Autor |
Wiadomość |
 |
gdulus
|
Wysłany: 2011-06-07, 14:01 JAKI MIERNIK GRUBOÂŚCI LAKIERU ???
|
0
|
|
|
|
WITAM nie byÂło takiego tematu wiec otwieram , proszĂŞ doradÂźcie jaki zakupiĂŚ miernik gruboÂści lakieru, ktĂłry bĂŞdzie sÂłuÂżyÂł do:
1sprawdzenia czy element byÂł juÂż przekierowywany (czy jest oryginalny lakier)
2 czy jeœli by³ przekierowywany to czy by³ szpachlowany, jeœli szpachlowany to -jaka gruboœÌ szpachli .
3 do sprawdzenia auta przed zakupem
4 do sprawdzenia gruboÂści bezbarwnego przed polerka auta
czy wy w swoich warsztatach posiadacie i uÂżywacie taki miernik ??? |
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2011-06-07, 14:22
|
0
|
|
|
|
To jeszcze sobie oka nie wyrobiÂłeÂś? |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
gdulus
|
Wysłany: 2011-06-07, 14:42
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
caci
|
Wysłany: 2011-06-08, 16:19
|
0
|
|
|

|
Mam bardzo podobny, testowaÂłem teÂż duzo droÂższy za 400zÂł i powiem szczerze Âże jesli sie nie znasz to niewiele ci ten sprzĂŞt pomoÂże.
Przed malowaniem pokazuje np 120um, a po malowaniu dwoma warstwami klaru pokazuje np 140 wiec tez w normie. Wieksze ró¿nice beda tylko tam gdzie by³a baza i podk³ad, ewentualnie szpachla. Tylko ¿e wiekszoœÌ liczy na to, ¿e przy³o¿y w byle jakim miejscu elementu i mu powie czy by³ malowany a to niestety nie wyjdzie najczeœciej. Trzeba trafiÌ na miejsce szpachlowane albo przynajmniej podk³adowane. Poza tym te najtansze urz¹dzonka tak naprawdê maj¹ b³¹d do 50um mimo ¿e pisze na nim, ¿e do 10. Przetestowa³em to na ró¿nych pow³okach i czasem naprawde brak kompletnie dok³adnoœci.
Druga sprawa ¿e element malowany mo¿e byÌ nowy i bêdzie posiada³ odpowiedni¹ gruboœÌ lakieru, tak¿e jak sie nie znasz to i tak ci mog¹ sprzedaÌ bitego z³oma i twój miernik nic nie pomo¿e.
Ja go u¿ywam tylko dla klientów którzy upieraj¹ siê ¿e coœ nie by³o w przesz³osci robione a ewidentnie by³o. Wtedy pokazuje im na mierniku i albo odzyskuj¹ pamiêÌ albo dzwoni¹ do poprzedniego w³aœciciela auta Raz goœÌ zapiera³ siê ¿e auto ma 100% orygina³ a po moim zbadaniu i awanturze któr¹ zrobi³ w domu wysz³o ¿e auto mia³o st³uczkê zrobion¹ przez synka gdy ojciec by³ dwa tygodnie w delegacji |
|
|
|