Autor |
Wiadomość |
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-05-24, 18:00
|
0
|
|
|
|
kropen16 napisał/a: | np 4 dziurki na dyszy i idzie malo powietrza duz ecisneinie a hvlp ma np 8 dziurek i bierze duzo powietrza przy malym cisnieniu |
Pierwsze rozdanie pokrzyw lakierniczych - gÂłupot ,,, tak czytaj.
kropen16 napisał/a: | wez tego drugiego jesli juz. |
Druga wtopa. To przecieÂż najgorszy mozliwy wybĂłr.
barteek933 napisał/a: | dobra juÂż zamĂłwiony ten 2 i odwadniacz i reduktor i z³¹czka, na pewno zdam relacje i powiem jak siĂŞ maluje nim. |
Sorki Âże oczerniam TwĂłj nowy sprzĂŞt. Mam nadzieje Âże dobrze trafisz i Ci posÂłuÂży. |
|
|
|
 |
barteek933
|
Wysłany: 2011-05-24, 18:19
|
0
|
|
|
|
a wÂłaÂśnie Âże rp ma 4 dziurki a hvlp ma ich 10 |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2011-05-24, 19:14
|
0
|
|
|
Przemo
|
napisalem NP.!!! czytajcie uwaznie co gun to inaczej i dalem chlopakowi przyklad . nie musiscie na mnie tak naskakiwac. |
|
|
|
 |
barteek933
|
Wysłany: 2011-05-24, 21:13
|
0
|
|
|
|
ja napisa³em w twojej obronie bo w sprawie mojego napisa³eœ dobrze a w tamtym tylko o dwie siê pomyli³eœ ale dziêki twojej odp za³apa³em jaka jest ró¿nica pomiêdzy nimi |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2011-05-24, 21:55
|
0
|
|
|
Przemo
|
barteek933, mowie ci kazdy gun hvlp ma inna ilosc dziurek. porownaj sate a devilbisa a np speedwaya. lakieruje amatorsko i co do pozoru ze te guny zle lakieruja to nikt ich nie mieli w rekach albo ja mam 2 dobre egzemplarze. HVLP dobrze sie lakieruje sluza mi juz 1,5 roku a lakieruje 4-5 elementow na tydzien. do klaru uzywam tez speedwaya tylko hp. wiem ze zaraz pojawi duzo odpowiedzi i ludiz ktorzy beda chcieli mnei zgorszyc ale nei wuierzylem sprobowalem i jestem zadowolony. moze kiedys wrzuce foty jakies. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-05-24, 23:29
|
0
|
|
|

|
Lackdoktorku ,niepotrzebnie przerwaÂłeÂś ten "potok wiedzy i porad" Tak dobrze mi siĂŞ go czytaÂło Tylko przestraszyÂłeÂś fachowcĂłw "od otworkĂłw itp." Temat byÂł "rozwojowy" Porady "babki z internetowego sklepu ,fachowcĂłw amatorĂłw ,liczenie dziurek ,itp." TakÂże "Panowie" nie zraÂżajcie siĂŞ kolegÂą Lackdoktorem i piszcie dalej w tym jakÂże "rozwojowym" temacie ku mojemu i innych wielkiemu Pozdrawiam!
ps. Niech ÂżyjÂą taywaĂąsko-chiĂąskie "cuda" a-la HVLP ,RP ,HP
Amatorzy z ca³ego kraju -KUPUJCIE JE Wszelkie pytania ,tylko i wy³¹cznie do
"Babek z internetowych sklepĂłw" Po co macie "zaÂśmiecaĂŚ" forum
swoimi pytaniami
Aaa jeszcze jedno! MoÂże kolego kropenek16 wrzucisz te "foty" jak wyglada to twoje "lakierowanie" tym "cudownym" HVLP |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2011-05-25, 06:02
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | Pierwsze rozdanie pokrzyw lakierniczych - gÂłupot ,,, tak czytaj. |
@Lackdoctor ? ... na pistolet lakierniczy mĂłwisz "sprycer", a na sprĂŞÂżarkĂŞ "pyrkacz" ?
.... Pewenie tak, skoro durnia nazywasz "pokrzywÂą". ... |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
ignac2004
|
Wysłany: 2011-05-25, 08:16
|
0
|
|
|

