Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Ryba 
Wysłany: 2007-04-23, 11:02   Czarny pó³mat - techniczny??
0
UP DOWN

Siema!
Mam problem przy restauracji mojego malucha :evil: Mianowicie chcia³em zmieniÌ pr¹dnicê na alternator (wzglêdy praktyczne), a do tego muszê zmieniÌ czêœÌ obudowy silnika (ró¿ny rozstaw szpilek mocuj¹cych). Blacha któr¹ mam pod alternator by³a w z³ym stanie..zdar³em star¹ farbê, pomalowa³em epoksydem potem akrylowym, wszystko juz przygotowane i tutaj w³aœnie mam problem. Jak uzyskaÌ efekt hmm..czarnego pó³matu takiego jak na innych czêœciach obudowy? S¹ one w bdb stanie wiêc nie chce malowaÌ wszystkiego. W razie koniecznoœci mogê wkleiÌ zdjêcie :mrgreen:

Wysłany: 2007-04-23, 21:20   
0
UP DOWN
MTGarage.

Wklej zdjĂŞcie. Ale polecam sprej np. firmy Boll lub Motip czarny matt. Efekt matu zaleÂży od tego jak go poÂłoÂżysz :) Cena ok 10 zÂł-15zÂł

Lub Renolak czarny (troche siĂŞ tym namalowaÂłem) w macie. Efekt teÂż zaleÂży od tego jak poÂłoÂżysz. Mowa mu tu o puszcze na pistolet. 1L- 25zÂł WiĂŞksze pole do popisu :P

P.S. w tych sprejach (przynajmniej motip teÂż jest emalia renowacyjna).

Marcin17Tbg
Wysłany: 2007-04-24, 14:15   
0
UP DOWN

DO farb akrylowych dodaje sie pasty matujÂącej. Im wiĂŞcej pasty, tym wiĂŞkszy mat. :)

Ryba 
Wysłany: 2007-04-24, 16:09   
0
UP DOWN

Czarny mat z renolaku odpada. Mam tym pomalowane czĂŞÂści w skuterze i to nie jest ten kolor...nawet zbliÂżony. Wkleje zdjĂŞcie jak poÂżycze aparat. Ale to jest taki kolor jakby wÂłaÂśnie byÂł mat tylko taki tÂłusty - nie ma wÂłaÂściwego poÂłysku (takiego w ktĂłrym siĂŞ przejrzysz), ale teÂż nie jest caÂłkowicie matowy. Jak wkleje zdjĂŞcie to myÂślĂŞ, Âże siĂŞ wyjaÂśni o co mi chodzi.

ÂŁukasz 
Wysłany: 2007-04-24, 20:19   
0
UP DOWN

Witam moim skromnym zdaniem jest to poÂł mat robilem takie podobne rzeczy i robiÂłem to w pĂłl macie z ivata (ms 4+1:10%) i wychodziÂło UWAGA! jak poÂłoÂżysz mat na morke to bedzie sie bardziej swieciÂł a jak zrobisz to tak jakby na sÂłucho to bĂŞdzie taki badziej matowy

Ryba 
Wysłany: 2007-04-25, 16:41   
0
UP DOWN

i oto przedstawiam obiecane zdjĂŞcie

Marcin17Tbg
Wysłany: 2007-04-26, 09:13   
0
UP DOWN

Ja lakierowaÂłem felgi do swojego motocykla wÂłaÂśnie z dodatkiem tej pasty matujÂącej. Z tego co pamiĂŞtam miaÂłem jej okoÂło 30%. Takie sÂą efekty:

Wysłany: 2007-04-28, 22:39   
0
UP DOWN
MTGarage.

DokÂładnie czarny mat pomalowany na tÂłusto jak ktoÂś to powiedziaÂł :)

ChodÂź jakby nie patrzeĂŚ to przy uÂżyciu renolaku teÂż byÂś uzyskaÂł taki efekt i kolor :)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu