Autor |
Wiadomo¶æ |
|
davvvid
|
Wys³any: 2011-06-29, 21:59 £uszcz±ca sie farba na rantach b³otników
|
0
|
|
|
|
Witam.Mo¿ecie mi doradziæ jak zabezpieczyæ ranty b³otników aby sie nie ³uszczy³y?Maluje e36 i jest poblem tego typu ze na rantach - w miejscach gdzie udezaja kamienie odchodzi p³atami farba.B³otniki nie sa skorodowane po odprysnieciu widac czysciutki ocynk.Doradzcie czy jakis baranek na rant rzucic bo nie chce ab po malowaniu bylo podobnie a bmw e36 nie ma zadnch plastkikow na rantach. |
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2011-06-29, 22:06
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 11 razy Posty: 324 Sk±d: MKW
|
moze bylo zle zmatowane? zle dobrane podklady? |
|
|
|
|
klimeq
|
Wys³any: 2011-06-29, 22:32
|
0
|
|
|
|
albo ¼le odt³uszczone |
|
|
|
|
davvvid
|
Wys³any: 2011-06-29, 23:46
|
0
|
|
|
|
problem w tym ze lakier wyglada na oryginalny.nie widac tez na nim zadnych napraw blacharskich.Czyli nic nie kabinowac z barankiem na ranty? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-06-30, 09:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
jesli auto jest twoje i zrobisz to estetycznie to ja nie widze probemu...widzialem juz kilka aut z przebarankowanymi leciutko rantami i strasznie to nie wyglada az tak...jesli auto nie jest twoje zapytaj sie wlasciciela...i mysle ze pytasz o rant wewnetrzny?? |
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2011-06-30, 10:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 988
|
Baranek to nie jest lekarstwo na wszystko, tak my¶l± tylko paproki
Jak ju¿ czytasz forum to postaraj siê dowiedzieæ wiêcej zanim to cenzura.
Daj normalnie dobry podk³ad który bêdzie trzyma³ siê ocynku i po temacie.
Chyba nie chcia³e¶ po³o¿yæ baranka i tak to zostawiæ? Przecie¿ po kilku miesi±cach by³oby podobnie lub gorzej. |
|
|
|
|
davvvid
|
Wys³any: 2011-06-30, 22:05
|
0
|
|
|
|
Dlatego sie pytam.Gdybym wiedzia³ wszystko to raczej bym postu nie pisa³. , mam dopiero na koncie kilka nak³adek na progi i zderzaków wiec doswiadczenie marne.W e36 jest tak zbudowany b³otnik ze w plaska dolna bardzo widoczna czê¶æ uderzaja kamienie i fatalnie to wyglada ot³uczone.Macie na to jaki¶ sposób? Myslalem daæ grubsz± warstwe lakieru w te miejsca - czy to pomoze? |
|
|
|
|
chudson
|
Wys³any: 2011-06-30, 22:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 213
|
Novol poleca na miejsca nara¿one na uderzenia kamieni dodaæ uelastyczniacza do lakieru |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-07-01, 09:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
na odpryski raczej nic nie poradzisz mozesz co najwyzej dac jakis twardy podklad grubiej zeby chociaz nie odbijalo do golej blachy no i grubiej lakieru moze zawsze cos to da...przyznam ze nie do konca wiem o jaki rant ci chodzi ale wiele aut ma w miejscach narazonych na obicie ma naklejona folie bezbarwna np na zderzakach od gory czy tez na dole przy luczkach(praktycznie wszystkie modele RN)a jesli przednie to zaloz chlapacze |
|
|
|