|
Ja mam IwatĂŞ Air GunsĂŞ AZ3 HTE2 i powiem tak. Jak na warunki garaÂżowe, to wiem, Âże nie chcĂŞ Âżadnego innego pistoletu Bardzo fajnie rozbija materiaÂł a przy tym, nie wywala lakieru w "kosmos" czyt. nie tam gdzie potrzeba
Do podkÂładu kupiÂłem jakiegoÂś Sico toolsa i jest ok, ale tak jak mĂłwiĂŞ, do baz, za tÂą kasĂŞ to IWATA sprawuje siĂŞ super. |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2011-05-25, 15:19
|
0
|
|
|
Przemo
|
to wrzucam fote . owiewka od kawasaki ninja 750. jak sie umie to sie wszytkim polakieruje a to ze ty robisz na najwyzszej klasie i wszytkich ponizasz swiadczy o twoim braku kultury.kazdy ma to co lubi chyba nei chodzi jaki ma sie sprzet tylko jakie wychodza efekty i kazdy sie z tym zgodzi bo samo sie nci nie polakieruje.potrzebna jest do tego reka ludzka.
ZdjĂŞcie0048.jpg na zyczenie |
 |
Plik ściągnięto 185 raz(y) 909.04 KB |
|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2011-05-25, 20:09
|
0
|
|
|

|
@kropen16 ... nie chcĂŞ ciĂŞ krytykowaĂŚ albo poniÂżaĂŚ ... ale trochĂŞ pierrrdzielisz gÂłupoty kolego. Twoje foto w rozdzielczoÂści 260 dpi nie pokazuje nawet dokÂładnie koloru tej owiewki, a co dopiero efektu formowanego przez pistolet ktĂłrego uÂżywasz.
"RĂŞka ludzka" to moÂże polakierowaĂŚ takÂą owiewkĂŞ walkiem z gÂąbki, a potem zjechaĂŚ papierem 1200, 1500, 2000 i wypolerowaĂŚ watÂą z apteki z odrobinÂą Automnaxu ... tylko co z tego jak to tak samo durne ... sorry sorry POKRZYWOWE ... jak uÂżywanie do tego celu rozpylacza zamiast pistoletu do precyzyjnego lakierowania.... bo chyba nie zamierzasz tu nikogo przekonywaĂŚ na forum dla lakiernikĂłw, Âże Speedway to wÂłaÂśnie takie narzĂŞdzie ? ... i raczej na twoim miejscu to nie galopowaÂłbym z ocenÂą tego sprzĂŞtu jako HVLP ... to HP kolego . Bardzo mi kur...a przykro, ale taka jest prawda . |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2011-05-25, 20:26
|
0
|
|
|
Przemo
|
miales w reku? albo mi sie takie modele 2 trafily. dobra nie wypowiadam sie juz na ten temat |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-05-25, 20:50
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Twoje foto w rozdzielczoÂści 260 dpi |
Czym mierzyÂłeÂś??? WierteÂłkiem ???
img[width=1129] {
width: 1129px;
}
img[height=442] {
height: 442px;
}
Bo ja mam inne lepciejsze narzĂŞdzia pomiarowe.
Co nie znaczy Âże foto jest do duszy. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-05-25, 21:01
|
0
|
|
|
|
kropen16 napisał/a: | miales w reku? albo mi sie takie modele 2 trafily. |
Te pistolety lakieruja, fakt.
I wszystko zalezy tylko od tego jakie oczekiwania ma lakiernik.
Jak niemasz porĂłwnania z markowym sprzĂŞtem to nawet zwykÂły pistolet z marketu wydaje siĂŞ normalnym narzĂŞdziem. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
broniszow
|
Wysłany: 2011-06-06, 23:21
|
0
|
|
|
|
Wiem, ¿e ju¿ po temacie, ale co do rozdzielczoœci zdjêcia to ¿aden nie mia³ racji.... Zdjêcie nie ma 260dpi, nie by³o mierzone wierte³kiem. To co poda³ Lackdoctor to wys/sze zdjêcia w px. W rzeczywistoœci ma 72dpi i wykonany tel Nokia X3 (aby to sprawdziÌ wystarczy zapisaÌ zdj na dysku i sprawdziÌ w³aœciwoœci), ale to wszystko tak na marginesie i na przysz³oœÌ |
|
|
|