Autor |
Wiadomość |
 |
NOVOL SUPPORT
|
Wysłany: 2011-05-05, 09:49 SZKOLENIE W FIRMIE NOVOL VER. 2
|
0
|
|
|
PN.-PT. 7:30-15:30

|
W drugiej poÂłowie roku zorganizujemy szkolenie dla uÂżytkownikĂłw forum. ProszĂŞ o swoje kandydatury na e-mail w nastĂŞpujÂącej formie: ImiĂŞ i Nazwisko, dokÂładny adres, numer telefonu, e-mail, i dopisek TAK lub NIE jeÂśli uczestniczono juÂż w szkoleniach przez nas organizowanych (jeÂśli tak to w jakim). O proponowanych terminach poinformuje po ustaleniu konkretnych dat.
PS. Zwyczajem jest, iÂż dla wygody uczestnikĂłw szkolenia (szczegĂłlnie tych "z daleka") proponujemy przyjazd dzieĂą wczeÂśniej i spĂŞdzenie nocy w hotelu a od rana uczestnictwo w warsztatach. JeÂśli ktoÂś z PaĂąstwa juÂż deklaruje taki przyjazd to rĂłwnieÂż proszĂŞ o adnotacjĂŞ w mailu zgÂłoszeniowym. Szkolenie jest bezpÂłatne, oferujemy nocleg w hotelu i peÂłne wyÂżywienie - na wÂłasny koszt naleÂży tylko dojechaĂŚ.
E-mail zgÂłoszeniowy: m.kierczynski@novol.pl |
_________________ NOVOLCustomerNETSupport. CarColorIT. NOVOL IT
 |
|
|
|
 |
Benos77
|
Wysłany: 2011-05-05, 20:10
|
0
|
|
|
|
szacuneczek...ramiona otwarte w stronê klienta to podstawa...niestety ma³o która z wielkich megakorporacji lakierniczych jest w stanie to poj¹Ì. |
|
|
|
 |
ignac2004
|
Wysłany: 2011-08-23, 20:05
|
0
|
|
|

|
Chcialem goraco podziekowac organizatorom za taka organizacje szkolenia! Rewelacja!
Napisze wiecej jak juÂż wrĂłcĂŞ do domu, pĂłki co pisze z pociagu.
Warto byÂło przemierzyĂŚ tyle kilometrĂłw
Pozdrawiam
Centomaniak ze ÂślÂąska
Damian |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-08-24, 07:04
|
0
|
|
|

|
a gdzie jakis opis,program szkolenia i inne??moze tez bym sie skusil,z tym ze ja tak bardziej nie novole no ale moze bym zmienil zdanie:) |
|
|
|
 |
Simon
|
Wysłany: 2011-08-24, 08:32
|
0
|
|
|
inÂż

|
Witam! Wszyscy uczestnicy szkolenia przybyli do hotelu ju¿ w niedziele wieczorem. Hotel w bardzo dobrej lokalizacji-tu¿ przy trasie A2. Pokoje ³adne i dobra restauracja. Rano wyspani zjedliœmy œniadanko i ruszyliœmy na szkolenie. Na miejscu w firmie NOVOL powita³ nas Pan Micha³ Kierczyùski i Tomasz Tomczak (Prowadz¹cy szkolenie teoretyczne). W zwi¹zku z tym ¿e jako grupa biliœmy na ró¿nych poziomach wtajemniczenia w sztukê lakiernicz¹ szkolenie zosta³o rozpoczêto od podstaw:
-przygotowanie powierzchni, szpachlówki, podk³ady akrylowe, epoxydowe, reaktywne, materia³y œcierne , ogólnie wszystkie etapy prac i zwi¹zane z nimi materia³y zosta³y omówione. Pan Tomasz Tomczak chêtnie odpowiada³ na wszystkie pytania i obali³ wiele mitów, podaj¹c przy tym konkretne przyk³ady. Oko³o godziny 13 obiadek, nastêpnie godzina teorii po czym przeszliœmy na warsztat , gdzie przeszliœmy do praktyki. Technik Rafa³ Mania okaza³ siê goœciem który nas rozbroi³ rzeczywiœcie ma gadane...a przy tym bardzo du¿¹ wiedzê popart¹ latami doœwiadczenia. W pierwszym dniu pokaza³ jak i jakich u¿ywaÌ podk³adów i szpachli.oko³o 15 KONIEC i powrót do hotelu. o 19 firmowym sprinterem z Panem Micha³em i Tomaszem pojechaliœmy na krêgle,piFFko i coœ do tego póŸniej kolacja i o 23 powrót.
NastĂŞpny dzieĂą to omĂłwienie lakierĂłw bezbarwnych i dodatkĂłw do lakierĂłw a nastĂŞpnie praktyka-technologia mokro na mokro i kto chciaÂł lakierowaÂł wodÂą kto chciaÂł konwencjÂą dowolnego koloru-lakiery bezbarwne teÂż do wyboru. Elementy do lakierowania-kto co chciaÂł:ĂŚwiartki, bÂłotniki,maski,drzwi.
Warsztat bardzo profesjonalnie wyposaÂżony urzÂądzeniami najlepszych Âświatowych producentĂłw. Bardzo fajna atmosfera i przystĂŞpny przekaz wiedzy.DostaliÂśmy sporo GRATISĂW i certyfikaty.
OgĂłlnie jestem bardzo zadowolony i pragnĂŞ serdecznie podziĂŞkowaĂŚ MichaÂłowi,Tomaszowi i RafaÂłowi , poniewaÂż na prawdĂŞ siĂŞ spisali i lepiej tego zrobiĂŚ juÂż siĂŞ chyba nie daÂło-peÂłen profesjonalizm i szacunek dla ich pracy.
KaÂżdemu serdecznie POLECAM.
Pozdrawiam rĂłwnieÂż : Damiana,ÂŁukasza,Mateusza,ÂŁukasza i Grzegorza |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-08-24, 08:37
|
0
|
|
|

|
Simon napisał/a: | krĂŞgle,piFFko i coÂś do tego | i do tego dupy jak ktos chcial wyglada to bardzo apetycznie |
|
|
|
 |
ignac2004
|
Wysłany: 2011-08-24, 09:11
|
0
|
|
|

|
Dok³adnie Myœlê, ¿e nie ma sensu niczego wiêcej dodawaÌ bo simon uj¹³ to idealnie
Kto miaÂł byĂŚ a nie przyjechaÂł, niech ÂżaÂłuje, nie wie co straciÂł.
Pozdrawiam wszystkich uczestnikĂłw i organizatorĂłw.
Szerokie pokÂłony w stronĂŞ RafaÂła, Tomka i MichaÂła za wszystko
To teraz czekamy na resztĂŞ chÂłopakĂłw aÂż siĂŞ wypowiedzÂą |
|
|
|
 |
leviatanm
|
Wysłany: 2011-08-24, 18:45
|
0
|
|
|
|
Potwierdzam!!!
ByÂłem, widziaÂłem, piwo piÂłem, sporo sie nauczyÂłem i sporo wyniosÂłem
Mam tylko takÂą cichÂą nadziejĂŞ Âże przy nastepnej takiej akcji teÂż mnie przygarnÂą |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-08-24, 18:51
|
0
|
|
|

|
leviatanm napisał/a: | piwo piÂłem | wiec musialo byc super
leviatanm napisał/a: | sporo wyniosÂłem | ty zlodzieju |
|
|
|
 |
grzesu3
|
Wysłany: 2011-08-24, 19:41
|
0
|
|
|
|
To i ja coÂś dorzucĂŞ od siebie.
Szkolono peÂłna profeska. Wiedza jakÂą wyniosÂłem z pewnoÂściÂą zaowocuje w przyszÂłoÂści .
Serdeczne podziĂŞkowanie w stronĂŞ organizatorĂłw i osĂłb, ktĂłre czuwaÂły nad wszystkim.
DziĂŞki PANOWIE
Szkoda mi tylko ÂŁukasza i jego perfum |
|
|
|
 |
bachus
|
Wysłany: 2011-08-24, 21:01
|
0
|
|
|
|
jak Koledzy wspomnieli - szkolenie pierwsza klasa
DziĂŞkujĂŞ organizatorom i kolegom za mi³¹ atmosferĂŞ. Mam nadziejĂŞ, Âże WSPĂLNIE uda nam siĂŞ rozwijaĂŚ lakiernictwo w PL i budowaĂŚ wÂłaÂściwÂą opiniĂŞ o lakiernikach i firmie NOVOL.
Jutro dorzucĂŞ fotki, a moÂże jeszcze dziÂś !!
Pozdrawiam
ÂŁukasz ÂŁ.
[ Dodano: 2011-08-24, 21:04 ]
grzesu3 napisał/a: | ... i jego perfum |
mi teÂż :P nie mniej jednak warto byÂło je poÂświĂŞciĂŚ
a ÂżebyÂś wiedziaÂł jakÂą PaniÂą poznaÂłem w pociÂągu .... a wÂłasciwie jeszcze na stacji :P |
|
|
|
 |
leviatanm
|
Wysłany: 2011-08-24, 21:41
|
0
|
|
|
|
a i zegarek sie znalazÂł w walizce
a tÂą PaniÂą to i ja poznaÂłem, caÂłkiem caÂłkiem :P sympatyczna
warto by³o siê spóŸniÌ na poci¹g |
|
|
|
 |
bachus
|
Wysłany: 2011-08-24, 21:45
|
0
|
|
|
|
maÂło powiedziane :P jest modelka ma sesje w Wawie. Jutro mamy spotkanko :P
a jej galeria ..... masakra:P
[ Dodano: 2011-08-24, 21:53 ]
poznajesz ?? :
Uploaded with ImageShack.us |
_________________ CUSTOM PAINT is better than ...
... just kidding :P |
|
|
|
 |
leviatanm
|
Wysłany: 2011-08-24, 22:07
|
0
|
|
|
|
aszzsz kurde, poznaje.
a mowiÂłem juz na peronie pkp ze to jest przeznaczenie :P |
|
|
|
 |
grzesu3
|
Wysłany: 2011-08-25, 06:41
|
0
|
|
|
|
Czyli dobrze,¿e siê spóŸniliœcie na poci¹g |
|
|
|
 |
NOVOL SUPPORT
|
Wysłany: 2011-08-25, 08:01
|
0
|
|
|

|
DziĂŞkujemy Panowie za przyjazd, wszystkie pozdrowienia i sÂłowa uznania. Mam nadziejĂŞ, Âże Âżaden z Was nie ÂżaÂłuje obecnoÂści na szkoleniu oraz, Âże kaÂżdy nauczyÂł siĂŞ u Nas czegoÂś co zaprocentuje w najbliÂższym czasie. PamiĂŞtajcie, Âże nie zawsze to co "zagraniczne" jest lepsze niÂż Polskie a czĂŞsto jest wrĂŞcz odwrotnie. Zawsze moÂżecie na nas liczyĂŚ i Âżadne Wasze pytanie dotyczÂące naszych wyrobĂłw czy technik lakierniczych nie zostanie bez odpowiedzi.
SwojÂą drogÂą widzĂŞ, Âże nie tylko korzyÂści, hmmm... lakiernicze, wynikÂły z przyjazdu... Przynajmniej dla ÂŁukasza
Wszystkich serdecznie pozdrawiam i przekazujĂŞ rĂłwnieÂż pozdrowienia od Tomka i RafaÂła.
PS. NajwaÂżniejsze, Âże juÂż wiecie jak i co z tÂą "powierzchniÂą"!! |
 |
|
|
|
 |
bachus
|
Wysłany: 2011-08-25, 08:17
|
0
|
|
|
|
Szczerze jednÂą z rzeczy, ktĂłra najbardziej mnie cieszy to to, Âże spotkaÂła siĂŞ grupa osĂłb , ktĂłra na prawde widzi w lakiernictwie cos wiecej anizeli jedynie poÂłsrodek na przetrwanie w dzisiejszych czasach - "bo coÂś trzeba robiĂŚ". Strasznie mnie cieszy, Âże mogÂłem poznaĂŚ pasjonatĂłw tego "sportu"
WywiozÂłem z Novolu 100kg pozytywnej energi pomieszanej z pasjÂą o dÂługim potlifie i twardosci bliskiej 200s. :P Mysle , Âże to na dÂługi czas da mi siÂły by walczyĂŚ z "chodzeniem na skrĂłty" promowanym przez wÂłascicieli warsztatĂłw.
Druga rzecz - juÂż udaÂło mi siĂŞ porozmawiaĂŚ z jednÂą z firm w Warszawie , ktĂłra udostĂŞpni Yamahe R1 by pokazaĂŚ zastosowanie linii SPECTRAL w naprawie i customizingu.
Zdradze, Âże przyozdobiona bĂŞdzie grafikÂą ... no jak Âżeby inaczej :P
A po za pĂŞÂłnÂą liniÂą spectral swoje zalety pokaze lakier Ultra, za ktĂłrego poznanie rĂłwnieÂż dziĂŞkujĂŞ, poniewaÂż wÂłasnie rewolucjonizuje moj system pracy z aerografiÂą. |
|
|
|
 |
ignac2004
|
Wysłany: 2011-08-25, 10:20
|
0
|
|
|

|
No.. a ja zawin¹³em siê do KFC na stacji PKP. Wracam a tam £ukasz z niespodziank¹ siedzi na peronie
P.S. ÂŁukasz jakiÂś link do galerii? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-08-25, 13:09
|
0
|
|
|

|
panie novol moze by kolejne szkolenie zorganizowal bo chlopaki mi tylko checi narobili tymi panienkami bro i innymi a przy okazji by wyniosl cos nowego... |
|
|
|
 |
NOVOL SUPPORT
|
Wysłany: 2011-08-25, 14:07
|
0
|
|
|

|
To bardzo miÂła ta niespodzianka...:)
Szkolenie pewnie bĂŞdzie ale juÂż nie w tym roku poniewaÂż dziaÂł szkoleĂą ma bardzo napiĂŞty
terminarz. Aha no i Panie to jak widaĂŚ we wÂłasnym zakresie - Âżeby nie byÂło.
PS. ÂŁukasz sprawdÂź maila i odpowiedÂź mi na niego jeÂśli moÂżesz. (skrzynka na lakierowanku i prywatna). |
 |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-25, 15:35
|
0
|
|
|

|
To ja teÂż chetnie przyjade na takie pokazy ,nazywane szkoleniami Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
ignac2004
|
Wysłany: 2011-08-25, 16:18
|
0
|
|
|

|
ChÂłopaki To lewe poszycie bÂłotnika tylnego co go Pan RafaÂł LakierowaÂł,
to nie byÂła Ibiza mk1
Dzisiaj przylukaÂłem na parkingu i ona z lewej strony ma wlew paliwa a tam nie byÂło.
Nie ma teÂż wtÂłoczenia na klamkĂŞ, bo klamkĂŞ ma normalnÂą |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-08-25, 21:32
|
0
|
|
|
|
NOVOL SUPPORT napisał/a: | Szkolenie pewnie bĂŞdzie |
No to siĂŞ spotkamy, zapisaÂłem siĂŞ, czekam na ustalenie terminu - paÂździernik/listopad.
Pozdrawiam. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2011-08-26, 00:27
|
0
|
|
|

|
bachus napisał/a: | maÂło powiedziane :P jest modelka ma sesje w Wawie. Jutro mamy spotkanko :P
a jej galeria ..... masakra:P |
fiu fiu, widzĂŞ Âże szkolenie owocne Âładne te brzoskwinki
PS. a przedstawiciele novola w dalszym ciÂągu zapisujÂą na szkolenia? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-08-26, 00:33
|
0
|
|
|
|
Nie.
JadĂŞ z ekipÂą innego forum. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
damian
|
Wysłany: 2011-08-26, 12:45
|
0
|
|
|
|
zaÂłujĂŞ, Âże dopiero wczoraj zobaczyÂłem ten temat, bo teÂż bym chĂŞtnie przyjechaÂł |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2011-08-26, 13:24
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | Siekiera napisaÂł/a:
PS.
Nie. |
A skÂąd wiesz Âże nie zapisujÂą? Zawsze jak trzeba byÂło kogoÂś wysÂłaĂŚ to szÂło zaÂłatwiĂŚ. SprawdzĂŞ to.
RobiliÂście na szkoleniu klarem 555? Jak wyszÂło? |
|
|
|
 |
ignac2004
|
Wysłany: 2011-08-26, 13:57
|
0
|
|
|

|
555 robiÂł chyba tylko bachus,
Ja robiÂłem 505kÂą, wraÂżenia bardzo pozytywne |
|
|
|
 |
Simon
|
Wysłany: 2011-08-26, 14:12
|
0
|
|
|
inÂż

|
bachus robiÂł lakierem ULTRA a to co innego
Reszta robiÂła 505 i wraÂżenia jak napisaÂł ignac2004 bardzo pozytywne-do tej pory uÂżywaÂłem 570 ale wyprĂłbujĂŞ 505 w swoich warunkach bo przekonali mnie na szkoleniu co do zalet lakierĂłw VHS.
SwojÂą drogÂą kto zostawiÂł u mnie w bagaÂżniku literek lakieru 505???jakimÂś cudem mam dwie puszki ale niestety jeden utwardzacz.... |
|
 |
ignac2004
|
Wysłany: 2011-08-26, 16:00
|
0
|
|
|

|
Nadal czekamy na zdjĂŞcia od ÂŁukasza |
|
|
|
 |
bachus
|
Wysłany: 2011-08-26, 18:47
|
0
|
|
|
|
hej. jak zmniejszyc romizar 70 zdjec naraz ? zeby ³¹twiej je wrzucic ? |
|
|
|
 |
Simon
|
Wysłany: 2011-08-26, 18:53
|
0
|
|
|
inÂż

|
programem XnView-tam jest opcja w pasku na gĂłre konwersja wielu plikĂłw.pozdro |
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-08-27, 14:19
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
Simon
|
Wysłany: 2011-08-28, 23:32
|
0
|
|
|
inÂż

|
|
|
|
 |
leviatanm
|
Wysłany: 2011-08-29, 06:21
|
0
|
|
|
|
dobry jest
"jak macie takÂą pop... powierzchniĂŞ...." :D:D |
|
|
|
 |
grzesu3
|
Wysłany: 2011-08-29, 12:06
|
0
|
|
|
|
leviatanm napisał/a: | dobry jest
dokÂładnie |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-08-29, 23:17
|
0
|
|
|
|
Witam. Jest to mĂłj pierwszy post na forum wiĂŞc na poczÂątek siĂŞ witam.
A teraz odnoÂśnie tego filmiku:
ÂŻeby nie byÂło to nie mam zbytnio nic do novola bo wiele lat uÂżywaÂłem kilku ich produktĂłw ale...... Ale jako Âże jest to film a w zasadzie materiaÂł szkoleniowy tej firmy to powiem Âże jest z lekka lipÂą i dla niektĂłrych moÂże byĂŚ w pewnym sensie antyreklamÂą.
Jest to materia³ szkoleniowy i reklamowy wiêc powinien byÌ dograny na tip-top ka¿dy najdrobniejszy szczegó³. A tu miêdzy innymi:
1- MARKOWA wiertarka z atestami znanej i cenionej w Âświecie firmy NU POWER
2- Niedostatecznie rozmieszany podkÂład akrylowy ktĂłrego grudy lecÂą do kubka przed wymieszaniem z utwardzaczem
3- ObrĂłbka podkÂładu maszynkÂą na twardej stopie tylko wzdÂłuÂż drzwi poziomo gdy ich krzywizna jest pionowa co widaĂŚ po przejÂściach podkÂład-stary lakier
4- Po wypylonej warstwie bazy przy takich pociarapanych paznokciach i skĂłrkach lepiej nadal chowaĂŚ je w rĂŞkawiczkach - wiem Âże to nie salon kosmetyczny a warsztat ale reklama to reklama
5- Miêdzy baz¹ a klarem wszystkie czynnoœci by³y wykonywane w rêkawiczkach a finalne przecieranie œciereczk¹ antystatyczn¹ ju¿ go³ymi rêkoma i na dodatek z³o¿on¹ œcierk¹ gdzie ryzyko dotkniêcia go³¹ czêœci¹ rêki jest prawie 100% a wtedy bêd¹ w ok 90% oczka t³uszczu - ratuje to z lekka 1 niepe³na warstwa ale... to szkolenie i reklama
6- Do klaru Pani narrator zaleca pistolet œredniego ciœnienia klasy RP. Na filmie jest w³aœnie taki u¿ywany ale daleko mu do œredniego bo sata RP ma chyba najwiêksze robocze ciœnienie wyjœciowe z najpopularniejszej czo³ówki - jeœli siê nie mylê to ma do niemal 100% wiêksze od czêœci konkurencji. Pomijaj¹c szczegó³y daleko wyprzedza œrednioœÌ.
7- Sucha warstwa klaru 505 to gruboœÌ oko³o 50-60 mikrometrów. Jeœli chodzi o te od 0 do 25mm to gruboœÌ jednego to oko³o 1,5 centymetra, wiêc razy 60 daje 90cm czyli prawie jeden metr - to chyba sporo i jest du¿e ryzyko zgazowania
No chyba Âże to jest 50-60 mikronĂłw to wtedy ok
8- Inne uwagi typu szpachlowanie, iloœÌ utwardzacza do szpachli wykoùczeniowej, inne sposoby obróbki, sposób cieniowania zderzaka ju¿ pomijam bo to kwestie ju¿ dyskusyjne.
Jak wspominaÂłem nie mam nic do NOVOLA ale do filmu szkoleniowo - reklamowego moÂżna byÂło siĂŞ przyÂłoÂżyĂŚ lepiej. A nawet powinno.
Lecz ogĂłlnie dla laika jest to i tak Âświetna baza wyjÂściowa.
Pozdrawiam i bez urazy. |
|
|
|
|
 |
ignac2004
|
Wysłany: 2011-08-29, 23:18
|
0
|
|
|

|
leviatanm napisał/a: |
HasÂło wyjazdu |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2011-08-30, 08:56
|
0
|
|
|

|
senior napisał/a: | 7- Sucha warstwa klaru 505 to gruboœÌ okoÂło 50-60 mikrometrĂłw. JeÂśli chodzi o te od 0 do 25mm to gruboœÌ jednego to okoÂło 1,5 centymetra, wiĂŞc razy 60 daje 90cm czyli prawie jeden metr - to chyba sporo i jest duÂże ryzyko zgazowania
No chyba Âże to jest 50-60 mikronĂłw to wtedy ok |
Ja nie mam nic do ciebie (choĂŚ to twĂłj pierwszy post ) ale taki fachowiec jak ty powinien wiedzieĂŚ Âże mikrometr i mikron to ta sama jednostka
Polecam te¿ dok³adnie siê zastanowiÌ nad tym co kolega napisa³ o mikrometrze. Czasami dobrze jest przeczytaÌ co jest napisane na narzêdziu pomiarowym (jednostki) ¿eby siê póŸniej publicznie nie kompromitowaÌ |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-08-30, 16:50
|
0
|
|
|
|
Siekiera napisał/a: | mikrometr i mikron to ta sama jednostka | Witam. Tu masz racjĂŞ i dopiero to sprawdziÂłem w wikipedii.
ParĂŞ Âładnych lat temu cztery lata pracowaÂłem z tym narzĂŞdziem 5 dni w tygodniu i zawsze nazywaÂł siĂŞ mikrometrem a jednostki mikronami - i tak teÂż byÂły opisane sÂłownie wartoÂści na rysunkach technicznych wykonywanych wyrobĂłw.
Tak wiĂŞc mikron i mikrometr w sensie jednostki miary to to samo.
Oraz mikrometr i mikromierz jako narzêdzia pomiarowe to te¿ to samo - jeœli drugie Twoje zdanie mia³o to podwa¿aÌ to tym razem Ty pope³ni³eœ b³¹d
Tak czy inaczej reszta pozostaje bez zmian. |
|
|
|
 |
ignac2004
|
Wysłany: 2011-09-06, 10:29
|
0
|
|
|

