Witam. Mam do pomalowania b³otnik od samochodu i mam pytanie. B³otnik ten ma kolor czarny a muszê go pomalowaæ na czerwono. I jest kilka miejsc pokrytych rdz±. Bêdê je musia³ zeszlifowaæ i daæ szpachlê. Nastêpnie zmatowiæ ca³y b³otnik. I w tym momencie mam pewien problem. Gruntem muszê pomalowaæ miejsce w którym by³a rdza (pokryte ju¿ szpachl±) i najbli¿szy obszar czy raczej podk³adem muszê pomalowaæ ca³y b³otnik?
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
Najpierw dok³adnie wyczy¶ciæ,a¿ do uzyskania idealnie czystej powierzchni,i wtedy wskazany by³by podk³ad epoksydowy,jako grunt i pod³o¿e dla szpachli.W ostateczno¶ci mo¿e byæ na go³± blachê szpachla,ale tylko pod warunkiem 100%-wego usuniêcia rdzy.
Ja polecam pierwsz± wersjê.
a gdy bêdê mia³ ju¿ szpachlowanie zakoñczone i zmatowie ca³y b³otnik to muszê zagruntowaæ ca³y b³otnik czy miejsce które by³o szpachlowane?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum