Autor |
Wiadomość |
 |
Ryba
|
Wysłany: 2007-04-23, 11:02 Czarny pó³mat - techniczny??
|
0
|
|
|

|
Siema!
Mam problem przy restauracji mojego malucha Mianowicie chcia³em zmieniÌ pr¹dnicê na alternator (wzglêdy praktyczne), a do tego muszê zmieniÌ czêœÌ obudowy silnika (ró¿ny rozstaw szpilek mocuj¹cych). Blacha któr¹ mam pod alternator by³a w z³ym stanie..zdar³em star¹ farbê, pomalowa³em epoksydem potem akrylowym, wszystko juz przygotowane i tutaj w³aœnie mam problem. Jak uzyskaÌ efekt hmm..czarnego pó³matu takiego jak na innych czêœciach obudowy? S¹ one w bdb stanie wiêc nie chce malowaÌ wszystkiego. W razie koniecznoœci mogê wkleiÌ zdjêcie |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-04-23, 21:20
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
Wklej zdjĂŞcie. Ale polecam sprej np. firmy Boll lub Motip czarny matt. Efekt matu zaleÂży od tego jak go poÂłoÂżysz Cena ok 10 zÂł-15zÂł
Lub Renolak czarny (troche siĂŞ tym namalowaÂłem) w macie. Efekt teÂż zaleÂży od tego jak poÂłoÂżysz. Mowa mu tu o puszcze na pistolet. 1L- 25zÂł WiĂŞksze pole do popisu :P
P.S. w tych sprejach (przynajmniej motip teÂż jest emalia renowacyjna). |
|
|
|
 |
Marcin17Tbg
|
Wysłany: 2007-04-24, 14:15
|
0
|
|
|
|
DO farb akrylowych dodaje sie pasty matujÂącej. Im wiĂŞcej pasty, tym wiĂŞkszy mat. |
|
|
|
 |
Ryba
|
Wysłany: 2007-04-24, 16:09
|
0
|
|
|

|
Czarny mat z renolaku odpada. Mam tym pomalowane czĂŞÂści w skuterze i to nie jest ten kolor...nawet zbliÂżony. Wkleje zdjĂŞcie jak poÂżycze aparat. Ale to jest taki kolor jakby wÂłaÂśnie byÂł mat tylko taki tÂłusty - nie ma wÂłaÂściwego poÂłysku (takiego w ktĂłrym siĂŞ przejrzysz), ale teÂż nie jest caÂłkowicie matowy. Jak wkleje zdjĂŞcie to myÂślĂŞ, Âże siĂŞ wyjaÂśni o co mi chodzi. |
|
|
|
 |
ÂŁukasz
|
Wysłany: 2007-04-24, 20:19
|
0
|
|
|
|
Witam moim skromnym zdaniem jest to poÂł mat robilem takie podobne rzeczy i robiÂłem to w pĂłl macie z ivata (ms 4+1:10%) i wychodziÂło UWAGA! jak poÂłoÂżysz mat na morke to bedzie sie bardziej swieciÂł a jak zrobisz to tak jakby na sÂłucho to bĂŞdzie taki badziej matowy |
_________________ Kto pyta nie bÂładzi!! |
|
|
|
 |
Ryba
|
Wysłany: 2007-04-25, 16:41
|
0
|
|
|

|
i oto przedstawiam obiecane zdjĂŞcie
 |
|
|
|
 |
Marcin17Tbg
|
Wysłany: 2007-04-26, 09:13
|
0
|
|
|
|
Ja lakierowaÂłem felgi do swojego motocykla wÂłaÂśnie z dodatkiem tej pasty matujÂącej. Z tego co pamiĂŞtam miaÂłem jej okoÂło 30%. Takie sÂą efekty:
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-04-28, 22:39
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
DokÂładnie czarny mat pomalowany na tÂłusto jak ktoÂś to powiedziaÂł
ChodÂź jakby nie patrzeĂŚ to przy uÂżyciu renolaku teÂż byÂś uzyskaÂł taki efekt i kolor |
|
|
|