Wys³any: 2011-07-04, 21:34 utwardzacz-robi sie galareta
0
Pomóg³: 1 raz Posty: 190 Sk±d: Kraków
Witam. Kumpel zakupi³ klar plus utwardzacz i zrobi³a mu sie galaretka. Nalali mu to wszystko do plastykowej buteleczki. Ja natomiast mam np. utwardzacz novola w puszce do podk³adu novola i jemu nic sie nie dzieje. Co jest grane?
mia³em to samo z CP 216, kompletnie nie da siê tego wymieszaæ. I dodam ¿e by³ zamkniêty w fabrycznej puszce.
Nie wiem czy utwardzacza dotyczy co¶ takiego jak termin wa¿no¶ci ale mo¿e ma to co¶ wspólnego. Lub te¿ z³e warunki przechowywania.
Niech reklamuje, ja tego nie zrobi³em bo to tylko 150ml. I w dodatku kupione z elakiery.pl
Kolejny raz siê naci±³em w tym sklepie. Wiêc teraz postanowi³em dok³adaæ kilkana¶cie z³otych i kupowaæ w mieszalni.
Sorry za ma³y OT.
Tak jak napisa³ przedmówca okres przechowywania (gwarancja) oraz z³y sposób przechowywania (plastikowy pojemnik) Utwardzacz albo ju¿ sie "zestarza³" albo wszed³ w reakcje "z powietrzem i wilgoci±" (s³abe zabezpieczenie dostêpu powietrza)
Wszystkie plastikowe pojemniki (jak równie¿ te otwarte) powinno siê stawiaæ "do góry dnem" aby ograniczyæ dostêp powietrza itd. Pozdrawiam!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum