Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Piotrek_87
Wysłany: 2011-04-10, 10:21   Wzmocnienie ÂściÂąga pÂłat maski - doÂłki. ProszĂŞ o rady.
0
UP DOWN

Witam.
Niedawno musiaÂłem pomalowaĂŚ maskĂŞ. OdstawiÂłem wiĂŞc auto do lakiernika.

Na pocz¹tku wydawa³o siê, ¿e maska zosta³a polakierowana prawid³owo. Jednak po pewnym czasie zauwa¿y³em, ¿e na jej powierzchni widaÌ lekkie do³ki (jakby po gardobiciu). Trzeba siê jednak przyjrzeÌ pod pewnym k¹tem i w odpowiednim œwietle ¿eby to zobaczyÌ. Do³ki s¹ doœÌ regularne na powierzchni oko³o 50cmx50cm.

Pojecha³em do lakiernika wyjaœniÌ t¹ sprawê. Wyjaœni³ mi, ¿e to klej od spodu ³¹cz¹cy wzmocnienie z górnym p³atem œci¹ga i dlatego s¹ te do³ki. Maska musia³a byÌ po przygodzie i w tym miejscu "prê¿y". Stwierdzi³, ¿e najlepsza by³aby wymiana maski na "zdrow¹". Ewentualnie odci¹Ì te miejsca od wzmocnienia gdzie s¹ do³ki, ale to by³aby trochê rzeŸba.

Czy daÂłoby radĂŞ temu zaradziĂŚ jakoÂś bez wchodzenia w duÂże koszty?
ProszĂŞ o pomoc.

Homer S. 
Wysłany: 2011-04-10, 12:01   
0
UP DOWN

Jak jest tylko kilka takich do³ków to mo¿na no¿ykiem do tapet przeci¹Ì t¹ masê ³¹cz¹c¹ poszycie wewnêtrzne z zewnêtrznym .Je¿eli po zamkniêciu maski bêdzie wszystko OK to mo¿na tak zostawiÌ lub naciêcia uzupe³niÌ klejem do szyb (ja tak robiê) zamkn¹Ì maskê i tak pozostawiÌ ja na noc. Ju¿ by³ ten temat na Forum tam Koledzy proponuj¹ inne masy do sklejenia poszycia z p³atem maski warto poszukaÌ i przeœledziÌ temat.

Piotrek_87
Wysłany: 2011-04-10, 15:53   
0
UP DOWN

Tych doÂłkĂłw jest na moje oko z 10-12 na powierzchni 50cmx50cm (tak jak juÂż napisaÂłem wczeÂśniej).

Tylko czy ten klej nie bĂŞdzie ÂściÂągaÂł podobnie poszycia tworzÂąc doÂłki?

I czy t¹ mase tylko naci¹Ì ¿eby troche puœci³a czy ca³kowicie przeci¹Ì?

Homer S. 
Wysłany: 2011-04-10, 16:01   
0
UP DOWN

Masê nale¿y przeci¹Ì ca³kowicie i sprawdziÌ efekt przy zamkniêtej masce. Ja robi³em na klej do szyb i mi nie œci¹ga³o . S¹ masy ró¿ne i mo¿na siê na mieszalni lakierów wypytaÌ która siê nie kurczy przy wysychaniu.

Piotrek_87
Wysłany: 2011-04-11, 22:07   
0
UP DOWN

To jeszcze jedno pytanko.
T¹ przeciêt¹ masê wyci¹Ì ca³kowicie i dok³adnie to samo miejsce skleiÌ potem inn¹ mas¹/klejem?

Homer S. 
Wysłany: 2011-04-12, 15:51   
0
UP DOWN

Ja bym tylko przeci¹³ i uzupe³ni³ szczelinê zawsze to mniejszy skurcz kleju . Na pocz¹tek przeci¹³ bym w 1-2 miejscach ¿eby zobaczyÌ efekt.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu