Autor |
Wiadomość |
 |
mariann
|
Wysłany: 2011-05-01, 07:48 dziwne zjawizko po naÂłoÂżeniu bazy
|
0
|
|
|
|
witam kolegĂłw wczoraj malowaÂłem caÂły bok samochodu.
To co byÂło do szpachlowania to po szpachlowaÂłem, szpachlĂŞ pokryÂłem podkÂładem akrylowym,
Po wyschniĂŞciu na drugi dzieĂą zmatowaÂłem Âładnie elementy odtÂłuÂściÂłem zmywaczem novola poczekaÂłem jak odparuje odmuchaÂłem jeszcze raz caÂłoÂśc i standartowo wzioÂłem sie za malowanie.
Po³o¿y³em jedn¹ warstwê bazy, ³adnie kryje ju¿ siê cieszê ¿e jest bajka a tu nagle na moich oczach na drzwiach kierowcy pojawia siê coœ wygl¹daj¹ce jak œmieÌ. Myœlê sobie pewnie coœ siê przyklei³o, ale patrzê i nie wierzê to coœ sie zaczyna powiêkszaÌ, zacze³o rosn¹Ì i siê podnosiÌ, wygl¹da³o jak tartka ,w ci¹gu piêciu minut uros³o do wymiaru 3 x 3 cm i siê zatrzyma³o. Baza wsta³a i siê oddzieli³a od lakieru tak jak by siê zwa¿y³a.
To dobrze Âże pojawiÂło siĂŞ to tylko na drzwiach kierowcy, skoĂączyÂłem pozostaÂłe elementy a ten problem rozwiÂązaÂłem dzisiaj rano. ZdarÂłem to przyszpachlowaÂłem psikÂłem podkÂładem i na to baza clar i ok
Pytanie od czego to mogÂło siĂŞ zrobiĂŚ i dla czego tylko w tym jednym miejscu na szczĂŞÂście. PozostaÂła elementy idealne. |
|
|
|
 |
rraadeek
|
Wysłany: 2011-05-01, 08:31
|
0
|
|
|
|
Witam, ja miaÂłem podobny przypadek jak przetrzesz podkÂład do szpachli to Ci siĂŞ tak zrobi albo metalika do bazy nawet jak malujesz samym bezbarwnym to teÂż bĂŞdzie pajÂączek przynajmniej ja miaÂłem taki przypadek. WiĂŞc to moÂże byĂŚ od tego. |
|
|
|
 |
zolwik
|
Wysłany: 2011-05-01, 09:24
|
0
|
|
|

|
Dobrze gada teÂż tak miaÂłem |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2011-05-01, 10:43
|
0
|
|
|
|
mariann napisał/a: | Pytanie od czego to mogÂło siĂŞ zrobiĂŚ i dla czego tylko w tym jednym miejscu na szczĂŞÂście. |
Panowie..auta ktore dostajemy w rece, moga miec rozne wczesniejsze przygody.
Dlatego tez, potrzebna jest nasza wnikliwa analiza podloza, jakie mamy naprawiac.
Zwykly test nitro pozwala juz na wstepna ocene..dodatkowo, problemy z pozniejsza obrobka wskazuja na fakt, ze podloze nie jest stabilne..co w konsekwencji rodzi pozniejsze problemy.
W lakiernictwie nie ma litosci..kazdy etap naprawy, musi byc wnikliwie obserwowany i wykonany zgodnie z technologia. Kazde uchybienie da o sobie znac w koncowym rozrachunku.. |
|
|
|