Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Kamek
Wys³any: 2011-05-08, 18:50   Wa¿enie siê lakieru?
0
UP DOWN

Witam, maluje w Simsonie S51 ramê sprayami firmy Motip i mam problem z wyskakiwaniem takich pêcherzyków i pêkaniem lakieru, rama zosta³a dok³adnie oszlifowana (ca³a korozja zdarta itp.) oraz odt³uszczona za pomoc± benzyny ekstrakcyjnej. Próbowa³em poprawiaæ ju¿ to z 5 razy i zawsze efekt podobny, dodam te¿ ¿e podk³ad równie¿ siê wa¿y (pêka itp.)

Zdjêcia : http://img812.imageshack.us/g/zdjcie0121g.jpg/

Wiem ¿e spray to spray i nie osi±gnê takiego efektu jak za pomoc± pistoletu ale wiele razy malowa³em sprayem i nie by³o takich problemów wiêc co¶ tu jest nie tak.

Pozdrawiam.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-05-08, 19:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kolego skoro ju¿ wielokrotnie malowa³e¶ sprayami to masz "wiêksze do¶wiadczenie" od osób które lakieruj± tylko i wy³±cznie pistoletami :tak: Takze proponuje samemu poszukaæ "przyczyny" tych "defektów" ewentualnie poszukaæ pomocy na forum u¿ytkowników tych "pojemników z lakierem" ;) A próbowa³e¶ malowaæ pêdzelkiem? Mo¿e nie bêdziesz mia³ tych "problemów" :rotfl: Pozdrawiam! :spoko:

kropen16 
Wys³any: 2011-05-08, 19:24   
0
UP DOWN
Przemo

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: MKW
lakierowalem pistoeltem i tez tak mialem. podklad sie podnosi. najprawdopodobniej zla farba w tym spreyu. mi sie podnioslo kiedys bo dolalem nitro do lakieru :cool: ale to kiedys bylo :spoko:

Kamek
Wys³any: 2011-05-09, 13:01   
0
UP DOWN

Robertlodz09, jak nie masz nic sensownego do powiedzenia w temacie to siê nie wypowiadaj. Nie staæ mnie na porz±dny kompresor, a nie bêdê kupowa³ 24 litrowego z "basspolska" bo szkoda mi kasy na takie chwilowe wydatki.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: