Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Nyguss 
Wys³any: 2011-04-27, 09:25   Odtworzenie pasków na baku, jak?
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Witam, mam ma³y problem, znajomy odrestaurowuje kawasaki z 440, mam mu pomalowaæ dwa plastiki i bak, z tym, ¿e na baku jest naklejka, któr± chce, ¿eby pó¼niej by³a namalowana... i tutaj moje pytanie jak to zrobiæ? Tutaj podsy³am zdjêcie pogl±dowe motoru. My¶la³em o kalce na mokro, wyschnie odrysowaæ wyci±æ i by³by szablon, ale tam jest podwójny pasek, zale¿y mi na prezycji. w za³±czniku przesy³am zdjêcie motoru i owego paska.

Kawasaki Z440C 81.jpg
Plik ¶ci±gniêto 258 raz(y) 27.1 KB

setka 
Wys³any: 2011-04-27, 13:07   
0
UP DOWN

Ta¶ma elastyczna 3M lub innej firmy + powycinaæ liternictwo na ploterze i bêdzie szablon mega preyzyjny.

slawciu 
Wys³any: 2011-04-27, 19:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Kielce
Pasek mozesz robic pêdzelkiem oklejaj±c wczesniej tasm± taki ksztalt w jakims odstêpie od lini i zrobic to po malowaniu na czerwono (szparunek) pinstriping

lub pomalowac zbiornik baz± z³ot± poczekac az podeschnie ok 30min i wtedy wykleic pasek tasm± liniow± i po calosci lakierowac czerwonym, a przed polozeniem klaru sci±gn±æ maskowanie paska i wszysto przykryc klarem.
:)lub amatorsko tak:
¼ród³o: Markus zabytki

Miki
Wys³any: 2011-04-27, 20:53   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Kupujesz szparunki np od WSK-i(s± cieñsze jak ta¶ma liniowa) lakierujesz zbiornik na z³oto, naklejasz szparunki tak jak chcesz(da siê je lepiej wywijaæ jak ta¶mê liniow±), lakierujesz na czerwono(czy jaki tam ma byæ kolor) odklejasz szparunki, lejesz klar.

Inny sposób ale to w starszych motorkach. Zbiornik w kolor, zakup pêdzla http://www.pedzle.com.pl/...p?pcid=1&page=4 setka wódki(co by r±czka nie lata³a) i malu malu. :D

samurajek
Wys³any: 2011-04-27, 21:06   
0
UP DOWN

Sk±d: Wroc³aw
Witam
1. ¦ci±gn±æ zbiornik uprzednio wylaæ wachê
2. Zawie¶æ do agencji reklamowej
3.Zeskanowaæ zachowuj±c wymiary np mas szeroko¶æ i wysoko¶æ
4.Obrobiæ w Corelu szparunek i napis powinna byæ czcionka kawasaki
5.Przymiarka i ewentualne poprawki
6.wyci±æ z folii szablonowej
7.malu malu

W razie pytañ s³u¿ê pomoc±
pozdro

Nyguss 
Wys³any: 2011-05-02, 18:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Dziêki serdeczne Panowie, jak skoñcze wstawie foto jak wysz³o, bêdê robi³ jak kolega samurajek piszê, bo mam znajomego w agencji a nie wpad³em na to. Z samym paskiem jest taki problem, ¿e jest podwójny i ma zmienn± szeroko¶æ(na fotce pogl±dowej nie widaæ, a z napisem kawasaki nie bêdzie problemu bo jest to tabliczka metalowa. Jeszcze raz serdeczne dziêki!

samurajek
Wys³any: 2011-05-03, 15:18   
0
UP DOWN

Sk±d: Wroc³aw
Witam
Teraz widzê ,¿e napis przykrêcany nie dopatrzy³em
pozdro :cool:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów