Autor |
Wiadomo¶æ |
|
mariuszek
|
Wys³any: 2011-06-28, 17:14 Stara szpachlówka i dach
|
0
|
|
|
|
Witam,ch³opaki mam takie pytanie poniewa¿ kupi³em auto i na dachu ma popêkan± szpachlówke .Wiêc j± zacz³em szkubaæ i okaza³o sie ¿e miejscami jest jej z 1 cm gdzie indziej 1 mm w dodatku przed jej po³o¿eniem kto¶ chyba nawet nie odt³u¶ci³ dachu. Autko pono¶ mia³o pe³no dziurek na dachu.I teraz moje pytanie,czy zrywaæ ca³± szpachle z dachu czy tylko tam gdzie idzie lekko.?? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-06-28, 18:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
skoro piszesz ze ktos nie odtluscil nawet to reszta jest kwestia czasu...po co sie narabiac zeby za jakis czas znowu poprawiac,lepiej zrobic raz a dobrze...zakladaj p120 na polerke i jedz do golej blachy...ja tak robie |
|
|
|
|
mariuszek
|
Wys³any: 2011-06-28, 18:10
|
0
|
|
|
|
gugun, jak np. no¿ykiem pod warze t± warstwe szpachli to odchodzi bez problemu.A jak ca³± powierzchnie dachu bym zerwa³ i od wewn±trz bym wyklepa³ gumowym m³otkiem i potem da³ cienk± warstwe szpali to czy bêdzie dobrze? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-06-29, 09:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
no jesli jest taka potrzeba wyklepania dachu to jak najbardziej...czym mniej szpachli tym lepiej tymbardziej na tak duzej powierzchni jak dach...tylko ze nozykiem nie wystarczy...nie zapomnij dachu dokladnie rozszlifowac i odtluscic przed polozeniem nowego.. |
|
|
|
|
mariuszek
|
Wys³any: 2011-06-29, 17:41
|
0
|
|
|
|
ok ,rozumiem .Jak kto¶ ma jakie¶ pomys³y to chêtnie prosze o pomoc i rady. |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-06-29, 17:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Jako¶ nie doczyta³em lub nie widzê ale o jakim samochodzie jest mowa mo¿e ³atwiej jest prze³o¿yæ poszycie dachu ni¿ kitowaæ . Zrobienie dachu który ma byæ np w ca³o¶ci pokryty szpachl± to wy¿sza szko³a jazdy . Ko¶ kto heblowa³ ca³y dach to wie o czym mówiê . |
|
|
mariuszek
|
Wys³any: 2011-06-29, 19:05
|
0
|
|
|
|
Homer S., mowa o dachu ze scenica ma pe³no dziurek i by³ ju¿ kitowany. |