|
Gdzie sÂą foty ja siĂŞ pytam |
|
|
|
 |
grzesu3
|
Wysłany: 2011-09-08, 10:25
|
0
|
|
|
|
ignac2004 napisał/a: | Gdzie sÂą foty ja siĂŞ pytam |
ÂŁukasz pewnie zapracowany lub zapomniaÂł |
|
|
|
 |
Simon
|
Wysłany: 2011-09-25, 22:01
|
0
|
|
|
inÂż

|
ÂŁukaszu ÂŁukaszu gdzie te foty????? |
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-09-27, 16:02
|
0
|
|
|

|
Mam pytanie: SÂą planowane jakieÂś szkolenia w Novolu w najbliÂższym czasie? Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-09-27, 18:19
|
0
|
|
|

|
Cytat: | SÂą planowane jakieÂś szkolenia w Novolu | a co nakrecili cie chlopaki tym chlaniem piwa dupami itp?? |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2011-09-27, 20:14
|
0
|
|
|
|
No gugun Ja byÂłem na takim szkoleniu w zeszÂłym roku i nie byÂło Âżadnego chlania peÂłna kultura, a co kto robi na boku i wypisuje durnoty na forum to inna sprawa.
ByÂłem na produktach i kolorystyce i duÂżo wiedzy wywiozÂłem. |
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
 |
grzesu3
|
Wysłany: 2011-09-28, 07:43
|
0
|
|
|
|
Podzielam wypowiedz kolegi |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-09-28, 12:13
|
0
|
|
|

|
lakierok napisał/a: | o gugun Ja byÂłem na takim szkoleniu w zeszÂłym roku i nie byÂło Âżadnego chlania peÂłna kultura, a co kto robi na boku i wypisuje durnoty | nie unos sie tak...logiczne ze jak sie tylu chlopow spotka to nie beda siedziec w hotelu i sie nudzic:)wiedza wiedza,a glowny + ze mozna sobie poprobowac materialow bez kupowania,i dopiero jak cos ci sie spodoba to robisz tym u siebie,bo w ciemno to wiadomo jakie to koszty kupic sobie lakier ktory moze sie okazac porazka po polakierowaniu jakiegos auta.. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-09-29, 09:36
|
0
|
|
|

|
gugun napisał/a: | co nakrecili cie chlopaki tym chlaniem piwa dupami itp |
Nie ,tylko tym "gratisowym" hotelem MiaÂłbym sie gdzie wyspaĂŚ A tak na powaÂżnie to z pracy na Novola mnie nikt nie wyÂśle Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
NOVOL SUPPORT
|
Wysłany: 2011-10-06, 08:49
|
0
|
|
|

|
Szkolenie oczywiœcie jest w planach chocia¿ przewidujemy wprowadzenie kilku zmian dotycz¹cych rejestracji i zobowi¹zaù co do kosztów poniesionych przez Firmê w razie nieobecnoœci uczestnika bez wczeœniejszej informacji. Myœlê, ¿e wszyscy rozumiej¹ takie podejœcie. Moim zdaniem skrajn¹ nieodpowiedzialnoœci¹ jest potwierdzanie przyjazdu i pytanie o szkolenie w 10 mailach a koniec koùców nieobecnoœÌ bez informacji. Co do wypowiedzi o kulturze na szkoleniu to myœlê, ¿e powinny siê wypowiedzieÌ osoby, które w nim uczestniczy³y. W kilku szkoleniach organizowanych przez moj¹ osobê uczestniczyli naprawdê inteligentni ludzie - bardzo mi³o by³o siê z nimi spotkaÌ i porozmawiaÌ przy piwku czy soku i krêglach. Nigdy nie by³o mowy o ¿adnym "chlaniu"...
Pozdrawiam!! |
 |
|
|
|