Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
damian_w202
Wys³any: 2011-03-06, 22:14   jak uzyskaæ efekt skórki pomarañczy - bo nie mogê.
0
UP DOWN

Witam,
Na pocz±tku wyznam, ¿e nie zajmujê siê lakierowaniem aut a stela¿y, Spawam sobie i innym stela¿e z profili stalowych i malujê je u¿ywaj±c do tego sprê¿arki i pistoletu,
Sprê¿arka ma wydajno¶æ 225l/min, pistolet z kompletu za 99z³ z jakiego¶ marketu, farba to chlorokauczuk wysoki po³ysk i podk³ad pod chlorokauczuk.
Chcia³bym uzyskaæ pow³okê, która troszkê "ukryje" zarysowania na powierzchni profilu ale jako¶ nie potrafiê, zawsze wychodzi mi poprawna powierzchnia. Próbowa³em ju¿ malowaæ w ró¿nych temperaturach ale to te¿ bez efektu skórki. Ca mam spartoliæ aby uzyskaæ zadowalaj±cy efekt?

ksenonn 
Wys³any: 2011-03-06, 22:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Sk±d: Czêstochowa
u¿yj gê¶ciejszego lakieru lub/te¿ ni¿szego ci¶nienia

SaWi
Wys³any: 2011-03-06, 22:37   
0
UP DOWN

Gestszy lakier mniejsze cisnienie i maluj na dwa razy tylko tak zeby pierwsza warstwa podeschla i na bank masz upragniony efekt

wojtek1 
Wys³any: 2011-03-07, 20:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
najpro¶ciej, to u¿yæ lakieru strukturalnego :spoko:

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-03-10, 19:18   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Mi wychodzi "skórka pomarañczowa" tylko jak maluje np. drzwi (od gara¿u ,mieszkania) wa³kiem! ;) Pozdrawiam! :spoko:

slawciu 
Wys³any: 2011-03-14, 23:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Kielce
to jak chlorokauczukiem malujesz to pewnie niezle frendzle lec±
przylej drug± warstwe bardziej
a na twoim miejscu ja bym zmieni³ podklad na epoxyd a lakier na poliuretanowy a pistolet na speedwaya 1.4 HP

Ja¶ 
Wys³any: 2011-03-27, 01:15   
0
UP DOWN

Sk±d: Lublin
Witam
Nie malowa³em chlorokauczukiem, wiêc nie wiem jak to siê rozlewa. Za to przy akrylu to bardziej ustawianie na pistolecie ilo¶ci podawanego lakieru. Musi byæ ma³a ilo¶æ na wylocie i wówczas nanosisz bardzo cienkimi warstwami aby nie rozlaæ w lustro i efekt gwarantowany. Kwestia pobawienie siê z ustawieniami wg wskazówek. Im mniej tego nakropisz (bardzo cienkie warstwy i wiêksze ci¶nienie), tym bêdzie taka delikatniejsza, drobna wrêcz swoisty pó³mat. Ma³e ci¶nienie, a ¶rednia ilo¶æ z pistoletu tym grubsza. Przynajmniej tak jest w akrylach. Mi³e j zabawy :)

shotzg 
Wys³any: 2011-04-02, 09:16   
0
UP DOWN

na ci¶nieniu 1.5-1.6 pierwsza warstwa pó³ mokra (lekko chropowata), czekaæ a¿ podeschnie i drug± wylaæ :spoko:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: