Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
klimeq 
Wysłany: 2011-06-02, 16:06   Dziury w podkÂładzie
0
UP DOWN

Witam
Odrazu mĂłwiĂŞ Âże przeszukiwaÂłem forum i nie znalazÂłem odpowiedzi ;P

1. Panowie prawdo podobnie zrobiÂłem trochĂŞ za gĂŞsty podkÂład i po wyschniĂŞciu na dachu porobiÂły mi siĂŞ takie miniaturowe dziurki przez caÂły podkÂład (do poprzedniej warstwy) co z tym teraz zrobiĂŚ ?? zmatowaĂŚ i poÂłoÂżyĂŚ ze 2 warstwy rzadszego podkÂładu czy jak?? bo juÂż sam nie wiem.

2. Co zrobiÌ z przetartym podk³adem do go³ej blachy?? By³a usuniêta rdza, reaktywny no i podk³ad akrylowy i na niektórych rantach i w zakamarkach niechc¹cy przetar³em do blachy :sad: Mogê prysn¹Ì to epoksydowym i normalnie zmatowaÌ 800 ?

I jeszcze pytanko jaki bezbarwny byÂście polecili "do garaÂżu" ??
Pozdrawiam :)

jacenty 741
Wysłany: 2011-06-02, 22:12   
0
UP DOWN

Ad 1:raczej zastanĂłw siĂŞ,czy to nie woda albo olej (silikon),jeÂśli nieto zeszlifuj do w miarĂŞ rĂłwnej powierzchni,i zapodkÂładuj jeszcze raz:
Ad 2:MoÂże byĂŚ epoksyd,i to nawet m/m przed bazÂą,ale nie polecam,lepiej kup spray na przeszlifki,aplikujesz go na 10 min przed lakierowaniem,i bezpoÂśrednio na niego baza:
Ad 3:Jak do 3 (4) elementĂłw,to Novol Ultra,bardzo szybko schnie,nie ma tendencji do Âściekania (w granicach rozsÂądku,kaÂżdy moÂżna polaĂŚ)suchy w dotyku po 20 minutach,a po 3 godzinach moÂżna delikatnie polerowaĂŚ.

klimeq 
Wysłany: 2011-06-03, 15:06   
0
UP DOWN

Z tymi dziurkami to by³o trochê mojej winy bo jak k³ad³em pierwsz¹ warstwê tym gêstym podk³adem to strasznie zakurzy³em dach "grubym" odkurzem na to po³o¿y³em nastêpne warstwy i teraz jak zacz¹³em szlifowaÌ to ten odkurz spad³ i powsta³y dziurki :sciana:

A ten bezbarwny to na caÂłe autko ;) w sklepie polecaÂł mi jakiÂś challenger taki w zielonej puszce, powiedziaÂł ze on nim robi i jest git. Cena 80zÂł za komplet litr. Co byÂś poradziÂł ??

jacenty 741
Wysłany: 2011-06-03, 22:32   
0
UP DOWN

Challenger to praktycznie to samo,co Duxone,a moÂżna go kupiĂŚ za 65 pln za kpl.Za 71 zÂł kupisz nawet w sklepie internetowym DuPonta 3750s.

klimeq 
Wysłany: 2011-06-04, 06:54   
0
UP DOWN

A ten DuPont 3750s to on jest szybki czy wolny ? Potrzebuje raczej wolny ;)

gugun 
Wysłany: 2011-06-04, 09:42   
0
UP DOWN

moze poprostu szpachlowke miales do niczego i podklad nie zalal dziurek??

klimeq 
Wysłany: 2011-06-04, 13:14   
0
UP DOWN

szpachlówki nie by³o, tzn ogólnie to by³o tak. Autko by³o miejscami przyrdzewia³e wiêc oczyœci³em te miejsca do go³ej blachy prysn¹³em reaktywnym póŸniej akryl, tak gdzie trzeba to szpachla i auto by³o ca³e zmatowane i ca³e zapodk³adowane. Dziury s¹ tylko na dachy a tam nie ma grama szpachli ;] a zrobi³em tak bo poprzedni lakier to ciemny akryl a teraz bêdzie b³êkitny metalic. Nie wiem, mo¿e faktycznie woda w powietrzu ale to by tak wszêdzie by³o a to tylko na dachu gdzie tyle kurzu by³o ;]
To powiedzcie mi jaki w koĂącu ten akryl kupiĂŚ :D SamochĂłd bĂŞdzie malowany w garaÂżu pistolet Jonnesway JA-6111 a kompresorek 200 litrĂłw jw60 :)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu