Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
vagin
Wys³any: 2011-07-02, 13:24   zakup sprzetu! help ;)
0
UP DOWN

siemka jestem swierzym "lakienikiem" z niewielkim doswiadczeniem i zamierzam kupic sprzet z powiedzmy sredniej pó³ki... nurtuj± mnie 3 pytania!
1. czy DeVILBISS FLG-G5 jest OK czy jest co¶ lepszego w tej cenie i opinia na temat LVLP
2. jesli juz wybiore tego devilbiss'a jaki dobrac do niego kompresor najlepiej?
3. szlifierka mimosrodowa: elektryczna czy pneumatyczna?

z gory dzieki czekam na odp!

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-07-04, 23:54   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kolego mo¿esz napisaæ do jakich prac szukasz pistoletu? Pozdrawiam! :spoko:
Proponuje kupno Iwaty Air Gunsy AZ3 HTE2 z dysz± 1.3 je¶li szukasz co¶ na "¶rednim poziomie" :tak: Ta Air Gunsa w porównaniu do tego FLG ma znacznie tañsze czê¶ci :tak:
Fakt ¿e FLG jest nowsz± konstrukcj± ale DeVilbiss ma do¶æ "drogi serwis" w porównaniu do Air Gunsy. A przy tej klasie sprzêtu i na tym poziomie cenowym to ró¿nice w nak³adaniu pow³oki nie s± a¿ tak zbyt wielkie :nie:
Pozdrawiam! :spoko:

gugun 
Wys³any: 2011-07-05, 09:43   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
vagin napisa³/a:
2. jesli juz wybiore tego devilbiss'a jaki dobrac do niego kompresor najlepiej?
3. szlifierka mimosrodowa: elektryczna czy pneumatyczna?
ja mam elektryczna bo mnie by kompresor denerwowal ale pneumatyczna mysle ze tansza,mniej awaryjna i bardziej poreczna ale wiaze sie to z zakupem lepszego kompresora za ok 5tys nowy zebys go nie zameczyl...a co do pistoletu to zgadzam sie z kolega wyzej w 100% chociaz by dlatego ze sam kupilem devilbissa finischline czy jakos tak za 700zl i po kilku malowaniach wyladowal na regale..a na chwile obecna lezy pokryty kurzem od dobrego roku...zeby nie to ze ktos sie nie bal i... dysze to bym go sobie co najwyrzej do podkladu wzial...

vagin
Wys³any: 2011-07-06, 16:44   
0
UP DOWN

a co sadzicie o iwata W-400 LV2 bo na allegro znalazlem uzywke za 750z³ i jest równie¿ sata jet 90 za niespe³na 500z³.... moze cos w ten desen uderzyæ?!

gugun 
Wys³any: 2011-07-06, 18:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
jesli uzywka to z tych 2 to raczej wolalbym iwate...no ale jesli chcesz kupic firmowa uzywke to rozejrzyj sie za sata 3000,mysle ze duzo ponizej tysiaka jak dobrze sie rozejrzysz to kupisz...tymbardziej teraz w sezonie jak kazdy wymienia na 4000

obcy_69
Wys³any: 2011-07-06, 19:17   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
vagin napisa³/a:
a co sadzicie o iwata W-400 LV2

Super sprzet ..ale z klarami typu HS czy VHS nie dawal rady :)
Wlasnie niedawno pozbylem sie takowego ..ktory odsluzyl bezawaryjnie 9 lat.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-07-07, 13:50   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kupno Saty z "drugiej rêki" to te¿ dobry pomys³ :tak: poniewa¿ do Saty mo¿na dostaæ wszystkie czê¶ci ,zestawy naprawcze itd. a ich ceny s± bez porównania ni¿sze ni¿ do innych pistoletów np. DeVilbiss czy Iwata :tak: Ostatnio "znajomy" za zestaw naprawczy do pistoletu Devilbissa "starego" GTI zap³aci³ "tylko" grubo ponad 900z³ :rotfl: Do Saty z "tego rocznika" zap³acisz oko³o 350z³ :tak: i mo¿esz kupiæ nawet na Alle...o ;) Czêsci do Saty s± "prawie wszêdzie" :tak:
Co do tej Saty jet90 to mam te¿ tak± w "swojej kolekcji" i ¶mia³o mogê j± poleciæ :tak: co prawda u mnie "s³u¿y" tylko do nak³adania baz ale lakiery bezbarwne te¿ nie by³y "jej obce" ;) Polecam j± z g³owic± BS ,jest idealna do nak³adania baz :tak: Pozdrawiam! :spoko:

vagin
Wys³any: 2011-07-09, 12:50   
0
UP DOWN

dzieki za szczere wypowiedzi a jeszcze pytanko czy ktos mial stycznosc z kompresorem firmy ABAC? bo chyba zamierzam taki kupic 150l na 230v poniewaz nie mam si³y, czy to dobry sprzet czy cos lepszego kupie firmowego do 2500z³? bo w sklepach wszyscy mi ten doradzaj±.... a druga sprawa czy narzedzia firmy airpress sa cos warte? bo widzialem taka szlifierke mimosrodowa i wpadla mi w oko ;)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: