Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
m³ody19
Wys³any: 2011-08-04, 08:48   Malowac na aucie czy nie
0
UP DOWN
Æwicz æwicz æwicz :D

Mam do pomalowania ca³y lewy bok (b³otnik drzwi b³otnik) w 206 cc, i klapê. Kalpe tzn dwie klapy bo ta ma³a dolna i górna chce pomalowac na stojaku. Ale nie wiem czy drzwi malowac na aucie czy nie... Drzwi maj± do pomalowania tylko poszycie bez wnêk. Najchetniej pomalowa³bym je na aucie ale martwi mnie to jak to wszystko okleic zeby nie nawlatywa³o mi pomiedzy wneke auta a drzwi, i na dodatek martwi mnie to ze nie domaluje wszystkich kantek drzwi i kantki botników przy drzwiach jak i przedneigo tak i tylniego, jak mia³y by byc zamkniete przy malowaniu. Ktos mi wyt³umaczy jak to zrobic ? Kolor srebrny. Proszê o pomoc chcialbym zeby to wyszlo tak jak ma byc

gugun 
Wys³any: 2011-08-04, 11:43   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
najlepsze rozwiazanie to malowac na aucie,no a jesli uwazasz ze nie domalujesz to stojaczki...ewentualnie mozesz zakleic wneki i zatrzasnac zamki zeby sie drzwi otwieraly i domalujesz sobie ranty :cool: :cool: :cool: rob jak ci wygodniej.stojaczki maja 1 plus-jak poleci to obkrecisz zeby sie zaciek cofnal:) powodzenia...byle bys je mial ustawione w pionie.

m³ody19
Wys³any: 2011-08-04, 13:43   
0
UP DOWN
Æwicz æwicz æwicz :D

Dzieki za odpowiedz, a jeszcze jedno jest cos takiego ze jak sie maluje element osobno nie z reszta auta to moze wyjsc inny odcien ? Tak gdzies cos slysza³em, ale z drugiej strony jak maluje sie na aucie to tez nie przemalujesz jednym pociagnieciem przez ca³y bok auta tylko elementami no nie ?

gugun 
Wys³any: 2011-08-04, 17:07   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
tak jest ale glownie jak dzisiaj bys malowal auto jtro drzwi tymbardziej na sreberku...jesli masz stale cisnienie i malujesz odrazu calosc nie powinno byc zadnego problemu z tym ze ulozenie na stojakach powinno byc takie jak na aucie...no chyba ze jestes artysta jakims :D :D :D :D

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2011-08-04, 20:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: £ód¼
Jest taka specjalna g±bka 3M s³u¿±ca do wype³nienia przestrzeni miêdzy np. drzwiami a klap±. Ponoæ sprawdza siê znakomicie.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: