|
|
|
Autor |
Wiadomość |
|
profess
|
Wysłany: 2011-07-12, 13:10 malowanie rys
|
0
|
|
|
|
Witam,
jestem nowy na tym forum i mam prosb? o porad?. Mam dwie rysy na dzrzwiach - kolor lakieru be? metalik. D?ugo?? rys ok. 5cm, szeroko?? ok. 2-3mm, zdarty klar i mo?e odrobine bazy. Kupi?em zaprawk? oryginaln? Citroen baza + klar na pedzelek. Doradzcie prosz? jak to zrobic w miare starannie. Mam jakies uzdolnienia manualne ale wiedzy na razie niewiele. Moja koncepcja jest nastepujaca. Okleic ryse i wok?? niej lepcem, nast?pnie wyci?? po konturze rysy. Wmalowac baz? pedzelkiem, odczeka?, zeszlifowa? papierem 2000, ponownie pomalowa? , odczeka?, zeszlifowa?. nast?pnie bezbarwnym to samo kilka warstw aby zrobi?a sie g?rka i zeszlifowa? do r?wnego z oryginalnym lakierem. Najbardziej boj? sie tego szlifowania, nie wiem czy oklejanie ta?m? jest dobre bo ona tez ma jak?? grubo?? a z kolei jak nie klej? to porysuj? przy szlifowaniu lakier oryginalny wok?? rysy. |
|
|
|
|
krzyzak_e38
|
Wysłany: 2011-07-14, 23:19
|
0
|
|
|
|
nie latwiej zmatowac od listwy do rantu jakiegos! szybko rysy 400 przeleciec do rownego ew delikatnie szpachel. podklad na to w sprayu ,zeszlifowac psiknac baza klar i masz gotowe i pewne rozwiazanie. przy odrobinie wprawy idzie to zrobic o 2-3 godz.;p pozdro
ale jak ktos ma fantazje i troche czasu umiejetnosci to taki sposob jak napisales tez moze byc dobry. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|