Witam, maluje w Simsonie S51 ramê sprayami firmy Motip i mam problem z wyskakiwaniem takich pêcherzyków i pêkaniem lakieru, rama zosta³a dok³adnie oszlifowana (ca³a korozja zdarta itp.) oraz odt³uszczona za pomoc± benzyny ekstrakcyjnej. Próbowa³em poprawiaæ ju¿ to z 5 razy i zawsze efekt podobny, dodam te¿ ¿e podk³ad równie¿ siê wa¿y (pêka itp.)
Wiem ¿e spray to spray i nie osi±gnê takiego efektu jak za pomoc± pistoletu ale wiele razy malowa³em sprayem i nie by³o takich problemów wiêc co¶ tu jest nie tak.
Kolego skoro ju¿ wielokrotnie malowa³e¶ sprayami to masz "wiêksze do¶wiadczenie" od osób które lakieruj± tylko i wy³±cznie pistoletami Takze proponuje samemu poszukaæ "przyczyny" tych "defektów" ewentualnie poszukaæ pomocy na forum u¿ytkowników tych "pojemników z lakierem" A próbowa³e¶ malowaæ pêdzelkiem? Mo¿e nie bêdziesz mia³ tych "problemów" Pozdrawiam!
lakierowalem pistoeltem i tez tak mialem. podklad sie podnosi. najprawdopodobniej zla farba w tym spreyu. mi sie podnioslo kiedys bo dolalem nitro do lakieru ale to kiedys bylo
Robertlodz09, jak nie masz nic sensownego do powiedzenia w temacie to siê nie wypowiadaj. Nie staæ mnie na porz±dny kompresor, a nie bêdê kupowa³ 24 litrowego z "basspolska" bo szkoda mi kasy na takie chwilowe wydatki.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum