Autor |
Wiadomo¶æ |
|
MICH4£
|
Wys³any: 2011-07-14, 23:24 wymiana nadkola
|
0
|
|
|
|
Przepraszam Panowie je¶li niepotrzebnie tworzê temat ale tak zadko bywam na forach ze poprostu nie czaje gdzie tego szukaæ, mialem kolizje ucierpia³ ca³y ty³, samochód jest u lakiernika i teraz pytanie do Was, mam wymienione tylne nadkole czarne takie malowane chyba proszkowo ¿eby na magazynie nie rdzewialo:) czy ten element powinien byæ pomalowany od wewn±trz? druga sprawa, auto jest zapodk³adowane ale w paru miejscach podk³ad jest poprzecierany do golej blachy, co nale¿alo by z tym zrobiæ? tylne b³otniki zostaly powyci±gane ale chc± mi polakierowaæ tylko te "naro¿niki" a nie cal± tyln± ¶ciane pod belk± , prosze niech kto¶ m±drzejszy odemnie siê wypowie:) |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-07-15, 09:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
te czarne elementy nie musza byc malowane z 2 stron ale powinny byc zakonserwowane z 2str...a na przetarcia epoxyd...pozdrawiam |
|
|
|
|
MICH4£
|
Wys³any: 2011-07-19, 22:34
|
0
|
|
|
|
a wiêc tak Panowie dzisiaj do nich dzwoni³em i ponoæ zosta³o to poprawione w ten sposób ¿e by³ zastosowany podk³ad mokro na mokro co o tym s±dzicie ? s³ysza³em ze to nie jest dobra metoda bo lakier matowieje do¶æ szybko.
gugun ja powinien byæ zabezpieczony od wewn±trz? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-07-20, 09:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
jak tylne nadkole to zdejmujesz boczek od srodka i lejesz konserwacje z pistoletu do baranka az bedzie kapalo...drzwi klapa tak samo...dodatkowo jesli to nadkole to powinno byc ladnie zagumowne szczelnie zeby nie podchodzila woda podczas jazdy w deszcz bo to wszystko sprzyja rdzy i po jakims czasie moze to wygladac kiepsko,tymbardziej ze te nowe blachy nie maja polotu to oryginalnych...i tak powinna wygladac prawidlowa naprawa tylniego blotnika,i dlatego fachowiec chce zazwyczaj po 300zl za element nie 150 bo 150 to same koszty jesli mowimy o profesjonalnej robocie z gumkami konserwacja i innymi a nie wspawaniu,zmatowaniu i pomalowaniu... |
|
|
|