Autor |
Wiadomość |
 |
Herandic
|
Wysłany: 2011-06-23, 20:03 Czyszczenie profili zamkniĂŞtych
|
0
|
|
|
|
Witam mam pytanie, jak czyscicie profile zamkniete? Mam w progu masê mokrego piasku, jak siê dostaÌ do niego i go usun¹Ì. Samochód który czyszcze to trabant i inni w³aœciciele radzili mi bym wpuœci³ wodê do niego szlalchem by siê przemyl a¿ do tego jak bêdzie lecieÌ czysta woda ju¿ bez syfu z progu. Co o tym sadzicie? Nie spowoduje to szybszej korozji w progach? Zamierzam je zapelnic póŸniej tectylem ML. Dziêkuje z góry. |
|
|
|
 |
klimeq
|
Wysłany: 2011-06-23, 23:20 Re: Czyszczenie profili zamkniĂŞtych
|
0
|
|
|
|
Herandic napisał/a: | Mam w progu masĂŞ mokrego piasku, |
Czyli woda i tak juz tam jest. WypÂłucz dokÂładnie ten prĂłg, wysusz jeszcze dokÂładniej i zakonserwuj. Taka jest moja koncepcja |
|
|
|
 |
Herandic
|
Wysłany: 2011-06-24, 12:27
|
0
|
|
|
|
A czym to osuszyc? Ma ktoÂś pomysÂł? W otwĂłr pompowac ciepÂłe powietrze suszarka/opalarka czy profil od doÂłu podgrzewac? A moÂże poprostu poczekac? |
|
|
|
 |
klimeq
|
Wysłany: 2011-06-24, 12:32
|
0
|
|
|
|
Wydmuchaj pistoletem, póŸniej mo¿esz nawet przep³ukaÌ to wszystko nitro, wysusz powietrzem i konserwacja |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-06-29, 10:34
|
0
|
|
|

|
przy takiej pogodzie jak teraz mamy samo odparuje...ew mozesz podmuchac w dziurke lub tez opalarka go podgrzac dobrze... klimeq napisał/a: | Czyli woda i tak juz tam jest | a moze poprostu poprzedni wlasciciel lubil morskie klimaty... |
|
|
|
 |
klimeq
|
Wysłany: 2011-07-06, 22:15
|
0
|
|
|
|
GaraÂżowaÂł w rzece |
|
|
|
 |
Herandic
|
Wysłany: 2011-07-07, 10:30
|
0
|
|
|
|
Niet, jezdzony byÂł z dziurami w progach i jaskolce |
|
|
|
 |
chudson
|
Wysłany: 2011-07-08, 13:32
|
0
|
|
|
|
Jak masz korki spustowe to wĂŞÂżem nalej wody aÂż bĂŞdzie czysta lecieĂŚ,potem niech wyschnie i Âśrodkiem do profili zamknietych pryskaj. Nie jest to najlepsze rozwiÂązanie ale Âżeby zrobiĂŚ porzÂądniej to trzeba by wydaĂŚ sporo kasy i czasu.
Jak nie ma korkĂłw to wywierĂŚ od spodu a potem zatkaj je zaÂślepkÂą i bitexem uszczelnij.
Je¿eli jest dostêp od œrodka auta gdzieœ po wyci¹gniêciu tapicerek/ dywanika to mo¿na dojœÌ odrzewiaczem jakimœ najpierw wysmarowaÌ a dopiero potem œrodkiem do profili.
Skoro jeÂździÂł z dziurami w progach a teraz juÂż tych dziur nie ma to znaczy ,zĂŞ sztukowaÂłeÂś i kawaÂłkami pospawaÂłeÂś zamiast wymieniĂŚ prĂłg caÂły ?? |
|
|
|
 |
Herandic
|
Wysłany: 2011-07-08, 14:11
|
0
|
|
|
|
Niestety tak, dziurki by³y ma³e i tak, by³y robione tylko latki, jeœli próg zgnije to trudno, wymieniê go, ale przez 2-3 lata chce jeszcze na nich pojeŸdziÌ. Bo ca³e s¹ zdrowe oprócz 2 dziurek od strony nadkoli przednich kó³. Dziêkuje za rady, napewno tak zrobiê. |
|
|
|