Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
jonko
Wys³any: 2011-05-25, 10:56   Lakier bezbarwny Profix Cp 300
0
UP DOWN

Witam Podpowiedzcie co s±dzicie o tym lakierku.Czy Dobrze siê to rozlewa i jaki efekt koñcowy. I jak z matowaniem tego lakierku? Pozdro

PROJEKTER
Wys³any: 2011-05-25, 19:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Ciekawe pytanie ... bo o systemie Profix to informacji tu minimalna ilo¶æ :/

diablo74 
Wys³any: 2011-05-25, 20:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Jak ju¿ chcesz robiæ w profixie to polecam cp 1500

krzyzak_e38
Wys³any: 2011-05-26, 14:20   
0
UP DOWN

Witam!
Kiedys uzywalem tego lakieru do nauki. I powiem ze na starsz auta spoko sie nadaje!
masz tu kilka fot elementow polakierowanych tym lakierem jakims chinskim pistoletem za 60zl i sprezarka 24l.:)) (takie sa poczatki z przed kilku lat);P ^^ ^^

Mysle ze kazdy a znaczna wiekszosc choc raz malowala tym lakierem a NAWET MALUJA nim auta lub elementy. Tylko wstyd sie przyznac??(tak mi sie wydaje i to sa moje domysly a nie wrzuta do kogos za cos tam. kazdy uzywa tego czego chce czyz nie?) ja sie uczylem na tym lakierze bo kosztowal on 28 albo 30zl za litr ;P takze nie zal bylo pieniedzy na nauke bo to smieszna cena
(widzialem na wlasne oczy jak gosciu malowal tym lakierem a klase 2000r i c klase z bodajrze 2002r)

po lakierowaniu w mojej profesjonalnej komorze lakierniczej (przed polerowaniem) ;P ^^ ^^

krzyzak_e38
Wys³any: 2011-05-26, 14:48   
0
UP DOWN

a tu kolejne zdjecie tez bok malowany tym lakierem!
Do odrobki jest dobry!
czy sie rozlewa? to zalezy od wielu czynnikow i od twojej lapy.
jak na kompresor 24litry i pistolet za 60zl z briko (bo te za 30 psuly sie jak umylem w nitro ;P ;P ^^ ^^ ) to naprawde efekt byl zadowalajacy jak na tamte czasy.
Polerke mialem tylko firmowa FLEX(dostalem od kumpla jako prezent i od tego sie zaczelo w sumie)
Fajnie czasem powspominac sobie:))

Pozdrawiam i czekam az ktos z was sie wypowie na temat tego lak bo nie wierze ze tyle ludzi tu siedzi i nikt nic nie wie!! ^^ ^^

diablo74 
Wys³any: 2011-05-26, 20:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Ja siê uczy³em na cp 400 podobny do cp 300 fajny lakier jak pisze przedmówca dzi¶ robiê na cp 1500 ró¿nica jest tylko taka ¿e cp 300-400 maj± mniej cz±stek sta³ych i trza nimi ze 3-4 warstwy polecieæ a 1500 ma wiêcej cz±stek sta³ych (tzw HS) i w zupe³no¶ci starcz± dwie warstwy (karta techniczna mówi ¿e 1,5 warstwy)

Tam gdzie siê zaopatrujê bez przejêcia profesjonalne warsztaty bior± profixa i co tu ¶ciemniaæ na to co robiê wystarcza nie ka¿dy lakieruje bryki z bie¿±cego roku produkcyjnego lub rok starsze dla mnie relacja jako¶æ/cena jest ok i to wystarczy

wezuwiusz3 
Wys³any: 2011-09-15, 20:21   Lakier profix
0
UP DOWN

Tani lakier,mo¿na nim robiæ w warunkach gara¿owych .Adekwatna jako¶æ do ceny.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: