŞdĂŞ jeszcze korzystaÂł z Twoich rad
Od 1 kwietnia idê na przyuczenie do znajomego warsztatu no a póŸniej bêdê siê stara³ jak móg³ by coœ ze mnie by³o <œmiech> :P
Sprê¿arkê ju¿ zamówi³em nigdzie nie mog³em taniej znaleŸÌ a nagli mnie czas |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-03-22, 23:31
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | Tylko "powietrze" nie byÂło na max. |
Jasne.
A mi , jak powietrze skrĂŞce to 10-cio litrowy kompresorek sata hvlp teÂż ciÂągnie i calaki - resoraki mozna oblecieĂŚ. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-03-22, 23:33
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | to tylko taki nowy Expo ale trzytÂłokowy |
Bardzo dobry markowy sprzĂŞt.
Polecam. SzczegĂłlnie na dachy i maski.
Jak trafisz na dobry egzemplarz, to kup zaraz wykaÂłaczki di zakrapiania milionĂłw oczek powstaÂłych na skutek mgÂły olejowej jakÂą wytwarza ten sprzĂŞt.
Ale sa i plusy.
Maszynek pneumatycznych nie trzeba smarowac. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-03-23, 00:43
|
0
|
|
|

|
Lackdoctorek to Srexpo poda³em jako przyk³ad Nie mia³em z takim "gów..em" do czynienia tak¿e nie wiem jaka jest jego rzeczywista jakoœÌ Raczej cudu siê nie spodziewam ,chocia¿ widzia³em (czyta³em) tutaj "g³osy"(wypowiedzi) ¿e "jakoœ" to chodzi A co do pistoletu ,to zawsze wszystko "rozkrêcasz" na maksa? Jet90 to nie HVLP i na takim dwut³okowym "gó..ie" jakoœ da³o sie malowaÌ Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-03-23, 09:45
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | A co do pistoletu ,to zawsze wszystko "rozkrĂŞcasz" na maksa? Jet90 to nie HVLP i na takim dwutÂłokowym "gĂł..ie" jakoÂś daÂło sie malowaĂŚ Pozdrawiam! |
Roberto. Tak napisaÂłem o pistolecie, bo skrĂŞcenie mozna opacznie zrozumieĂŚ.
JeÂśli chodzi o ustawienia pistoletu , to powietrza nie skrĂŞcam poza zakres (rp) lub z zalecanego (hvlp)
Inaczej to sico by starczyÂło.
Wiem Âże idzie pracowaĂŚ na skrĂŞconym powietrzu a przy Twoim jet90 napewno robiÂłes to z gÂłowÂą i ciÂśnienie byÂło wystarczajÂące do odpowiedniej atomizacji.
Pozdrawiam |
|
|
|