Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
misio3990
Wys³any: 2011-07-27, 08:39   Pytanie
0
UP DOWN

Witam
wczoraj pomalowa³em zderzk i chyba za ma³o po³orzy³em bazy by³y 3 warstwy bo gdzieniegdzie wysz³y mi jasne przeswity po³orzy³em tez juz klar i bardzo ³adnie wyszed³

ale chce jeszcze raz go pomalowac po³orzyc baze i klar czy trzeba ca³y zderzak zmatowic i czy mozna juz to robic po wczoraszym malowaniu?

i czym mozna rzocienczyc klar??

memol 
Wys³any: 2011-07-27, 09:05   
0
UP DOWN

Witaj ¿eby pomalowaæ jeszcze raz musisz go koniecznie zmatowiæ do kolejnego malowania ale poczekaj jeszcze do wieczora z matowieniem bo jak bêdzie za ¶wie¿y to papier bêdzie ci siê zakleja³ :) a co do klara to ja nie wiem czy siê go rozciêcza ;)

heeler11
Wys³any: 2011-07-27, 09:06   
0
UP DOWN

to tam musisz wszystko zmatowiæ:)
na mokro 1200 sobie przeleæ:)

a klaru sie nie rozcziencza:)
bo mo¿e p³owiec za kilka miesiecy:)
jakim klarem porabiasz??

gugun 
Wys³any: 2011-07-27, 09:15   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
nie kolego nie jest to wskazane zebys to odrazu malowal jeszcze raz...poczekaj do pelnego utwardzenia lakieru....ok 2-3dni minimum..bo moze byc ok ale nie musi...ja wczoraj stary wyjadacz a zrobilem to samo na bordowym:)tez na luczku przebija jak sloneczko przyswieci...no ale taki juz kolor:) a teraz sobie stoi i czeka na poprawke:)a co do klaru to skoro wyszedl ladnie bez rozcienczania to po co sie pytasz???

misio3990
Wys³any: 2011-07-27, 09:16   
0
UP DOWN

to tylko utwardzacz dodac do klaru ? bo pytam sie bo taki gesty jest
a jakiej firmy jest klar to niewiem nic nie pisze tam :(

a p2000 na mokro moze byc?
i po jaki czasie mozna matowic jak wczoraj o 19 by³ malowany? jak dotykam go to juz jest suchy

dzieki za odpowiedzi :spoko:

gugun 
Wys³any: 2011-07-27, 09:18   
0
UP DOWN

jest suchy ale nie ma pelnej twardosci i moze ci sie przywazyc,ale nie musi...p2000 za drobny,nie bedzie mialo odpowiedniej przyczepnosci...jesli malujesz baza jeszcze raz to moze byc to nawet 800 w gore do 1200

misio3990
Wys³any: 2011-07-27, 09:31   
0
UP DOWN

to musze czekac do pi±tku d³ugo :(

ja tez nie przyuwarzy³em i mi wysz³y przeswity jak na pierwszy raz mi wysz³o nawet to malowanie bez zacieków :)

ile atmosfer trzeba ustawic na baze? i jakim strumieniem pe³ne rozpylenie czy tak na po³owe??

mam pistolet HVLP

gugun 
Wys³any: 2011-07-27, 11:27   
0
UP DOWN

1/2 3/4 w zaleznosci od wielkosci elementu,gestosci bazy i innych.ogolnie sprawa inwidualna...nie musisz czekac do piatku,ale najlepiej by bylo jakbys tak zrobil:)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: