Autor |
Wiadomo¶æ |
|
drajwer12
|
Wys³any: 2011-04-26, 08:08 £±cznie lakierów za pomoc± rozpuszczlinka do ³¿czenia
|
0
|
|
|
|
Witam Koledzy jestem nowy na tym forum i mam takie pytanie , a mianowicie robiê remont nadkoli wyci±³em rdze z blach± wstawi³em now± i przygotowuje do pomalowania i mam taki rozpuszczalnik do ³±czeñ ¿eby jak pomaluje nie by³o widaæ przej¶cia . Tylko nie wiem jak go zastosowaæ czy zaraz po malowaniu na mokry jeszcze lakier czy na bazê a potem lakier , pomó¿cie jak mam to zrobiæ bo nie wiem . Napiszcie proszê |
|
|
|
|
wsmpw
|
Wys³any: 2011-04-26, 09:53
|
0
|
|
|
Pawe³ WSM
Pomóg³: 1 raz Posty: 85 Sk±d: Pabianice
|
|
|
|
|
drajwer12
|
Wys³any: 2011-04-26, 19:50
|
0
|
|
|
|
ok dziêki za odp ale mo¿ecie pomóc trochê ja¶niej ?? bo dalej nie rozumiem !! |
|
|
|
|
wsmpw
|
Wys³any: 2011-04-26, 20:53
|
0
|
|
|
Pawe³ WSM
Pomóg³: 1 raz Posty: 85 Sk±d: Pabianice
|
jaki masz lakier wogóle?? |
|
|
|
|
drajwer12
|
Wys³any: 2011-04-27, 06:29
|
0
|
|
|
|
nie wiem nie ma nazwy czy co¶ ale nie razem z baza tylko odzienie pierwsze baz± malujesz potem lakierem . I moje pytanie kiedy malowaæ czy co robiæ tym rozpuszczalnikem do ³±czeñ ?? |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2011-04-27, 06:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
drajwer12 napisa³/a: | zaraz po malowaniu na mokry jeszcze lakier |
Tak jak napisales..tyle, ze rozpuszczasz nim odkurz w strefie przejscia, a nie ciagniesz po calosci . Czyli uzywasz zaraz po klarze. Nie stosujesz do bazy. |
|
|
|
|
drajwer12
|
Wys³any: 2011-04-27, 06:54
|
0
|
|
|
|
Tak jak napisales..tyle, ze rozpuszczasz nim odkurz w strefie przejscia, a nie ciagniesz po calosci . [/quote]
i co to jak ja mam kawa³eczek nadkola to okleiæ pomalowaæ pierwsze baz± potem lakierem, ¶ci±gn±æ ta¶mê i zapyliæ tym rozpuszczalnikiem ten ¶wie¿y lakier i ten stary który chce ¶cieniowaæ z tym ¶wie¿ym tak ?? |
|
|
|
|
Miki
|
Wys³any: 2011-04-27, 08:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 523
|
drajwer12, Polakieruj lepiej ca³y element, bo na 100% Ci to cieniowanie nie wyjdzie. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
|
drajwer12
|
Wys³any: 2011-04-27, 11:55
|
0
|
|
|
|
Miki i o tu siê mylisz jak narazi jest ok wiadomo z teko nie zrobisz nowego a to jest tylnki b³otnik to ciekawe jak ci go ca³ego chyba z dachem pomaluje , pomalowa³em i tylko odcinka jest na progu a ty resztê to wszystko cieniowanie !! |
|
|
|
|
stek
|
Wys³any: 2011-04-27, 20:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 235 Sk±d: ok kraków
|
drajwer12 napisa³/a: |
Tak jak napisales..tyle, ze rozpuszczasz nim odkurz w strefie przejscia, a nie ciagniesz po calosci . |
i co to jak ja mam kawa³eczek nadkola to okleiæ pomalowaæ pierwsze baz± potem lakierem, ¶ci±gn±æ ta¶mê i zapyliæ tym rozpuszczalnikiem ten ¶wie¿y lakier i ten stary który chce ¶cieniowaæ z tym ¶wie¿ym tak ??[/quote]
Kolego, jak nie robi³e¶ tego nigdy, a napewno nie robi³e¶ to odpu¶æ sobie. Napewno ci nie wyjdzie a jak ju¿ to bedzie widaæ, Szacunek dla Ciebie ale tu trzeba troche praktyki. pozdr. |
|
|
|
|
drajwer12
|
Wys³any: 2011-04-28, 19:51
|
0
|
|
|
|
stek mo¿e trzeba i trochê praktyki i wszystkiego, a prefaszystowskim warunków ja zrobi³em do na lustereczko nie widaæ grama przej¶cia tyle to ¿e dobrze mi farbê dobrali
i dla tego te¿ ale nie widaæ ³±czeni wcale super ten rozpuszczalnik polecam . A takich co niec nie wiedza a cwaniaczka potrafi± to niech lepiej nic nie mówi± bêdzie czy¶ciej na forum |
|
|
|
|
stek
|
Wys³any: 2011-04-28, 20:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 235 Sk±d: ok kraków
|
drajwer12 napisa³/a: | stek mo¿e trzeba i trochê praktyki i wszystkiego, a prefaszystowskim warunków ja zrobi³em do na lustereczko nie widaæ grama przej¶cia tyle to ¿e dobrze mi farbê dobrali
i dla tego te¿ ale nie widaæ ³±czeni wcale super ten rozpuszczalnik polecam . A takich co niec nie wiedza a cwaniaczka potrafi± to niech lepiej nic nie mówi± bêdzie czy¶ciej na forum |
no to szacun, jaki to ten rozpuch polecasz? ja robie na ak350. mo¿esz wrzuciæ jakie¶ foto tej pracy?Pozdr. |
|
|
|
|
Miki
|
Wys³any: 2011-04-28, 21:40
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 523
|
drajwer12, Po jakiemu Ty piszesz, i kogo nazywasz cwaniaczkiem który nic nie wie? |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|