Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
madcap 
Wys³any: 2011-05-28, 13:46   Jak pozbyæ ¶iê wlewu gazu z b³otnika
0
UP DOWN

Sk±d: Radom
Witam.

Na pocz±tek napiszê ¿e w lakiernictwie stawiam dopiero pierwsze kroki do tej pory zajmowa³em siê wy³±cznie mechanik± i elektryk± pojazdowa i tam wychodzi³o mi znacznie lepiej ;) ale jak to mówi± praktyka czyni mistrza.

Moim nowym obiektem westchnieñ jest mazda 323F

Kupi³em j± trochê zaniedban± ale z jedn± wielk± zalet± ca³a w oryginalnym lakierze, lecz niestety naruszy³ j± z±b czasu.

Jednym z najwiêkszych mankamentów jest ohydny wlew gazu w tylnym prawym b³otniku :/

Tak wygl±da³ przed rozpoczêciem prac

Po demonta¿u wlewu gazu

po wstêpnym czyszczeniu korozji

Mam pytanie czym najlepiej zabezpieczyæ miejsce korozji i czym zakryæ dziurê po wlewie, My¶lê zrobiæ to tak ¿e zabezpieczê czym¶ blachê potem naklejê w³ókno szklane z ¿ywic± od spodu a nastêpnie wyrównam z zewn±trz szpachl± i po³o¿ê podk³ad i lakier.

Co wy my¶licie o taki sposobie naprawy?? czy bêdzie to trwa³e?? Nie chcê zaspawaæ dziury poniewa¿ wiem ¿e przegrzanie blachy spowoduje ¿e wkrótce w miejscach spawów wyjdzie korozja. Chyba ¿e nie mam racji.

Dodam ¿e je¿eli kto¶ z Radomia lub okolic potrzebowa³ by pomocy w elektryce, elektronice lub mechanice jestem gotów pomóc w zamian za pomoc w doprowadzeniu mojej Madzi do idealnego stanu

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-05-28, 23:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kolego jedz do blacharza ,i przestañ "bredziæ" o "przegrzaniu blachy" :tak: ,skoro i tak ju¿ jest tak "przegnita" w tym miejscu ;) Zrobi ci "wstawke" i nie bedziesz mia³ ¶ladu ¿e "co¶ tam by³o" :tak: Pozdrawiam! :spoko:

globi 
Wys³any: 2011-05-29, 12:10   
0
UP DOWN

Sk±d: Trójmiasto
musisz wspawaæ blachê "na równo" nie spawasz spawem ci±g³ym ¿eby¶ mai³ co¶ po przegrzewaæ, tylko punktowo i po przeciwnych stronach reperaturki "cykasz" sobie. Twój sposób to raczej drut..PZDR

kubus 
Wys³any: 2011-07-29, 20:50   
0
UP DOWN

Jaka ¿ywica? ¿artujesz chyba, to trzeba zaspaæ, delikatnie szpachl± wyrównaæ i ¶ladu niema

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: