Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
bigos83
Wysłany: 2011-02-25, 12:33   Kompresor do 800 PLN
0
UP DOWN

Witam FachowcĂłw :)

SzykujĂŞ siĂŞ do wymalowania paru elementĂłw w moim aucie i potrzebowaÂł bym waszej pomocy w kupnie kompresora tak do 800 PLN moÂże byĂŚ nawet uÂżywany.

Pistolet do podkÂładu i lakieru juÂż zakupiÂłem (Speedway HP 1,8 oraz Sico Bronze HVLP wraz z reduktorem) i teraz jedynie co mi brakujĂŞ to wÂłaÂśnie kompresor.

Proszê o wyrozumia³oœÌ i nie usuwania postu.

Pozdrawiam.

kropen16 
Wysłany: 2011-02-25, 12:46   
0
UP DOWN
Przemo

bigos83, nie robie tego zawodow lecz hobbystycznie i mam sprezarke 24 l wyd 194l/m na wyjsciu i pistolet speedway 1.3 HVLP . sprezarka chodzi non stop ale cisnienie nie spada ponizej 5 <sprezarka to woodstock z marketu> da sie tym 'malowac'' nie krytykojcie mnie bo wiem ze ten ''sprzet'' to g...;D ale po 16 malowaniach sie nie rozlecial;d JESZCZE :devil:

bigos83
Wysłany: 2011-02-25, 15:17   
0
UP DOWN

DziĂŞki za odpowiedÂź.
Ja tak Âże potrzebuje w ramach hobbistycznych remontuje mojÂą Honde CRX od podstaw i nic tak nie raduje jak robienie rzeczy samemu ale nie od biegajÂąc od tematu moÂżesz coÂś wiĂŞcej opisaĂŚ o swoim kompresorze chodziÂło mi bardziej o parametry.
Na co zwracaĂŚ szczegĂłlnÂą uwagĂŞ mile widziane linki z allegro.

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-02-26, 00:56   
0
UP DOWN

Kropen16 moÂżesz podesÂłaĂŚ nam foto tej swojej "wydajnej" 24-litrowej sprĂŞÂżarki? ;) CoÂś na te "moje proÂśby" jesteÂś zawsze "gÂłuchy" :rotfl: Bardzo chĂŞtnie zobacze (myÂśle ze inni takÂże) to "cudo" ktĂłre ma jak piszesz prawie 200 litrĂłw "wiatru" na "wydechu" i podczas "pracy pistoletem" utrzymuje 3 atm. ciÂśnienia :rotfl: ÂŻadna sprĂŞÂżarka 24-litrowa nie ma takiej "wydajnoÂści" :nie: Piszesz "gÂłupoty" jakie podajÂą sprzedawcy tych "cacek" na Alle.... ;)
WracajÂąc jednak do zadanego pytania to proponuje kolego bigos83 abyÂś "poszukaÂł" sprĂŞÂżarki dwutÂłokowej :tak: BĂŞdzie dawaĂŚ zawsze wiĂŞcej niÂż te "super ach i och" gĂłwn..e jednotÂłokowe :tak: Pistolet takÂże proponuje kupiĂŚ do lakieru i bazy taki HP (wysokociÂśnieniowy) ,poniewaÂż te "taywaĂąsko-chiĂąskie cuda" majÂą tylko napisy Âże sÂą niby
HVLP ;) a podawane ich parametry i dane techniczne sÂą "wziĂŞte z sufitu" :rotfl: przez ich "internetowych sprzedawcĂłw" :tak: Chcesz kolego kupiĂŚ "dobry" i juÂż "markowy" pistolet ,to "zainwestuj" i kup za okoÂło 450zÂł -AIR GUNSA AZ3 HTE2 :tak: MiaÂłem ten pistolet "w rĂŞkach" i przyznam Âże mnie "bardzo miÂło zaskoczyÂł" :tak: MoÂże wydatek "spory" jak na poczÂątek ,ale bĂŞdzie ci "sÂłuÂżyÂł" przez kilka Âładnych lat :tak: A to jest bardzo duÂżo :tak: Taywany sÂą tanie i "krĂłtko Âżywotne" :tak: ,wiem to takÂże z wÂłasnego "doÂświadczenia" :tak:
"Tanio nie znaczy dobrze" :nie: warto kupiĂŚ coÂś w miare "dobrego" ,nawet zestawy naprawcze do tej Air Gunsy AZ3 nie sÂą drogie :nie: coÂś koÂło 200zÂł :tak:
Pozdrawiam! :spoko:

kropen16 
Wysłany: 2011-02-26, 10:21   
0
UP DOWN
Przemo

Robertlodz09, ta sprezarka ma 220l/m na wejsciu , producent pisze ze ma 170l/m na wydechu . z ciekawosci postanowilem obliczyc. zbiornik do 8 atm nabija w niecale 90s. <liczeylem ze wzoru ktory mozna znalesc w necie> okazalo sie ze ma 194. mniejsza o to . nigdy nawet na takiej nie pracowales a mowisz. wiem mala jak cholera ale daje rade. ^^ w planach mam kupic wiekszom 120l 2 lub 3 tlokowa . ale narazie fundusze nie wystarczaja.

bigos83
Wysłany: 2011-02-26, 10:36   
0
UP DOWN

Kolego Robertlodz09, w tym problem Âże juÂż zakupiÂłem Sico Bronze bo czytajÂąc tu taj forum kaÂżdy proponowaÂł go na poczÂątek. Pewnie za tÂą cenĂŞ nie ma siĂŞ czegoÂś wielkiego spodziewaĂŚ. ChciaÂłbym siĂŞ po prostu zapoznaĂŚ z tym wszystkim i przed przystÂąpieniem do prac trochĂŞ poĂŚwiczyĂŚ tak wiĂŞc sÂądzĂŞ Âże za tÂą kasĂŞ chyba wystarczy. OczywiÂście jak siĂŞ mylĂŞ to proszĂŞ o poprawĂŞ w koĂącu to ja pytam :)
Na Allegro znalazÂłem kilka kompresorĂłw :

http://moto.allegro.pl/hi...1467746951.html

http://moto.allegro.pl/vi...1479689262.html

http://moto.allegro.pl/vi...1459903792.html

Czy moÂże coÂś z uÂżywek np. ta :

http://moto.allegro.pl/ko...1475686025.html

Wkurzaj¹ce jest to ¿e wiêkszoœÌ sprzedawców nie podaje wartoœci wyjœciowej no ale wiadomo dlaczego.

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-02-27, 00:36   
0
UP DOWN

Tak wiem Âże "polecajÂą" ten pistolet ,tylko Âże w wersji HP (wysokociÂśnieniowej) :tak: No ale skoro juÂż taki "taywaĂąsko-chiĂąski niby HVLP" kupiÂłeÂś to musisz kolego na nim sprĂłbowaĂŚ ;) Ale jeÂśli moÂżesz jeszcze wydaĂŚ te 80-Âąt kilka zÂłotych ,to kup jednak tego HP :tak:
Co do tych sprê¿arek to kup tak¹ dwut³okow¹ zespolon¹ razem z silnikiem :tak: ich "wydajnoœÌ" na wydechu jest +- 240 litrów ,tak¿e jeœli "podepniesz" np. tak¹ Air Gunse AZ3 HTE2 która "potrzebuje" tylko 200 litrów ,to mo¿esz ju¿ "coœ" pomalowaÌ :tak:
Nie szukaj tzw. "okazji" na aukcjach :nie: ,poniewaÂż "licytujÂący" czasami zachowujÂą siĂŞ nieracjonalnie i "wbijajÂą" niejednokrotnie ceny do "poziomu z kosmosu" :rotfl: JeÂśli moÂżesz to poszukaj nie tylko w internecie ale rĂłwnieÂż po ogÂłoszeniach w prasie ,na gieÂłdach ,rynkach :tak: Tylko zawsze przed kupnem "uÂżywki" weÂż jÂą sprawdÂż :tak:
W zeszÂłym roku ,kolega z pracy kupiÂł takÂą dwutÂłokowÂą za 500zÂł a na All.... byÂła ta sama za ponad 1050zÂł :tak: I to nie "chiĂąska" tylko orginaÂł "italiana" ;) A to co ci sprzedawcy piszÂą Âże ich sprĂŞÂżarka jest "made in Germany" itd. to bierz z tzw. "przymruÂżeniem oka" ;) Pozdrawiam! :spoko:

bigos83
Wysłany: 2011-02-27, 11:22   
0
UP DOWN

Witam

OgĂłlnie to nic straconego drogi kolego :)
Pistolet zamawiaÂłem w piÂątek po poÂłudniu a w poniedziaÂłek rusza wysyÂłka tak wiĂŞc napisaÂłem
maila do sprzedawcy i powiedziaÂł Âże mogĂŞ wybraĂŚ HP - wysokociÂśnieniowy lub HVLP - niskociÂśnieniowy tak wiec bĂŞdĂŞ siĂŞ trzymaÂł Twoich rad i wezmĂŞ ten pierwszy.
Powiedz mi jeszcze jak¹ dyszê wzi¹Ì 1.3mm czy 1.4mm ?

DziÂś dorwĂŞ gazetĂŞ z soboty i przeglÂądnĂŞ ogÂłoszenia moÂże siĂŞ coÂś znajdzie.
A z tych linkĂłw co podaÂłem z allegro jakaÂś jest warta tych pieniĂŞdzy ?

Czekam za cennymi odpowiedziami i dziĂŞkujĂŞ za pomoc.

tajmus 
Wysłany: 2011-02-27, 12:19   
0
UP DOWN

Koledzy ja mam do sprzedania kompresor 2 tlokowy. 50 l butla. w cenie 700 zl to chyba najwydajniejsze i sprawdzone co moze byc. W po³¹czeniu z Air Gunse AZ3 HTE2 sprawdzi³ sie znakomicie. ponizej przyk³ad jak mo¿na nim polakierowac. moje gg 6534455. pozdro

http://img804.imageshack.us/i/1002029.jpg/
http://img98.imageshack.us/i/1002072l.jpg/
http://lakierowanko.info/...hp?t=3246#33565

bigos83
Wysłany: 2011-02-27, 12:52   
0
UP DOWN

Podaj dane techniczne proszĂŞ jaka to jest marka i ile czasu go juÂż posiadasz.

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-02-27, 17:37   
0
UP DOWN

To Srico kolego bigos83 to weÂż sobie z dyszÂą 1,3 :tak: BĂŞdziesz miaÂł i do bazy i do lakieru bezbarwnego :tak:
Kolego tajmus moÂżesz podesÂłac zdjĂŞcia tej swojej sprĂŞÂżarki? ;)

bigos83
Wysłany: 2011-02-27, 17:46   
0
UP DOWN

DziĂŞki kolego Robertlodz09, zamĂłwienie zostaÂło zmienione na SICO BRONZE HP.
Tylko jeszcze teraz takie pytanko na ich aukcji jest podana ró¿nica miêdzy HP a HVLP i z tego co tu jest napisane to:

HP - Do lakierowania lakierami akrylowymi koloryzowanymi, przemys³owymi oraz akrylowymi bezbarwnymi zaleca siê u¿ywanie wy³¹cznie pistoletu typu HP z ciœnieniem roboczym 3-5 atmosfer, poniewa¿ przy lakierowaniu HVLP uzyskujemy zbyt pomarszczon¹ powierzchniê (tzw skórkê pomaraùczy).

HVLP - jest przeznaczony g³ównie do nanoszenia lakierów bazowych metalicznych i per³owych. Nie oznacza to jednak, ¿e nie mo¿na nimi nanosiÌ lakierów akrylowych i poliuretanowych. Bardzo dobre wyniki uzyskuje siê tam gdzie wymagane jest ma³e zapylenie. Posiadaj¹ one ponad 65% wydajnoœci nanoszenia, przy ciœnieniu wejœciowym 1,5-3 atmosfery.

Czyli mam rozmieĂŚ Âże lakierĂłw metalicznych, bazy i perÂłowych nie bĂŞdĂŞ mĂłgÂł na nosiĂŚ tym pistoletem HP ? Tzn bĂŞdĂŞ mĂłgÂł ale bĂŞdĂŞ teÂż musiaÂł wykonaĂŚ polerkĂŞ ? bo wyjdzie cytryna ?

jacenty 741
Wysłany: 2011-02-27, 17:57   
0
UP DOWN

O Matko...
Nie,chodzi o to,Âże z zasady pistolety HVLP sÂą przeznaczone do nakÂładania bazy,w tym metalicznych i perÂłowych,z racji lepszego rozpylenia materiaÂłu,ale przy niÂższym ciÂśnieniu na wylocie (rzĂŞdu 0,7 bara).Natomiast pistolety HP (wysokociÂśnieniowe) sÂą dedykowane do nakÂładania lakierĂłw akrylowych,w tym bezbarwnych,oraz poliuretanowych,a gorzej sobie radzÂą przy bazach z efektem,wiĂŞksze jest ryzyko chmurzenia,zwÂłaszcza na jasnych kolorach.
bigos83 napisał/a:
Czyli mam rozmieĂŚ Âże lakierĂłw metalicznych, bazy i perÂłowych nie bĂŞdĂŞ mĂłgÂł na nosiĂŚ tym pistoletem HP ? Tzn bĂŞdĂŞ mĂłgÂł ale bĂŞdĂŞ teÂż musiaÂł wykonaĂŚ polerkĂŞ ? bo wyjdzie cytryna ?
A to,to juÂż totalna zaÂłamka,zupeÂłnie bez sensu :nie:

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-02-27, 17:59   
0
UP DOWN

Kolego kupujesz tani chiùsko-taywaùski produkt ;) Tak¿e to co pisz¹ sprzedawcy tego "gów..a" to bierz z tzw. "przymru¿eniem oka" :tak: Te HP s¹ najbardziej zbli¿one (podobne) do prawdziwych HP ,przynajmniej g³owica i rozmieszczenie na niej otworów od nadmuchu powietrza (które to odpowiadaj¹ za "rozbicie materia³u") :tak: Natomiast te g³owice "ala-taywan HVLP" to jest taki ich "wynalazek" :tak: Mo¿esz sam to sprawdziÌ :tak: Wejd¿ na strone np. Saty czy Iwaty i zobacz na zdjêciach jak wygl¹daj¹ g³owice na prawdziwych profesionalnych pistoletach HVLP i porównaj je (jeœli masz mo¿liwoœÌ poniewa¿ sprzedawcy "chiùsko-taywaùskich cacek" to ukrywaj¹ :tak: pokazuj¹c tylko zdjêcia tych pistoletów z profilu :rotfl: ) Pozdrawiam! :spoko:
I nie kupuj tego "manometru" pod pistolet za 20-cia kilka zÂł. poniewaÂż one do niczego wiĂŞcej jak do "pozowania do zdjĂŞcia" siĂŞ nie nadajÂą :rotfl:

bigos83
Wysłany: 2011-02-27, 18:21   
0
UP DOWN

jacenty 741, ja ciê nie zmuszam by¶ czyta³ te g³upoty ale je¶li by¶ nie zauwa¿y³ co jest napisane u samej góry ..."Lakiernictwo samochodowe dla profesjonalistów i (AMATORÓW)"... oczywi¶cie ja siê zaliczam do tej drugiej to wrzuæ proszê na luzzz bo nie ka¿dy jest tak poinformowany dobrze jak ty.

Robertlodz09, jaki byÂś polecaÂł manometr pod takiego guna ?

jacenty 741
Wysłany: 2011-02-27, 18:34   
0
UP DOWN

Ale nawet amator z umiejêtnoœci¹ czytania,loguj¹c siê na tym lub innym forum,potwierdza znajomoœÌ i zgadza siê na przestrzeganie regulaminu.A jedn¹ z g³ównych zasad jest niezadawanie po sto razy tego samego pytania,tylko mo¿na poœwiêciÌ trochê czasu,aby przejrzeÌ t¹ skarbnicê wiedzy,i nie pytaÌ po raz n-ty czym siê ró¿ni HVLP od HP,ani czy siê polerujê bazê!!! Ba tak mo¿na zrozumieÌ Twoje pytanie
bigos83 napisał/a:
lakierĂłw metalicznych, bazy i perÂłowych nie bĂŞdĂŞ mĂłgÂł na nosiĂŚ tym pistoletem HP ? Tzn bĂŞdĂŞ mĂłgÂł ale bĂŞdĂŞ teÂż musiaÂł wykonaĂŚ polerkĂŞ

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-02-27, 18:35   
0
UP DOWN

Kolego takie jeszcze "niedawno" byÂły tylko pistolety (wysokociÂśnieniowe) i ludzie "jakoÂś malowali" ;) Ja sam u "siebie po pracy" lakieruje teÂż "wysokociÂśnieniowymi" i mi bazy "nie chmurzy" ;) Kwestia tylko wprawy i oczywiÂście doÂświadczenia ;)
WeÂż poszukaj na Forum i poczytaj o pistoletach ,temat wielokrotnie poruszany :tak:
Co do manometru ,to podobno jakiÂś STAR (za okoÂło 70-Âąt kilka zÂł) jakoÂś juÂż siĂŞ sprawdzajÂą ,ale nie miaÂłem z nimi "do czynienia" takÂże nie wiem jak jest naprawde :tak:

tajmus 
Wysłany: 2011-02-27, 19:35   
0
UP DOWN

PoniÂżej zdjecia tego kompresora. Tego ktĂłry mam na sprzedaÂż.

Kompresor posiada dwa t³oki, dwa filtry, dwie standardowe szybko-z³¹czki ( trzeci¹ mo¿na pod³¹czyÌ bezpoœrednio na butli ).

Kompresor wyposa¿ony jest w dwa t³oki co podwy¿sza jego parametry wydajnoœci oraz pracy dlatego mo¿e wspó³pracowaÌ z wiêkszoœci¹ narzêdzi pneumatycznych na rynku których zapotrzebowanie powietrza nie przekracza 412l/min.

Dodatkowo na butli zostaÂł zamontowany specjalny zawĂłr do spuszczania zgromadzonej wody wewnÂątrz zbiornika.

Kompresor posiada wygodny w³¹cznik umo¿liwiaj¹cy w³¹czenie/wy³¹czenie urz¹dzenia oraz pracê ci¹g³¹ (sprê¿arka wy³¹cza siê automatycznie po osi¹gniêciu maksymalnego ciœnienia).

Zbiornik: 50L
Moc: 2,2 Kw / 3HP
WydajnoœÌ: 412 litrów/minutê (w praktyce na wyjsciu jest ~240-250)
Zasilanie: 230V / 50Hz
Max. ciÂśnienie: 10 atm. (ROBOCZE 8 atm)
TÂłoki: 2 (w ukÂładzie V)
Obroty: 2850 r/min
Wymiary: 58 x 28,5 x 58 cm
Przy³¹cze powietrza: ( szybko z³¹czka ) 1/4"
Waga: 43,2 Kg

POWÓD SPRZEDAZY: Tylko dlatego ze potrzebuje wiekszy o wydajno¶ci minimum 400 L.
http://lakierowanko.info/...hp?t=3246#33565

bigos83
Wysłany: 2011-02-27, 20:57   
0
UP DOWN

DziĂŞki Robertlodz09, za pomoc dalej juÂż sobie poradzĂŞ i myÂślĂŞ Âże moÂże za gĂłra dwa miesiÂące wpadnie mi w rĂŞce taki AIR GUNSA a SICO najwyÂżej posÂłuÂży do pod kÂładu.
Pozdrawiam mo¿na zamkn¹Ì temat.

grzesu3
Wysłany: 2011-04-26, 08:48   
0
UP DOWN

PodepnĂŞ siĂŞ pod temat

http://allegro.pl/show_item.php?item=1558907623

Czy on moÂże mieĂŚ na wyjÂściu 347 l/min. ? WÂłaÂściciel tak mi odpow. na email.

I czy tym kompresorem pomalujĂŞ naraz dwoje drzwi, bÂłotnik przĂłd i nadkole tyÂł audi a4 avanta? PISTOLET SICO HP 1.3
Pistolet podkÂładu Speedway HP 1,8

Z gĂłry dziĂŞki

Lackdoctor 
Wysłany: 2011-04-26, 09:33   
0
UP DOWN

grzesu3 napisał/a:
Czy on moÂże mieĂŚ na wyjÂściu 347 l/min. ?

NajproÂściej wydajnoÂśc obliczyĂŚ sobie odejmujÂąc 1/3 od podawanej teoretycznej.
Czyli jakieÂś 280 l/min tu bĂŞdzie max.

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-04-26, 09:34   
0
UP DOWN

Kolego to "cacko" moÂże mieĂŚ "gĂłra" na wyjÂściu okoÂło (+-) 240 lit. :tak: Na ssaniu to ma te
370-420 lit. :tak: Sprzedawcy z Allegów... pisz¹ "ró¿ne cuda" ¿eby tylko sprzedaÌ :rotfl: Na takiej sprê¿arce sz³a nawet Satajet 90 (275 lit. powietrza) :tak: Tylko skrêcony mia³em "troche" pobór powietrza na pistolecie :tak: Pozdrawiam! :spoko:

grzesu3
Wysłany: 2011-04-26, 09:39   
0
UP DOWN

A czy tym kompresorem pomalujĂŞ naraz dwoje drzwi, bÂłotnik przĂłd i nadkole tyÂł audi a4 avanta? PISTOLET SICO HP 1.3
Pistolet podkÂładu Speedway HP 1,8

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-04-26, 09:55   
0
UP DOWN

Odpowiem ci tak kolego ;) : ja na takim kompresorze polakieruje nawet caÂły samochĂłd :tak: Pozdrawiam! :spoko:

grzesu3
Wysłany: 2011-04-26, 10:03   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisał/a:
Odpowiem ci tak kolego ;) : ja na takim kompresorze polakieruje nawet caÂły samochĂłd :tak: Pozdrawiam! :spoko:

O to ja dam radĂŞ te cztery elementy :)

Lackdoctor 
Wysłany: 2011-04-26, 13:02   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisał/a:
ja na takim kompresorze polakieruje nawet caÂły samochĂłd

Ja teÂż :x:

grzesu3
Wysłany: 2011-04-26, 13:22   
0
UP DOWN

MoÂże i bym sprĂłbowaÂł, ale za maÂły garaÂż :)

grzesu3
Wysłany: 2011-04-29, 14:22   
0
UP DOWN

Panowie jaki kompresor do tego guna :) http://allegro.pl/show_item.php?item=1578180255
ten http://allegro.pl/kompres...1584898835.html

czy uÂżywany 2 letni bass Polska
Zbiornik: 50L
Moc: 2,2 Kw / 3HP
WydajnoœÌ: 412 litrów/minutê (w praktyce na wyjsciu jest ~240-250)
Zasilanie: 230V / 50Hz
Max. ciÂśnienie: 10 atm. (ROBOCZE 8 atm)
TÂłoki: 2 (w ukÂładzie V)
Obroty: 2850 r/min
Wymiary: 58 x 28,5 x 58 cm
Przy³¹cze powietrza: ( szybko z³¹czka ) 1/4"
Waga: 43,2 Kg

grzesu3
Wysłany: 2011-05-04, 11:21   
0
UP DOWN

Panowie proszĂŞ doradÂźcie odnoÂśnie posta wyÂżej :fiu:

pp100
Wysłany: 2011-06-03, 12:12   
0
UP DOWN

Witam pod³¹czam sie pod temat zakupi³em ten kompresor na alledrogo http://allegro.pl/dwutlok...1610516884.html prosze o porade jaki pistolet lub pistolety mam kupic??? c hce pomalowaÌ b³otnik i zderzak ,nak³adki na progi w e36 lakier diamont schwarc metalic , proszê o proade jaki mam kupiÌ pistolet i do czego ¿eby te elementy na tym kompresorze pomalowaÌ,i niezbyt drogi .. oraz co ma jeszcze dokupiÌ jaki odwadniacz?? mam niewielkie pojêcie o malowaniu proszê o dobra poradê

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-06-03, 12:24   
0
UP DOWN

Do jakiej kwoty kolego szukasz pistoletu? Pozdrawiam! :spoko:

pp100
Wysłany: 2011-06-03, 12:28   
0
UP DOWN

powiedzmy do 150zÂł
ten co jest w zestawie z kompresorem starczy do podkÂładu czy teÂż musze dokupiĂŚ?? i co jeszcze potrzebuje ,Âżeby mĂłc tym pomalowaĂŚ te elementy, i jeszcze jak mĂłgÂł bys mi doradziĂŚ jaki odwadniacz mi wystarczy i reduktor .?? Z gĂłry dziĂŞki

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-06-03, 12:43   
0
UP DOWN

Do tej kwoty to kup sobie Srico Bronze HP za oko³o 90z³. Ma doœÌ pozytywne opinie od u¿ytkowników ,jeœli mo¿na to tak nazwaÌ ;) Znajdziesz go na Alleg...no ;) ma najwieksz¹ liczbe kupionych egzemplarzy :rotfl: Na takie ma³e "malowanko" to kup sobie odwadniacz pod pistolet :tak: Najlepiej firmowy DeVilbissa :tak: (ca³y plastikowy) a nie ten "made in china". Pozdrawiam! :tak:

bigos83
Wysłany: 2011-06-03, 15:02   
0
UP DOWN

Tak jak Robertolodz09, piszĂŞ to Sico Bronze HP na poczÂątek.
Do podk³adu starczy Ci ten co jest w zestawiê sam go u¿ywa³em do nak³adania Wash Primera i podk³adu akrylowego. PoÌwicz sobie na tym Sico trochê a póŸniej zainwestuj w coœ lepszego np. ja kupi³em do bazy i klaru Air Gunsa IWATA i mega zadowolony jestem.

pp100
Wysłany: 2011-06-03, 23:26   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisał/a:
Do tej kwoty to kup sobie Srico Bronze HP za oko³o 90z³. Ma doœÌ pozytywne opinie od u¿ytkowników ,jeœli mo¿na to tak nazwaÌ ;) Znajdziesz go na Alleg...no ;) ma najwieksz¹ liczbe kupionych egzemplarzy :rotfl: Na takie ma³e "malowanko" to kup sobie odwadniacz pod pistolet :tak: Najlepiej firmowy DeVilbissa :tak: (ca³y plastikowy) a nie ten "made in china". Pozdrawiam! :tak:

A ten odwadniacz?? ile to cos kosztuje i jest na allegro??, a reduktor ?? potrzebne mi bêdzie takie cos??? ogólnie dziêki œliczne za pomoc jak ktos z was jest z czewy lub okolic lub wpadnie kiedy do czewy to stawiam browarka :D , a co do kompresora , dziœ go dosta³em rano i lipa musze oddac do naprawy lub do wymiany po w³¹czeniu chodzi jakies 15-20 sec i wybija korki 10a
;/

pp100
Wysłany: 2011-06-03, 23:30   
0
UP DOWN

co do pistoletu tu znalazÂłem http://allegro.pl/sico-to...1650180000.html hp mam wziÂąc nie hvlp do tego kompresora??i jaka dysze wybrac 1.3 czy 1.4??tego odwadniacza z reduktorem za 35zÂł co jest na tej aukcji nie braĂŚ??

kropen16 
Wysłany: 2011-06-04, 00:52   
0
UP DOWN
Przemo

takie reduktor tylko hamuja powietrze. do tego kompresora masz wziac LVLP lub HP i dyszke 1.4 na poczatek to taka ''uniwersalna'' ze tak powiem. taj korki 15a lub 20 i bedzie ci kompresor chodzil bez problemu. mialem podobnie.

pp100
Wysłany: 2011-06-04, 12:04   
0
UP DOWN

nic nie dadzÂą te korki daÂłem 20a i wybija na kompresorze przepiĂŞciĂłwka ;(

pp100
Wysłany: 2011-06-06, 10:09   
0
UP DOWN

kropen16 napisał/a:
takie reduktor tylko hamuja powietrze. do tego kompresora masz wziac LVLP lub HP i dyszke 1.4 na poczatek to taka ''uniwersalna'' ze tak powiem. taj korki 15a lub 20 i bedzie ci kompresor chodzil bez problemu. mialem podobnie.

