Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
wfmosa
Wys³any: 2011-08-02, 08:14   kompresor 24l przeróbka na 50l
0
UP DOWN

Witam Wszystkich, na forum jestem nowy i jako ¿e laik bo z lakierami to moje poczatki a ogulnie zajmujê siê laminatami i akcesoriami motocyklowymi typu spacerówki ,itd, zaistnia³a potrzeba zmusi³a mnie do u¿ycia kompresora, zakupi³em 24 litrowy jako wystarczaj±cy na moje potrzeby swego czasu ,i to siê sprawdzi³o, ale w miarê jedzenia apetyt ro¶nie i niestety moje wymagania wzros³y. Jako ¿e ju¿ posiadam ¿ekomy kompresor 24l, i do po³o¿enia podk³adu celem zabezpieczenia stali mi wystarcza³ jak dotychczas, okaza³o siê i¿ moje pomys³y przewy¿szy³y ,,,,jak by to powiedzieæ-poda¿ nad zapotrzebywaniem i spt±d pytanko: czy ¿ekomy kompresorek 24l , jako ¿e jest nie zajechany niemal stan fabryczny, powiedzmy ¿e do³o¿ê drug± butlê 24l ,po³±czê szeregowo, to czy takowy wydumek podo³a szlifierce pneumatycznej? lub powiedzmy ma³ej piaskareczce do elementów 12cm na 12cm, w chwili obecnej fotekami nie dysponujê ,ale zrobiê foto sprzêta oraz jego tabliczkê znamionow± celem okre¶lenia dok³adnych parametrów, liczê na sensowne odpowiedzi ,jako ¿em ¶wierzy i laik w takowych tematów bardzo proszê bez sarkazmu i wy¶miewania, liczê raczej na ¿eczow± pomoc , st±d te¿ moja obecno¶æ na forum.

jacenty 741
Wys³any: 2011-08-02, 11:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
wfmosa napisa³/a:
bardzo proszê bez sarkazmu i wy¶miewania
Szkoda... :sad: Bo chcia³em Ci zaproponowaæ,¿eby¶ podkrêci³ regulator ci¶nienia na maksa,to mo¿e zbiornik siê rozdmucha do 50...Ale jak nie,to nie...

chudson
Wys³any: 2011-08-02, 11:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
moim zdaniem nie poci±gnie, pompa w twojej sprê¿areczce bêdzie musia³a pompowaæ 2x d³u¿ej, czyli szybciej padnie. (stawiam ,ze pierwszy rpzegrzeje siê silniczek na 220v ) poza tym 50 litrów które uzyskasz to i tak DU¯O ZA MA£O na szlifierkê czy piaskareczkê.
Gdyby¶ mia³ co¶ wiêkszego ze 100litrowego z dwut³okowym agregatem to wtedy mo¿na by my¶leæ o do³±czaniu butli 100l. Poczytaj na forach , ma³o kto poleca 50litrów do piaskowania bo dwie minuty popiaskujesz i 6 minut poczekasz a¿ ci¶nienie znowu nabije.

wfmosa
Wys³any: 2011-08-02, 12:36   
0
UP DOWN

moje pytanie wynika z t±d i¿ widzia³em takie same silniki zastosowane przy kompresorach z dwiema butlami po 25l czyli razem 50l w sklepie z niby to profesionalnym sprzêtem, sumuj±c ten sam silnik,2xbutla po 25l, i gwarancja na 3lata, ma³o tego silnik o tych samych parametrach co mój zakupiony na warsztat. Rodzi siê pytanko jak to po³±czyæ aby czego¶ nie uszkodziæ,czyli sk±d wzi±¶æ obrazowy schemat ,nawet je¶li uszkodze jakie¶ wyniknie to wywalê na z³om a zakupiê ju¿ w pe³ni profesjponany sprzet, tylko czy to ma sens skoro w sklepie s± takiego samego modu³u 50l tirowe wynalazki i nazywa siê to profesjonale?

gugun 
Wys³any: 2011-08-02, 12:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
o szlifierce pneumatycznej zapomnij raczej a mala piaskareczka mysle ze da rade z elementami 12x12 na pelnym cisnieniu,moze i z przerwami no ale cos za cos....a butle mozesz sobie podlaczyc nawet 200l z tym ze mozesz sie zaczekac az napompuje...a 2 25l do tego itak malo da no ale to zawsze cos.jak to mowia,twoj cyrk twoje malpy :D :D :D

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: