Autor |
Wiadomo¶æ |
|
leviatanm
|
Wys³any: 2011-04-24, 10:18 Lakierowanie felg "na obrotach"
|
0
|
|
|
|
Cze¶æ!
Znalaz³em na YT filmiki z lakierowaniem "krêc±cych" siê felg. Szuka³em w googlach co¶ na ten temat lecz nic nie uda³o mi siê wyszukaæ.
Zamieszczam link do filmiku.
http://www.youtube.com/wa...1A3ADBE50ADD13E
Maluje kto¶ mo¿e takim sposobem felgi? Jak to wychodzi? robi± siê mo¿e jakie¶ zacieki? na filmiku nawet nawet to wygl±da....
Zrobienie takiego stojaka to nie problem ale czy zda to egzamin w malowaniu felg? |
|
|
|
|
samurajek
|
Wys³any: 2011-04-24, 22:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 68 Sk±d: Wroc³aw
|
Witam
Ja tak lakierujê motocyklowe oczywi¶cie nie sprayem.
Zdaje to egzamin je¶li chodzi o zacieki to wszystko kwestia wprawy ale na pewno na takim stojaku jest o wiele ³atwiej.
Kwestia jakie ilo¶ci masz zamiar robiæ
pozdro |
|
|
|
|
crash
|
Wys³any: 2011-04-25, 09:40
|
0
|
|
|
M³ody
|
stojak to bana³
mo¿na wykorzystac wszystko- kolo rowerowe/piaste samochodow± /ja mam od wozka dzieciêcego/a kolega du¿e ³o¿ysko sto¿kowe. idzie tym pomalow±c bardzo ³adnie i dokladnie. Wa¿ne sa tylko obroty i ilo¶æ farby(nie przelaæ) |
|
|
|
|
leviatanm
|
Wys³any: 2011-04-25, 10:40
|
0
|
|
|
|
http://www.youtube.com/us...u/3/DDkVUlhuKro
Panowie a podpowiecie jakim pistoletem (jaki model) go¶æ maluje na tym filmie?
Czy na kazdym pistolecie da siê ustawiæ taki w±ski "strumieñ" farby?
Felg bêde mia³ kilka kompletów tygodniowo.
Posiadam kompresor Kaeser KT 1500 G 11kw bezolejowy , zbiornik cisnieniowy Alup 1500l, zestaw przygotowania powietrza Alup skladaj±cy siê z 3 filtrów, Piaskarkê ci¶niwniow±, wywa¿arkê do kó³ Hofman. Obecnie szukam osoby która sprzeda mi tanio montazownice do opon hofman z przystawk± monty
Chcia³em zakupiæ komore i piec do malowania proszkowego ale stwierdzi³em ze taki piec ch³onie masê energii aby osi±gn±æ te 200 stopni. Wiêc narazie odpusci³em .
Szukam jakiego¶ dobrego pistoletu który bedzie idealny do lakierowania kó³.
Sata na starcie odpada chyba ze u¿ywany. Ale bojê sie kupowaæ uzywki , bo po jak± cholerê kto¶ chce sprzedaæ SATE?
Spodoba³ mi sie ten pistolet co przedstawi³em w linku, ale nie znam sie na tym i licze na Wasz± pomoc .... |
|
|
|
|
mezotr
|
Wys³any: 2011-04-25, 11:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 172
|
leviatanm napisa³/a: | Czy na kazdym pistolecie da siê ustawiæ taki w±ski "strumieñ" farby? |
tak, nawet na tych made in taiwan |
|
|
|
|
zolwik
|
Wys³any: 2011-04-25, 19:04
|
0
|
|
|
|
Dziecinnie proste takiego stojaka u¿ywam do lakierowania wiêkszo¶ci ma³ych i drobnych elementów |
|
|
|
|
Lucyfer
|
Wys³any: 2011-05-19, 16:23
|
0
|
|
|
|
Trzeba wykonaæ ; )) |
_________________ Veritas de santare . |
|
|
|
|
Scooby
|
Wys³any: 2011-05-19, 17:06
|
0
|
|
|
|
A mo¿e kto¶ z was podaæ jaki¶ projekcik, jak wykonaæ taki stojaczek? |
|
|
|
|
Electros
|
Wys³any: 2011-05-20, 01:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 32
|
Ja wykona³em w ten sposób:
Podstawa na kszta³t litery X , prêt pionowo, na jego koñcu naspawana nasadówka 15mm, w nasadkê wspawana nakrêtka i w ni± wkrêcona piasta z felg± rowerow±. |
|
|
|
|
Lucyfer
|
Wys³any: 2011-05-20, 20:09
|
0
|
|
|
|
hmm. te¿ my¶la³em o pia¶cie ale raczej samochodowej . |
_________________ Veritas de santare . |
|
|
|
|
krzysiek_1996
|
Wys³any: 2011-05-21, 13:38
|
0
|
|
|
|
fajnie siê tak maluje
|
|
|
|
|
MaciekRK
|
Wys³any: 2011-06-05, 19:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 24
|
Taki stojak jest naprawdê przydatny, ostatnio lakierowa³em tak stalówki na zimê. Mój stojak jest zrobiony ze starego krzes³a obrotowego . Wystarczy³o zdj±æ kó³ka ¿eby nie je¼dzi³o na wszystkie strony, oraz zdj±æ siedzenie z oparciem. Ten stojak jest o tyle dobry ¿e jest jeszcze z regulacj± wysoko¶ci |
|
|
|
|
Scooby
|
Wys³any: 2011-06-10, 09:46
|
0
|
|
|