to ktĂłry byÂł by lepszy??LVLP czy HP ? tak Âżeby mi ten kompresor wydaÂł

kropen16 
Wysłany: 2011-06-06, 15:22   
0
UP DOWN
Przemo

tylko LVLP bo potzrebuje malo powietrza, o polowe wiecej prawie bieze HVLP

Robertlodz09 
Wysłany: 2011-06-07, 01:09   
0
UP DOWN

Kolego PP100 ,kup do tego "kompresora" pistolet Srico Bronz HP z dyszÂą 1.3 lub 1.4 :tak:
Na takim kompresorze "szÂła mi" Sata jet90 :tak:
Kolega kropen16 jest jeszcze "m³odym raczkuj¹cym malarzem" ,na "etapie" wiary w to co pisz¹ sprzedawcy "tanich chiùsko-taywaùskich gów....ych cacuszek" ;) Tam nie masz ¿adnych LVLP czy HVLP pistoletów :nie: To s¹ pistolety "chiùskiego systemu -chgw" czyt. "Chu... go wie" :rotfl: Ostatnio mia³em (w swoich rêkach) pistolet ,na którego opakowaniu pisa³o ¿e jest HVLP ,a g³owice (jak i ca³¹ reszte) mia³ "skopiowan¹" z Sata jet B (1.4 E) :tak: i najlepiej "pracowa³" na ciœnieniu ponad 3,5 atm :tak: Musze przyznaÌ ¿e naprawde bardzo mi³o zaskoczy³ (jak za tak¹ cene) i kosztowa³ a¿.....oko³o 80z³ :rotfl: (tak twierdzi³ jego w³aœciciel) ;) Pozdrawiam! :spoko:

kropen16 
Wysłany: 2011-06-07, 14:36   
0
UP DOWN
Przemo

Robertlodz09, to napisze ''LVLP'' pasuje? :D za ta cene nie ma co wymagac.

pp100
Wysłany: 2011-06-07, 21:37   
0
UP DOWN

dziêx :D zaraz zamawiam na alledrogo ,co dokompresora ..heh okaza³o sie,¿e instalacje mam za cienk¹ w gara¿u ,muszê kupiÌ lepszy przewód :D :D jeszcze mam pytanko na aukcji pisa³o,¿e mo¿na do tego kompresora pod³¹czyÌ dodatkowy zbiornik w instrukcji nic takiego nie znalaz³em , wie ktoœ mo¿e jak to mogê najproœciej zrobiÌ co muszê dokupiÌ mam zbêdna butle od gazu 55l , zosta³a mi po rozebranym samochodzie ,mogê ja jakoœ wykorzystaÌ do powiêkszenia zbiornika teoretycznie ben-de mia³ 105l a nie 50l to chyba na plus???

kropen16 
Wysłany: 2011-06-07, 21:45   
0
UP DOWN
Przemo

podlaczenie butli skroci zywotnosc sprezarki ale o niewiele. w zbioniku powinno byc wejscie an wkrecenie szybkozlaczki bezposrednio do butli. o ile sie nie myle 1/2.powodzenia :spoko:

pp100
Wysłany: 2011-06-07, 21:50   
0
UP DOWN

tzn muszĂŞ taki przelot zrobiĂŚ???do butli przewĂłd i kombinowac coÂś przy tej butli od gazu??i z tej butli od gazu dopiero przewĂłd i pistolet?? silnik wedÂług producenta ma 3.1kw to wydaje mi sie ze jest duÂżo jak na 50l, chociaÂż nie znam sie na tym za bardzo

kropen16 
Wysłany: 2011-06-07, 22:03   
0
UP DOWN
Przemo

tak musisz pokombinowac. tylko dobrze wywietrz ta butle zebys wchodizl na to forum czesto a nie po raz ostatni.

pp100
Wysłany: 2011-06-07, 22:08   
0
UP DOWN

kropen16 napisał/a:
tak musisz pokombinowac. tylko dobrze wywietrz ta butle zebys wchodizl na to forum czesto a nie po raz ostatni.

heh no ok :) )) ben-de musia³ narazie jest tam pl zbiornika gazu muszê sie go jakoœ pozbyÌ :) ),tylko elektro zawór trzyma muszê go jakoœ podpi¹c chyba pod akumulator bo niechce sie spuœÌic

pp100
Wysłany: 2011-06-07, 22:32   
0
UP DOWN

Sory za zaÂśmiecanie mam jeszcze jedna pytanko narazie co do tej szlifierki http://allegro.pl/szlifie...1641914870.html po pomalowaniu ben de musiaÂł wyszlifowaĂŚ ? takie cosik da rade przy moim kompresorze?? jaka jest wasza opinia taka pneumatyczna jest lepsza czy lepiej kupic elektrycznÂą??i jaka w podobnej kwocie???

kropen16 
Wysłany: 2011-06-08, 15:19   
0
UP DOWN
Przemo

u mnie ona chodzi z przerwami:D lepszego ''sprzetu'' nie potrzebuje.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu